Το Νησί των Ψεμάτων(2020)
(La Isla de las Mentiras / The Island of Lies) | Πρώτη προβολή: 28-12-2020

43 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Το 1921, το ατμόπλοιο Santa Isabel μετέφερε 260 Ισπανούς μετανάστες στην Αμερική, όταν βυθίστηκε ακριβώς έξω από το νησί Salvora της Ισπανίας. Τρεις γενναίες γυναίκες από το νησί έτρεξαν να βοηθήσουν και κατάφεραν να σώσουν 48 από τους επιβάτες. Ενώ οι γυναίκες επαινούνται ως ηρωίδες, αρχίζει να κυκλοφορεί η φήμη ότι κάποιος προκάλεσε αυτό το ναυάγιο. 

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ισπανία, Αργεντινή, Πορτογαλία
Σκηνοθέτης:Πάολα Κονς
Πρωταγωνιστούν:Νερέα Μπάρος, Ντάριο Γκραντινέτι, Αϊτόρ Λούνα
Διάρκεια:93
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2021-02-14
Η Πάουλα Κονς μας αποκαλύπτει, με δύναμη και εικαστική ομορφιά, τα αληθινά αίτια του σπαρακτικού αυτού δράματος.
60
Παύλος Γκουγιάννος
2021-02-12
Ψέματα λέγονται πολλά, αποκρύπτονται πολλές αλήθειες που πονάνε και σε συνδυασμό με τις πολύ καλές ερμηνείες σίγουρα βλέπεται ευχάριστα και εύκολα.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2021-02-10
Τα θέματα που θίγει δεν είναι καθόλου αμελητέα. Πολιτικά, κοινωνικά, ταξικά, αλλά και σε ό,τι αφορά την σχέση των δύο φύλων. Απλά ο τρόπος που το κάνει είναι αρκετά επιδερμικός, ενώ οι ερμηνείες όπως και το όλο στήσιμο, είναι τηλεοπτικού ύφους, σε μια παραγωγή εποχής με καθαρά περιορισμένο προϋπολογισμό.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
2021-02-08
Μεγάλο αλλά και μοναδικό πλεονέκτημα του La Isla de las Mentiras τα άγρια τοπία της Γαλικίας που ταιριάζουν τέλεια με τους άγριους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών, όμως αυτά σπαταλούνται με τη ποιότητα της παραγωγής να είναι στο σύνολό της τηλεοπτική, από το σενάριο, τις ερμηνείες, τη φωτογραφία και τα λίγα εφέ, θυμίζοντας περισσότερο τη γνωστή τηλεοπτική ελληνική βουκολική σαπουνόπερα παρά κινηματογραφική ταινία.
40
Σταύρος Γανωτής
2021-02-06
Μιλάμε, επί του συνόλου, για μια ταινία που δεν έχει αυτή την επική διάσταση που θα της έπρεπε ως δραματικό θρίλερ εποχής (με ένα τοπίο καλύτερο κι από ακριβό σκηνικό), και που αγγίζει τους ήρωες της ως φαντάσματα άλλων καιρών, αποτυγχάνοντας να τους ζωντανέψει για χάρη μας.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-02-04
Ένα αργόσυρτο crime εποχής παραχωρεί τη θέση του στη διφορούμενη αρχική υπόσχεση, με υπόνοιες που επαναλαμβάνονται και κεντράρουν σε ερμηνείες που ταιριάζουν καλύτερα σε καθημερινό σίριαλ.
10
Νίκος Παλάτος
2021-02-02
Η αλληγορία του καραβιού, που φορτωμένο μετανάστες εκατό χρόνια πριν τραβούσε προς την ελπίδα, για να βουλιάξει με τρόπο ποταπό, είναι ολοφάνερη. Δεν είναι κακή ούτε ως επιμέρους ιδέα, ούτε ως υπενθύμιση της διαχρονικής ανθρώπινης βαρβαρότητας, από μόνα τους όμως όλα αυτά δεν αρκούν για να κάνουν μια κινηματογραφική ταινία πρόταση ψυχαγωγίας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση