Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του(2020)
(L' Homme Qui a Vendu Sa Peau / The Man Who Sold His Skin) | Πρώτη προβολή: 10-06-2021

53 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν Γάλλο καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα. Μετατρέποντας όμως το κορμί του σε έργο τέχνης, θα συνειδητοποιήσει ότι έχει ξεπουλήσει πολλά περισσότερα από αυτό.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Τυνησία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία
Σκηνοθέτης:Κάουθερ Μπεν Χάνια
Πρωταγωνιστούν:Γιάχια Μαχέινι, Ντία Λέαν, Κουν Ντε Μπάου, Μόνικα Μπελούτσι
Διάρκεια:104
80
Παύλος Γκουγιάννος
2021-06-20
Μια από τις ωραιότερες ταινίες που έχουν μιλήσει τόσο επιτυχημένα αφενός για τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης αφετέρου και κυρίως για την έννοια της ελευθερίας στον σύγχρονο πολιτισμό.
70
Αχιλλέας Βασιλείου
2021-06-18
Μία ταινία που έχει να πει πάρα πολλά και καταφέρνει να μιλήσει δείχνοντας τα απολύτως απαραίτητα με έναν καινοτόμο καλλιτεχνικά κινηματογραφικό τρόπο. Είπαμε όλα είναι θέμα ελέγχου. Και τέχνης.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-06-16
Το concept, που αντλεί την έμπνευσή του από τον Βέλγο καλλιτέχνη Βιμ Ντελβουά, είναι εξαιρετικό και φιλόδοξο και το φιλμ, που βρέθηκε στη φετινή πεντάδα των Όσκαρ στην κατηγορία της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και ως έναν βαθμό θυμίζει τις κοινωνικές προκλήσεις που επιχειρεί ο Ρούμπεν Όστολουντ, δεν σταματά να εκπλήσσει, ως το ανατρεπτικό φινάλε.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-06-14
Σε γενικές γραμμές μια ταινία που παρακολουθείται με περιέργεια αλλά την ίδια ώρα σε φέρνει σε αμηχανία λόγω των ακραίων καταστάσεων στις οποίες το σενάριο καταφεύγει, όχι πάντα με την πειθώ που περιμένεις.
60
zerVo
2021-06-12
Όλα τα πήγε περίφημα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση στο φλιπ σάιντ, του σχετικότατης θεματικής The Square. Μέχρι δυο λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης. Η έξοδος του, ανατρεπτική μεν, αλλά αχρείαστα ζαχαρένιου χαπι εντ, θόλωσε αρκετά τις μέχρι ώρας θετικές μου αντιδράσεις. Σαν να ξεθώριασε κομματάκι από τον ήλιο το τατού, ένα πράγμα...
50
Πάρις Μνηματίδης
2021-06-10
Τόσο έξυπνη κεντρική ιδέα, τόσες αξιόλογες μεμονωμένες αρετές, και όμως το τελικό αποτέλεσμα καταλήγει να κάνει μια τρύπα στο νερό...
50
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2021-06-08
Η ταινία δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει να κάνει στη συνέχεια με αυτή την ιδέα, μεταπηδώντας από τη σάτιρα του κόσμου της τέχνης σε ένα παιχνίδι ανατροπών χωρίς κάποια άγκυρα.
40
Χρήστος Μήτσης
2021-06-06
Οσκαρική υποψηφιότητα διεθνούς ταινίας για μια ευρηματική, πολλά υποσχόμενη ιδέα, της οποίας το κινηματογραφικό ενδιαφέρον χάνεται μέσα σε ένα κοινότοπο σενάριο.
40
Μανώλης Κρανάκης
2021-06-04
Μοναδικό έργο τέχνης, σε μια ταινία που μιλάει γι' αυτήν και προσπαθεί και καταφέρνει με όλα της τα υλικά να πετύχει την εικαστική σύνθεση πλάνων που ασφυκτιούν - άλλοτε αρμονικά, άλλοτε με περισσή φλυαρία - από αφήγηση, ιδέες και σύμβολα, ο πρωταγωνιστής της Γιαχιά Μαχαϊνί.
30
Νεκτάριος Σάκκας
2021-06-02
Ένα φιλμ που εγείρει επιδερμικά ερωτήματα πάνω στα όρια της τέχνης, το τίμημα της ελευθερίας και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού από τον δυτικό κόσμο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση