Φεγγαρόσκονη(2021)
(Moonbound) | Πρώτη προβολή: 23-12-2021

23 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Πίτερ και η ονειροπόλα αδελφούλα του, η Ανέλι, έχουν μόλις μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά και δέχονται bullying από κάποια παιδιά στο σχολείο τους. Οι δυο τους θα γνωρίσουν ένα σκαθάρι που μιλά και έχει χάσει το ένα του πόδι κι αποφασίζουν να το βοηθήσουν να το ανακτήσει ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν ως το φεγγάρι.

Είδος:Κιν. Σχέδια
Χώρα:Γερμανία, Αυστρία
Σκηνοθέτης:Αλί Σαμαντί Αχάντι
Διάρκεια:84
40
Χρήστος Μήτσης
2021-12-12
Ένα μοντέρνο γερμανικό παραμύθι ζωντανεύει με φαντασία και χιούμορ, υποστηρίζοντας ιδέες ενάντια στο μπούλινγκ, για τη δύναμη της φιλίας και το σεβασμό των φύλων. Η περιπετειώδης διάθεσή του θα ενθουσιάσει το ανήλικο κοινό.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-12-10
Επιθυμητά διδάγματα, συγκινητικές στιγμές αλλά και αρκετή αφέλεια που ίσως να μην αγγίξει τα μεγαλύτερα παιδιά. Πάντως σε επίπεδο φόρμας η ταινία είναι αρκετά πετυχημένη και το ψηφιακό σκίτσο σχηματοποιεί τις βασικές θεματικές (συντροφικότητα, φιλία, ενηλικίωση) του ονειρικού παραμυθιού.
30
Χρήστος Μπακατσέλος
2021-12-08
Η ταινία απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε προσχολικές ηλικίες, που ίσως μπορεί να τους ξυπνήσει την αγάπη για την αστρονομία, αλλά ακόμα και αυτές δεν θα ξετρελαθούν πλήρως με τα αστεία και το χιούμορ της, μιας και τα περισσότερα από αυτά φαίνεται πως έχουν χαθεί κάπου στη μετάφραση.
20
Δημήτρης Δανίκας
2021-12-06
Καλό Νηπιαγωγείο
10
Βαρβάρα Κοντονή
2021-12-04
Λες και δεν μας έφτανε η πανδημία και η περιρρέουσα μιζέρια, χρειαζόμασταν και την «Φεγγαρόσκονη» για να μας αποτελειώσει! Κάπου έλεος.
0
Πάρις Μνηματίδης
2021-12-02
Η «Φεγγαρόσκονη» είναι τόσο κενή από παιδαγωγική και ψυχαγωγική αξία που φαντάζει προσβλητικό το ότι δημιουργήθηκε με σκοπό το να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο μιας οικογένειας, η οποία σίγουρα θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει πολύ καλύτερα από το να κάνει μια κινηματογραφική επιλογή σαν τη συγκεκριμένη.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση