The Matrix Resurrections(2021)
Πρώτη προβολή: 23-12-2021

48 Βαθμολόγιο
με βάση 32 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Για να ανακαλύψει αν η δική του πραγματικότητα υφίσταται ή είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα, για να γνωρίσει τον πραγματικό του εαυτό, ο κύριος Άντερσον πρέπει να ακολουθήσει ξανά τον λευκό λαγό. Και αν ο Τόμας ή ο Νίο έχει μάθει κάτι καλά, είναι ότι αυτή η επιλογή, ακόμα κι αν είναι ψευδαίσθηση, είναι ο μόνος τρόπος για να βγει ή να μπει στο Matrix.

Είδος:Επιστ. Φαντασίας, Περιπέτεια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Λάνα Γουατσόφσκι
Πρωταγωνιστούν:Κιάνου Ριβς, Κάρι Αν Μος, Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ, Τζέσικα Χένγουικ
Διάρκεια:148
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2021-12-20
Εδώ, σε αυτό το 2021 όπου τα σύνορα απτού και ψηφιακού κόσμου μοιάζουν συντετριμμένα καιρό πια, το "Matrix Resurrections" αμφισβητεί τα πάντα. Λέει «αγάπα με αν τολμάς» με τον δικό του, ιδιοσυγκρασιακό τρόπο, αψηφώντας προσδοκίες και δεδομένα. Δεν διατείνεται -πια- πως έχει τις απαντήσεις, παρά μόνο το ανοιχτό μυαλό. Αν ο κόσμος μας σήμερα είναι πιο ανοιχτός από ποτέ, τότε γιατί να θέλουμε μόνο να τον περιορίζουμε;
60
Κώστας Ζαλίγκας
2021-12-18
Αν και δεν εντυπωσιάζει όπως οι προηγούμενες ταινίες της σειράς όσον αφορά στις σκηνές δράσης, το «The Matrix Resurrections» δείχνει να βρίσκεται στα νερά του όταν έρχεται η ώρα της αναμέτρησης με τους παντοδύναμους πράκτορες ή τις ομάδες καταστολής του Matrix.
60
Μανώλης Κρανάκης
2021-12-16
Το τέταρτο μέρος του «Matrix» είναι ένα κινηματογραφικό déjà vu. Είσαι σίγουρος ότι το έχεις δει, ενώ είναι η πρώτη φορά που το βλέπεις. Ένα υπερφορτωμένο σύμπαν από meta - αναφορές που, ευτυχώς, η καρδιά του χτυπάει με τους ρυθμούς ενός love story που δίνει νόημα ακόμη κι εκεί που είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-12-14
Η νέα εμπειρία του Matrix δεν αφορά τόσο στην πολεμική συνύπαρξη ανθρώπων- μηχανών όσο στην σημασία της δυαδικότητας ακόμη και μέσω ενός έρωτα που συγκινεί (ο Νίο θα εντοπίσει την Τρίνιτι σε μια μικροαστική και θλιβερή εκδοχή της πραγματικότητας), παθιάζει και δίνει την απάντηση με τον πλέον συναρπαστικό τρόπο στο ερώτημα: ελεύθερη βούληση ή πεπρωμένο;
40
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-12-12
Αυτό που όμως πάνω απ' όλα υπάρχει, είναι μια προσπάθεια εντυπωσιασμού με ήδη χρησιμοποιημένα υλικά που παραπέμπουν στην πραγματική μορφή της ταινίας: ξαναζεσταμένο φαγητό.
40
Ηλίας Φραγκούλης
2021-12-10
Ευφυές κατά στιγμές, επαναλαμβανόμενο σε άλλες, ακατανόητο... όπως συνήθως, αφορά κυρίως το πιο ενήλικο κοινό των fans του πρωτότυπου οι οποίοι (θα) είναι διατεθειμένοι να πατήσουν το «Play» σε τούτη τη σπαζοκεφαλιά σύγχυσης πολλών ανθρώπινων στοιχείων συμπεριφοράς και mentality της... αληθινής ζωής.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-12-08
Αυτή είναι η πιο heavy meta ταινία που έχει γίνει ποτέ, ένα εγκάρδιο πάρτι για τη fanbase του πιο δημοφιλούς διλήμματος από καταβολής κινηματογράφου και, ειλικρινά, μια ατελείωτη διαλεκτική ανακύκλωση.
30
Θοδωρής Καραμανώλης
2021-12-06
Βίντεο γκέιμς, καράτε και αμπελοφιλοσοφία τσέπης για την ψηφιακή εποχή. «Feed your head» με την τρίτη συνέχεια του Matrix.
20
Χρήστος Μήτσης
2021-12-04
Η χορογραφημένη πλαστικότητα κι η ευφάνταστη εικονογραφία του παρελθόντος επαναλαμβάνονται μηχανιστικά σε βαθμό... κακουργήματος, χωρίς ούτε μία καινούργια ιδέα να μπορεί να δώσει ψυχή σε μια ατάκα, μια σκηνή, ένα χαρακτήρα.
0
Δημήτρης Δανίκας
2021-12-02
Νεκρανάσταση και επανάληψη της ίδια συνταγής--Χάος
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση