Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ(2020)
(Enfant Terrible) | Πρώτη προβολή: 13-01-2022

45 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια επιστολή αγάπης, που γίνεται ένα με το κινηματογραφικό σύμπαν του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, σκιαγραφώντας τις πολλαπλές όψεις της πιο εμβληματικής φιγούρας στην ιστορία του γερμανικού σινεμά: ιδιοφυής σκηνοθέτης, βασανισμένη ψυχή, ανυπόφορος ναρκισσιστής.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:Γερμανία
Σκηνοθέτης:Όσκαρ Ρέλερ
Πρωταγωνιστούν:Όλιβερ Μασούτσι, Χάρι Πρινζ, Κάτια Ρίεμαν
Διάρκεια:134
60
Άγγελος Πολύδωρος
2022-01-20
Ένα βιογραφικό δράμα, το οποίο προτείνω ως χρήσιμο βοήθημα για τους νεώτερους που ίσως δεν έχουν δει ταινίες του, ή και για παλαιότερους που απέφευγαν να τις βλέπουν ή λόγω της τολμηρότητας ή (όπως εγώ) του αργού ρυθμού τους.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2022-01-18
Αν κάποιοι αναμένεται να εκτιμήσουν ιδιαίτερα την ταινία του Οσκαρ Ρέλερ, είναι βέβαια εκείνοι που εκτιμούν και αγαπούν το έργο ενός από τους πιο αξιόλογους Ευρωπαίους σκηνοθέτες που πέρασαν ποτέ από τον κινηματογράφο.
50
Λήδα Γαλανού
2022-01-16
Εάν, όμως, για τον Φασμπίντερ η πρόκληση ήταν αυτονόητη, ο Ρέλερ υπερ-προσπαθεί να τονίσει, με τυφλό δέος, την ακραία, μεγαλειώδη φύση του ήρωά του, καταλήγοντας σε μια θεατρινίζουσα, καρικατουρίστικη αναπαράσταση που, αν μη τι άλλο, μπορεί να αποτελεί κίνητρο για ακόμα μια επίσκεψη στο σινεμά του «αληθινού» Φασμπίντερ.
50
Γιώργος Ξανθάκης
2022-01-14
Μπορεί να υπάρχει μια επαναληπτικότητα στην αφήγηση με όλο και περισσότερο ηδονισμό, πιο διαβρωτική δόξα, πιο τοξικές σχέσεις αλλά αν και το φιλμ δεν είναι ιδιαίτερα διορατικό δεν γίνεται ποτέ βαρετό.
50
Γιάννης Βασιλείου
2022-01-12
Τουλάχιστον το «Enfant Terrible» σέβεται το αντικείμενό του, χωρίς να εξιδανικεύει το κλισέ του προβληματικού, καταραμένου καλλιτέχνη, όπως ανάλογες δημιουργίες του παρελθόντος.
40
Χρήστος Μήτσης
2022-01-10
Αδέξια προσπάθεια αποτύπωσης των ιδιαιτεροτήτων μιας καλλιτεχνικής περσόνας με τους δικούς της όρους (με «φασμπιντερικό» δηλαδή τρόπο). Παρά την ηθελημένη θεατρικότητα, τη στιλιζαρισμένη υπερβολή και τις σποραδικές εκλάμψεις, όμως, οι τελικές κινηματογραφικές διαπιστώσεις είναι απλώς κοινότοπες.
40
Δημήτρης Δανίκας
2022-01-08
Μια σχηματική βιογραφία που αναλώνεται στα γραφικά, δηλαδή σαρκασμός, υβρεολόγιο, κρεβάτια, χαστούκια και κλωτσιές--Κρίμα
40
Θοδωρής Καραμανώλης
2022-01-06
Μια θρυμματισμένη, όσο και ατυπική βιογραφία στο στυλ του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, αναζητά το τραγικό μεγαλείο στο σύντομο βίο του ασυμβίβαστου Γερμανού δημιουργού.
30
Μανώλης Κρανάκης
2022-01-04
Η ζωή, το έργο, η άνοδος και η πτώση του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε μια κινηματογραφική βιογραφία που παίρνει ρίσκα, αλλά καίει μέσα στη στιλιστική αλαζονεία της κάθε ειλικρινή αποτύπωση της «live fast die young» μυθιστοριογραφίας του Γερμανού «παιδιού - θαύματος».
10
Ηλίας Φραγκούλης
2022-01-02
Θυμάμαι να βλέπω τις ταινίες του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε art-house «ναούς» των Αθηνών, στη δεκαετία του '80. Έλλη, Αλκυονίδα, Στούντιο, Άστυ. Τούτο το πράμα ούτε έξω απ' αυτά τα σινεμά δεν θα περνούσε, εκείνη την εποχή...
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση