Ένας Γιος(2020)
(Un Fils) | Πρώτη προβολή: 15-07-2021

64 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
9.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια οικογένεια πέφτει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Ο 11χρονος Αζίζ τραυματίζεται σοβαρά και οι γονείς κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να βρουν δωρητή για μεταμόσχευση, καθώς ένα οικογενειακό μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια. Στη σκιά της οικογενειακής τραγωδίας, μυστικά και διλήμματα φανερώνουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Μεχντί Μπαρσαουί
Πρωταγωνιστούν:Σάμι Μπουατζίλα, Νάτζλα Μπεν Αμπνταλάχ, Γουσέφ Κεμίρι
Διάρκεια:95
70
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-07-20
Σοβαρά ηθικά διλήμματα πέφτουν απανωτά στο τραπέζι κατά την διάρκεια της πολυβραβευμένης – και δικαίως – αυτής ταινίας που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο στη μεγάλου μήκους δημιουργία του Τυνήσιου Μεχντί Μπαρσαουί.
70
Ανδρομάχη Σδούκου
2021-07-18
Μπορεί οι θεματικές να είναι πολλές και ίσως η ολοκλήρωση ορισμένων να είναι κάπως άτσαλη και βιαστική, αλλά είναι αξιοπρόσεκτος ο τρόπος με τον οποίο το «Ένας γιος» εξετάζει αυτό που αποκαλούμε «ζήτημα ζωής και θανάτου», υφαίνοντας μέσα στο σύνθετο οικογενειακό δράμα κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις.
60
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2021-07-16
Ένα οξυδερκές σκηνοθετικά ντεμπούτο που μέσα από την κατάρρευση μιας οικογένειας καταφέρνει να μιλήσει τόσο για την ίδια την πολιτική κατάσταση της Τυνησίας.
60
Λήδα Γαλανού
2021-07-14
Ο Μπαρσαουί, οπλισμένος με δύο εκπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών του, επιλέγει τη φόρμα του αγωνιώδους θρίλερ, των υπόγειων εντάσεων, για να μιλήσει για το νόημα των δεσμών αίματος, αλλά και για μια χώρα που ταλανίζεται από το βάρος των ηθικών επιλογών της.
60
Ηλίας Δημόπουλος
2021-07-12
Ένα φιλμ που δεν βιάζεται ποτέ να κόψει ευθύνες και να μοιράσει ενοχές, που επιχειρεί μια πολύπλευρα διαλεκτική ματιά στους πρωταγωνιστές του.
60
Πάρις Μνηματίδης
2021-07-10
Υποσχόμενο αν μη τι άλλο το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Mehdi Barsaoui, δείχνει έναν σκηνοθέτη που σε γενικές γραμμές ξέρει πώς να αναπτύξει προβληματικές και σενάριο πάνω στον συγκεκριμένο καμβά χρονικής διάρκειας.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2021-07-08
Με μια σπουδαία ερμηνεία από τον Σάμι Μπουατζίλα στον ρόλο του πατέρα, βραβευμένη στα Σεζάρ αλλά και στο φεστιβάλ Βενετίας, το φιλμ βρίσκει σε αυτόν το κέντρο βάρους του, μέσα από έναν ήρωα που χρησιμεύει ως ηχώ των σκέψεων, των αμφιβολιών και των ερωτηματικών του θεατή.
60
Γιάννης Βασιλείου
2021-07-06
Οι απρόβλεπτοι ελιγμοί της πλοκής, οι σφιχτοδεμένοι ρυθμοί και μια σειρά από ενδιαφέρουσες συγκρούσεις και δύσκολα διλήμματα διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους...
50
Αχιλλέας Βασιλείου
2021-07-04
Περισσότερο επιτηδευμένο από όσο χρειάζεται, με τον ίδιο τρόπο που προκαλεί την έκπληξη και την αγωνία, δημιουργεί ταυτόχρονα την δυσφορία και την επανάληψη.
40
Βαρβάρα Κοντονή
2021-07-02
Το «Ένας Γιος» είναι ένα ενδιαφέρον οικογενειακό δράμα που αντλεί τη δύναμή του από τις ιντριγκαδόρικες αποκαλύψεις του σεναρίου του. Έχεις κάτι να περιμένεις και δεν απογοητεύεσαι ποτέ. Αν ο Τυνήσιος σκηνοθέτης του χρησιμοποιούσε το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο με μεγαλύτερη φροντίδα και μια πιο εις βάθος αναπαράσταση της εποχής, ίσως και να μιλούσαμε για μια ταινία διαφορετική, με μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερη κατανόηση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ήρωές της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση