Επιστροφή στην Κανονικότητα(2021)
(Return to Normality) | Πρώτη προβολή: 16-06-2022

45 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
8.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ιστορία μιας νεαρής Ελληνίδας, που φεύγει από το αστικό περιβάλλον του Λονδίνου, για να περάσει τις εβδομάδες του εγκλεισμού, στο ακριβώς αντίθετο άκρο, στο χωριό... Ο τρόπος ζωής της αλλάζει βίαια και οι άνθρωποι που συναντά, θα τη φέρουν αντιμέτωπη με την πρωτόγονη φύση της - πρωτόγονη ως δημιουργία, ως τρόπο ζωής, ως ερωτική ύπαρξη.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Κώστας Κολημένος
Πρωταγωνιστούν:Κωνσταντίνα Τσιούρη, Αντώνης Μουλάς, Σελένα Προδρομίδου, Κώστας Κολημένος
Διάρκεια:64
80
Άγγελος Πολύδωρος
2022-06-12
Οι σκηνές με την εξαιρετική Κωνσταντίνα Τσιούρη, που προσαρμόζεται γρήγορα στη νέα της ζωή «στο χωριό», είναι μαγευτικές και τα κάδρα του Στέφανου Παππά συμβάλλουν σε ένα συναρπαστικό σύνολο, ενώ το εύρημα με την «απρόμαυρη» επιστροφή στην πόλη, από την γεμάτη χρώματα φύση των βουνών των Αγράφων, είναι καταλυτικό.
60
Ιάκωβος Γωγάκης
2022-06-10
Ένα αυθόρμητο κινηματογραφικό εγχείρημα, που αποδεικνύει πως οι ταινίες δε χρειάζονται πάντα να είναι πολυέξοδες και υπερβολικά προσεγμένες, αλλά να έχουν κάτι αυθεντικό να πουν.
50
Χάρης Αναγνωστάκης
2022-06-08
Ψυχωμένη ταινία, με ευαίσθητη ματιά, παρά τα εμπόδια της φτωχής παραγωγής και ορισμένες εμφανείς αδυναμίες, που όμως προσπερνούμε μπροστά στον χαρακτήρα που επέδειξαν οι συντελεστές.
50
Στράτος Κερσανίδης
2022-06-06
Θεωρώ πως χρειαζόταν περισσότερη δουλειά με τους ηθοποιούς -που οι περισσότεροι είναι ερασιτέχνες- καθώς και κάπως πιο δυναμικό και νευρώδες μοντάζ. Στοιχεία τα οποία θα αναδείκνυαν ακόμη περισσότερο τους προβληματισμούς και τους στόχους του σκηνοθέτη.
20
Χρήστος Μήτσης
2022-06-04
Απλοϊκός, στα όρια της αφέλειας ύμνος στην επιστροφή στη φύση, γραμμένος, σκηνοθετημένος και ερμηνευμένος εντελώς ερασιτεχνικά.
10
Μανώλης Κρανάκης
2022-06-02
Αν δεν είναι ένα κακόγουστο αστείο, η (ας την λέμε έτσι για λόγους ευκολίας) ταινία του Κώστα Κολημένου είναι μια επιστροφή στον εφιάλτη. Του κακού ή ακόμη και του μη σινεμά.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση