Μη Zητάς Aνθρώπινη Aγάπη(1977)
(Belyy Bim Chernoe Ukho / White Bim Black E) | Πρώτη προβολή: 09-09-1981

68 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο συνταξιούχος Ιβάν Ιβάνοβιτς, βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υιοθετεί ένα μικρό σέτερ, με το οποίο γίνονται αχώριστοι. Ο Ιβάν το ονομάζει Μπιμ και το παίρνει συχνά στις εξοχή για το κυνήγι. Όταν ο άντρας αρχίζει να έχει προβλήματα στην καρδιά κι όταν αυτά χειροτερεύουν, πηγαίνει σε νοσοκομείο. Ο Μπιμ δεν μπορεί να περιμένει τον άνθρωπο που τον φροντίζει και ξεκινάει μόνος του να τον βρει.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Σοβιετική Ένωση
Σκηνοθέτης:Στανισλάβ Ροστρόσφκι
Πρωταγωνιστούν:Ιβασεσλάβ Τικόνοφ, Βαλεντίνα Βλαντιμίροβα, Μίκαϊλ Ντάντικο
Διάρκεια:182
80
Χάρης Αναγνωστάκης
2021-09-10
Εξαιρετική διασκευή ενός αγαπημένου μυθιστορήματος από τον σκηνοθέτη Στάνισλαβ Ροστρόφσκι ("Ήρεμες Ήταν οι Αυγές") και με έναν αξιαγάπητο σκύλο να κλέβει καρδιές.
80
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
2021-09-08
Είναι έργο που μιλά στην Καρδιά χωρίς να αφήνει το Μυαλό σε Απραξία.
70
Γιώργος Ξανθάκης
2021-09-06
Αν από κάτι πάσχει το φιλμ είναι ο υπέρμετρα βαρύς, συχνά καταναγκαστικός συναισθηματισμός του. Όμως από την άλλη πλευρά διδάσκει με ειλικρίνεια την αγάπη, την καλοσύνη, την ανθρωπιά και κυρίως την ελπίδα ως απαραίτητη μυθοπλασία για τη ζωή. Τελικά μια ταινία απαραίτητη, που θα έπρεπε να προβάλλεται σε όλα τα σχολεία του κόσμου.
60
Χρήστος Μήτσης
2021-09-04
Τρυφερή, καλόκαρδα μελοδραματική ιστορία μιας απρόσμενης φιλίας, η οποία ακτινογραφεί διακριτικά και όχι πάντα κολακευτικά, τη σοβιετική κοινωνία.
50
Μανώλης Κρανάκης
2021-09-02
Η θρυλική ταινία του Στάνισλαβ Ροστότσκι που γνώρισε τεράστια επιτυχία εντός και εκτός Σοβιετικής Ένωσης, υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1979, μια παραβολή που προσπαθεί, αν και πλέον προδομένη από το χρόνο, να ανταλλάξει την απλοϊκότητα και τη διαρκή υπογράμμιση των μηνυμάτων του με γνήσια συγκίνηση.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση