Jurassic World: Κυριαρχία(2022)
(Jurassic World: Dominion) | Πρώτη προβολή: 09-06-2022

47 Βαθμολόγιο
με βάση 28 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή της νήσου Νούμπλαρ, και οι δεινόσαυροι τώρα ζουν και κυνηγούν μαζί με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εύθραυστη ισορροπία θα αναμορφώσει το μέλλον και θα καθορίσει μια για πάντα αν τα ανθρώπινα όντα θα παραμείνουν οι κορυφαίοι θηρευτές, σε έναν πλανήτη που μοιράζονται τώρα με τα πιο τρομακτικά πλάσματα της ιστορίας.

Είδος:Περιπέτεια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Κόλιν Τρέβοροου
Πρωταγωνιστούν:Σαμ Νιλ, Λόρα Ντερν, Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ
Διάρκεια:146
70
Ηλίας Φραγκούλης
2022-06-20
Για τους γνώστες και fans του franchise, ποιοτικά βρίσκεται πιο κοντά στο «Jurassic World». Σε σύγκριση μ' αυτό, κάπου χάνει, αλλού κερδίζει, μα έχει τα κότσια να διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου φιλμ μετά το original «Jurassic Park»!
50
Λήδα Γαλανού
2022-06-18
...ολόκληρο το καστ της αρχής της τριλογίας, συνδέοντας το τότε με το σήμερα και ξεδίνοντας μ' ένα εξαιρετικό δεινοσαυρο-κυνηγητό στους δρόμους της Μάλτας. Κι αυτά είναι τα δυο μόνα στοιχεία που κάνουν το φιλμ να ξεχωρίζει από τις πέντε ταινίες που προηγήθηκαν, σ' ένα κατά τα άλλα μάλλον διεκπεραιωτικό σενάριο generic δράσης.
50
Χρήστος Μπακατσέλος
2022-06-16
Η ταινία που ολοκληρώνει την εποχή του Jurassic Park είναι εδώ. Με δόσεις νοσταλγίας και γνώριμης δράσης.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2022-06-14
Η Κυριαρχία κλείνει το Jurassic World με γλυκόπικρη και αναμενόμενη αίσθηση ανακεφαλαίωσης και σιγουριάς, αρκετές αναφορικές επωδούς στο πρωτότυπο coup de theatre του δασκάλου Σπίλμπεργκ (που κρατά τον τίτλο του εκτελεστικού παραγωγού, τύποις), περισσότερη θεωρία και σαφώς λιγότερη δίψα για αίμα, πρωτοτυπία και υπόσχεση για δράση και θέαμα.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2022-06-12
Η παρουσία των Σαμ Νιλ, Λόρα Ντερν και Τζεφ Γκόλντμπλουμ προσφέρει άλλη λάμψη στην πλοκή και παρά το προβλέψιμο της γραφής/συνταγής, το «Jurassic World: Κυριαρχία» είναι ένα άκρως ψυχαγωγικό και απέραντα διασκεδαστικό μπλοκμπάστερ.
40
Χρήστος Μήτσης
2022-06-10
Οι έννοιες της συνύπαρξης και της κυριαρχίας συγκρούονται μέσα από την επανάληψη της περιπετειώδους ιουρασικής συνταγής, η οποία κλείνει εδώ χωρίς κραδασμούς μια ακόμα τριλογία της κινηματογραφικής δεινοσαυρικής μυθολογίας.
40
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2022-06-06
Η ίδια η υπόθεση είναι εντελώς τραβηγμένη από τα μαλλιά όμως η ταινία ως εξωτική περιπέτεια, έχει τις στιγμές της, όπως για παράδειγμα το εντυπωσιακά γυρισμένο κομμάτι της Μάλτας, στο οποίο βλέπουμε ένα ανελέητο κυνηγητό ανάμεσα σε ανθρώπους και δεινοσαύρους.
40
Γιάννης Βασιλείου
2022-06-04
Το «Τζουράσικ Παρκ 3» βρήκε μόλις σοβαρό ανταγωνιστή για την τελευταία θέση στο franchise σε μια ταινία που έχει αρκετούς δεινοσαύρους μεν, αλλά μοιάζει να μην ξέρει τι να κάνει με αυτούς.
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2022-06-02
Το φιλμ δεν βρίσκει ποτέ ρυθμό ή τρόπο να ξεπετάξει μια γενικευμένη μονοτονία από πάνω του, ειδικά όταν το ensemble ενωθεί πρακτικά εκμηδενίζοντας την αίσθηση σασπένς και δίνοντας την αίσθηση πως κάθε χαρακτήρας περιμένει τη σειρά του για να γλιτώσει από την απειλή. Κυριότερα, είναι η ίδια η κεντρική ιδέα του φιλμ που περνά πλήρως ανεκμετάλλευτη.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση