Φευγαλέα Σπουργίτια(2019)
(Jhalki / 150 Million Magical Sparrows) | Πρώτη προβολή: 18-11-2021

41 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο επτάχρονος αδελφός της νεαρής Τζάλκι εξαφανίζεται. Με μόνα της όπλα ένα λαϊκό παραμύθι που μιλάει για ένα ακούραστο σπουργίτι, αλλά και ένα ισχυρό πνεύμα μέσα της, η Τζάλκι θα ξεκινήσει την οδύσσεια της ανεύρεσης του αγαπημένου της αδελφού.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ινδία
Σκηνοθέτης:Μπραχμανάντ Σ. Σίνγκ
Πρωταγωνιστούν:Αάρτι Τζα, Τανίσθα Τσάτερτζι, Ντίβια Ντούτα, Μπομάν Ιράνι
Διάρκεια:104
50
Χάρης Αναγνωστάκης
2021-11-12
Ο Σιγκ, οδηγεί το φιλμ του με επιδεξιότητα, κερδίζει το στοίχημα με τα γυρίσματα στους φυσικούς χώρους, αλλά χάνει στην κλιμάκωση της έντασης και αρκούμενος στο δυνατό, αλλά συμβατικό στόρι του, δεν προχωρά ένα βήμα παραπέρα, σκάβοντας λίγο παρακάτω από την επιφάνεια για τα αίτια, τους λόγους που το εμπόριο παιδιών είναι ακόμη μία «μπίζνα» σε ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο.
50
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2021-11-12
Δεν έχει το τραχύ, ρεαλιστικό υπόβαθρο ενός Salam Bombay! (1988), αλλά υιοθετεί 'στρογγυλεμένα', δραματοποιημένα στοιχεία μπολιγουντιανής αισθητικής με μελοδραματικούς τόνους και με ενδιάμεσα κινούμενα σχέδια και τραγούδια.
40
Χρήστος Μήτσης
2021-11-10
Ανήλικη περιπέτεια, χιουμοριστικό παραμύθι και κοινωνική καταγγελία προσπαθούν να βρουν ισορροπία στο εσωτερικό ενός αφελούς, μα φροντισμένου ως παραγωγή δράματος φολκλορικής −λίγος νεορεαλισμός, λίγο Bollywood– συνταγής.
40
Δημήτρης Δανίκας
2021-11-08
Αξίζει ως επιλογή μικρών θεατών
40
Αγγελική Καρυστινού
2021-11-06
Οι εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών στην Ινδία αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο με το ζήτημα πλέον να έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Το πολυδιάστατο αυτό κοινωνικό πρόβλημα διαχειρίζεται ο Μπραχμανάντ Σινγκ με αγνές προθέσεις και καταγγελτική διάθεση μέσα από ένα γλυκόπικρο παραμύθι, που κινείται ανάμεσα στον ρεαλισμό και στην μπολιγουντιανή ατμόσφαιρα των εμπορικών ινδικών ταινιών.
40
Λήδα Ειρήνη Αδάμου
2021-11-04
Το μήνυμα κατά της εκμετάλλευσης των παιδιών μέσω της οποιασδήποτε μορφής εργασίας, που επιθυμεί να περάσει η ταινία του Brahmanand S.Singh είναι μεν παρόν αλλά χάνεται δε, κάπου στην μετάφραση.
30
Πόλυ Λυκούργου
2021-11-02
Παιδιά στην Ινδία πωλούνται σε δουλέμπορους, για φτηνά εργατικά χέρια. Ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα αποτυπώνεται κινηματογραφικά με υπερβολή, στιλιζάρισμα, διδακτισμό, μελόδραμα και... λίγο bollywood.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση