Βασιλιάς Όττο(2021)
(King Otto) | Πρώτη προβολή: 16-09-2021

45 Βαθμολόγιο
με βάση 15 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο "βασιλιάς" Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για τη χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πώς δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική μυθολογία.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Ελλάδα, ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς
Διάρκεια:82
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-09-20
Για τα παρασκήνια, τις εξομολογήσεις και το ξαναζωντάνεμα εκείνων των ανατριχιαστικών στιγμών το φιλμ αξίζει και με το παραπάνω.
50
Κώστας Ζαλίγκας
2021-09-18
Καλοδεχούμενη, ασφαλώς, η υπενθύμιση εκείνου του άθλου, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-09-16
Το παράξενο είναι ότι ενώ έχεις δει αυτές τις σκηνές εκατοντάδες φορές ίσως – τα γκολ του Μπασινά, του Χαριστέα, του Δέλλα, τις μπαλιές του Ζαγοράκη, του Τσιάρτα και του Φύσσα – ακόμα και τώρα που τα ξαναβλέπεις σε ένα ντοκιμαντέρ 17 χρόνια αργότερα, νιώθεις μια ανατριχίλα.
50
Λήδα Γαλανού
2021-09-14
Είναι έντιμο και πλούσιο, μια πολύτιμη καταγραφή μιας στιγμής στην Ιστορία που όλο και περισσότερο μοιάζει με παραμύθι.
50
Ρόμπυ Εκσιέλ
2021-09-12
Ένα δονούμενο μέσα στην κατασκευαστική του γραμμικότητα ντοκιμαντέρ-υπενθύμιση της μεγαλύτερης διεθνούς ποδοσφαιρικής κατάκτησης του Έλληνα μέσα από την προσωπογραφία του Γερμανού που τη σχεδίασε
40
Χρήστος Μήτσης
2021-09-10
Εθνικά τονωτικό και κινηματογραφικά διεκπεραιωτικό ντοκουμέντο, με τον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης έκπληξης στην ποδοσφαιρική ιστορία να εξιστορεί όλες τις (πασίγνωστες) λεπτομέρειές της.
40
Πάρις Μνηματίδης
2021-09-08
Παρότι η εμβάθυνση δεν είναι το φόρτε του όλου εγχειρήματος, εντοπίζονται ευτυχώς άλλες αρετές που αναπληρώνουν κάποια κενά, με πιο ενδεικτική την ικανότητα του φιλμ να μεταφέρει τον θεατή στο κλίμα της εποχής, όχι μόνο μέσω του αρχειακού υλικού αλλά και με τη βοήθεια των συνεντεύξεων που μεταδίδουν αρκετά από τον ενθουσιασμό εκείνων των ημερών.
40
Απόστολος Κίτσος
2021-09-06
Το ντοκιμαντέρ είναι εντελώς διεκπεραιωτικό και αποστειρωμένο, σχηματικό και by the book, χωρίς την παραμικρή σκηνοθετικά άποψη και καινοτομία σαν φιλμικό κατασκεύασμα, όμως προφανώς παρακολουθείται με χαρά και αίσθημα εθνικής ανύψωσης.
30
Νίκος Παλάτος
2021-09-04
Για έναν ξένο ή μη γνώστη του θέματος θεατή, έχει σχετικό ενδιαφέρον. Για όσους γνωρίζουν από ντόπιο ποδόσφαιρο, το ντοκιμαντέρ βρίσκει δοκάρι και πάει έξω. Τουλάχιστον, δεν ακούγεται η λέξη «πειρατικό». Κάτι είναι κι αυτό.
20
Γιάννης Βασιλείου
2021-09-02
Περισσότερο επιχειρεί να χτυπήσει τη χορδή της νοσταλγίας, ακολουθώντας βήμα βήμα αυτό το απρόσμενο ποδοσφαιρικό ταξίδι, άλλα έτσι άτσαλα μονταρισμένο και άρρυθμο που είναι δεν πετυχαίνει ούτε καν τα ξεσηκωτικά αποτελέσματα αντίστοιχων DVD που είχαν κυκλοφορήσει εκείνη την περίοδο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση