Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός(2021)
(Encanto)  Πρώτη προβολή: 25-11-2021

59 Βαθμολόγιο
με βάση 15 κριτικές
7.8 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η οικογένεια των Μάντριγκαλ ζει εδώ και χρόνια σ' ένα μαγεμένο σπίτι στο Ενκάντο, μια κοιλάδα κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας.  Όλα τα παιδιά στην οικογένεια είναι ευλογημένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο, εκτός από την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και μόνο αυτή, η μόνη Μάντριγκαλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

Είδος:Κιν. Σχέδια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Μπάιρον Χάουαρντ, Τζάρεντ Μπους
Διάρκεια:99
78
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2021-11-20
Η πρωτότυπη ιστορία του Encanto συνδυαστικά με την λάτιν μουσική του Lin-Manuel Miranda δημιουργούν μια διασκεδαστική περιπέτεια, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα κερδίσει τις καρδιές των μεγάλων.
70
zerVo
Movies Ltd
2021-11-18
Μια ακόμη οπτικοακουστική απόλαυση, φουλ στις ανάμεικτα ζωηρές και υποφωτισμένες, ανά συνθήκη, αποχρώσεις, που και το ενδιαφέρον της κρατά ζωντανό μέχρι το βουρκωμένο φινάλε και προβάλλει, ως οφείλει, τις μοναδικές ηθικές αξίες, που θα στηρίξουν όρθια την κάθε φαμίλια στις δυσκολίες.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2021-11-16
Πασπαλισμένη με λίγο μαγικό ρεαλισμό, η συνταγή της Disney οδηγεί ένα ακόμα συγκινητικό, μελωδικό (με τραγούδια του Λιν-Μάνιουελ Μιράντα) παραμύθι πάνω στην κρυφή γοητεία της διαφορετικότητας.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2021-11-14
Ένα έξυπνο άνοιγμα της Disney προς την λατινοαμερικανική κουλτούρα και την μαγεία της (φόντο η Κολομβία).
60
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2021-11-12
Μία Disney ταινία για τη μαγεία, που όμως μπορεί να κρύβεται κάτω από την διαφορετικότητα. Nαι, η κουλτούρα του συντηρητικού στούντιο μοιάζει να αλλάζει. Αφήνοντας χώρο στο θέαμα να έχει άλλο χρώμα, άλλο δέρμα. Αμφισβητώντας το αμερικανικό όνειρο, για να μάθουμε να ονειρευόμαστε από την αρχή.
60
Dimitris Dx
Letterboxd
2021-11-10
Η πιο family drama (ή ξεκαρδιστική comedy) που έχει σκαρφιστεί ποτέ το studio, χωρίς να έχει την καλύτερη μουσική που έχει σκαρφιστεί ποτέ ο Miranda αλλά σίγουρα με την χαρακτηριστική ροή του και την θαυμαστή του ικανότητα να προσδίδει σε κάθε χαρακτήρα τη δική του μουσική ταυτότητα, ανατρέποντας τα στερεότυπα.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2021-11-08
Το Ενκάντο βελτιώνεται σημαντικά στο δεύτερο μέρος, αν και δεν αποφεύγει την αναμενόμενη κάθαρση.
50
Νεκτάριος Σάκκας
cinemagazine.gr
2021-11-06
Αντιστρέφει τη συνήθη υπερηρωική συνθήκη με μια ηρωίδα που ξεχωρίζει ακριβώς επειδή δείχνει κανονική σε έναν κόσμο χαρισματικών.
50
Ορέστης Μαλτέζος
Filmy.gr
2021-11-04
Το ψηφιακό σχέδιο είναι μεγαλοπρεπές, η οθόνη γεμίζει με θεαματικά χρώματα και ξεχωριστές μελωδίες, με όλα τα φόντα να παρασύρουν το κοινό στον ρυθμό τους, και θυμίζει μια Disney του παρελθόντος όπου ολόκληρη η οικογένεια μπορούσε να κάτσει άνετα, να χαλαρώσει και να απολαύσει το θέαμα. Μόνο που εδώ είναι εμφανές ότι το περιτύλιγμα είναι πιο εντυπωσιακό από το περιεχόμενο...
30
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2021-11-02
Πολύχρωμο και full στο τραγουδιστό για το ανήλικο κοινό, ασυνάρτητο και εν τέλει αδιάφορο για το ενήλικο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση