Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό(2019)
(Not to Be Unpleasant, But We Need to Have a Serious Talk) | Πρώτη προβολή: 15-07-2021

61 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Άρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μίας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του του μετέδωσε τον ιό αρχικά.

Είδος:Κωμωδία
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Γιώργος Γεωργόπουλος
Πρωταγωνιστούν:Όμηρος Πουλάκης, Βαγγέλης Μουρίκης, Κόρα Καρβούνη, Ιωάννα Παππά
Διάρκεια:100
80
Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου
2021-07-20
Επίκαιρη όσο ποτέ, εύστοχη όσο τίποτα, ελαφρά «πειραγμένη», ελαφρά υπερρεαλιστική, διακριτικά απογειωμένη, feel good σύγχρονη ελληνική ταινία, αλληγορία για την πανδημία και την απώλεια του συναισθήματος.
70
Λήδα Γαλανού
2021-07-18
Ο Γεωργόπουλος, ναι, δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος, εξ ου και η μαύρη κωμωδία, αλλά με χιούμορ μιλάει για κάτι πολύ σοβαρό.
70
Πόλυ Λυκούργου
2021-07-16
Με το «Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό» ο σκηνοθέτης του «Tungsten» αποδεικνύει ότι έχει μία ξεχωριστή κινηματογραφική γλώσσα στην οποία επιτρέπουμε και τις πιο δυσάρεστες αλήθειες.
60
Τάσος Μελεμενίδης
2021-07-14
Ένα σκοτεινό και εσωτερικό «High Fidelity» χωρίς μουσική και λίστες αλλά με διάχυτη τη μελαγχολία του πρωταγωνιστή για το ερωτικό του παρελθόν, τα λάθη και τα συναισθήματα που δεν εξέφρασε ποτέ με λέξεις.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-07-12
Ένα καλά δομημένο δράμα χαρακτήρων που αντιπαραβάλλει τον κόσμο των αντρών με εκείνο των γυναικών. Κι αν το βασικό θέμα του είναι εύλογο και ξεκάθαρο (η δυσχερής θέση της γυναίκας σε μια άδικη πατριαρχική κοινωνία) το παιχνίδι της αλλαγής των ρόλων θύτη και θύματος έχει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και έξυπνες ανατροπές.
60
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2021-07-10
Από τις ταινίες που μπορείς να αγαπήσεις κι ας έχουν ψεγάδια. Δεν θέλω να γίνω πιεστικός, αλλά πρέπει να δείτε την ταινία, για να μιλήσουμε επιτέλους για κάτι πολύ σοβαρό: το ελληνικό σινεμά φαίνεται να βρίσκει το δρόμο του.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-07-08
Με τον Όμηρο Πουλάκη να βαδίζει ευθυτενώς στη σταδιακή διαπόμπευσή του και τον Βαγγέλη Μουρίκη να χαρίζει στιγμές ακουστικής ανακούφισης, ο Γεωργόπουλος δίνει ουσία στο weird και αποδομεί την ψευδαίσθηση της ζωής ως προγραμματισμένης διαδρομής με ελεγχόμενες στάσεις.
60
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2021-07-06
Μέσα από την ισορροπία δραματικής βαρύτητας και μαύρου χιούμορ, και χάρη στον αποστασιοποιημένα quirky χαρακτήρα των αισθητικών της στοιχείων, η ταινία πετυχαίνει μια μίξη τραβηγμένου κόνσεπτ και υπαρξιακής αναζήτησης φτάνοντας σε ένα αξιομνημόνευτο αποτέλεσμα.
50
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2021-07-04
Απολαυστικά πικρή ως μαύρη κωμωδία και χειροπιαστά μελαγχολική ως υπαρξιακό δράμα.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-07-02
O Γεωργόπουλος παρακολουθεί με όρεξη την Οδύσσειά του και ισορροπεί εντέχνως ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση