Μόνο Αυτοί Είδαν τον Δολοφόνο(2019)
(Seules les Bêtes / Only the Animals) | Πρώτη προβολή: 10-06-2021

54 Βαθμολόγιο
με βάση 25 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, πέντε ξένα μεταξύ τους πρόσωπα σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αναπάντεχο μυστήριο.

Είδος:Θρίλερ
Χώρα:Γαλλία, Γερμανία
Σκηνοθέτης:Ντομινίκ Μολ
Πρωταγωνιστούν:Ντενί Μενοσέ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Λορ Καλαμί, Νταμιέν Μπονάρ
Διάρκεια:117
70
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2021-06-20
Ένα αστυνομικό μυστήριο που τρυπώνει κάτω από το δέρμα, σε μια ταινία που δεν εξαντλείται σε αυτό. Ένα καλοκουρδισμενο παζλ χαρακτήρων και συμπτώσεων που αποκαλύπτουν την δύναμη της τύχης, τις επιπτώσεις των πράξεών μας, τις βαθιές μας επιθυμίες και τις συνέπειές τους.
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-06-18
Παράνομες ερωτικές σχέσεις, ενστικτώδεις συμπεριφορές και ψεύτικες προσδοκίες είναι στοιχεία που ο Μολ εισάγει υποδειγματικά στην πλοκή (το σενάριο είναι διασκευή του μυθιστορήματος του Κόλιν Νιλ) και την κατάλληλη στιγμή κάνει την απόλυτη ρελάνς σε ένα αριστουργηματικό τρίτο μέρος όπου κλείνουν (;) όλες οι εκκρεμότητες με αναπάντεχα ευφάνταστο τρόπο.
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2021-06-16
Ο Μολ στήνει έντεχνα την αφήγηση ώστε το ενδιαφέρον ποτέ να μην χάνεται, όσο κι αν τα επιμέρους επεισόδια μπορεί να φλερτάρουν με το τραβηγμένο.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-06-14
Με έξυπνο τρόπο ο Ελβετός σκηνοθέτης Ντόμιινικ Μολ εντάσσει το στοιχείο του θρίλερ καθώς στην ιστορία υπάρχει και ένα πτώμα. Όμως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πραγματικά η δυναμική της ταινίας, καμιά φυσιολογική, όλες γεμάτες νοσηρά μυστικά, όλες βουτηγμένες στην στρυχνίνη.
60
Ναταλία Πετρίτη
2021-06-12
Στην πραγματικότητα, οι θεατές παρακολουθούν ένα καλοδουλεμένο δράμα, στο οποίο οι ιστορίες των πέντε χαρακτήρων διασταυρώνονται και αλληλοπλέκονται με τρόπο αναπάντεχο και βασικό κίνητρο πίσω από κάθε επιλογή τους δεν είναι άλλο από την αέναη αποζήτηση της αγάπης και της συντροφικότητας.
60
Γιάννης Βασιλείου
2021-06-10
Οι φαν διαπλεκόμενων ιστοριών και απίθανων συμπτώσεων τύπου Amores Perros και Babel θα φύγουν σίγουρα ευχαριστημένοι από την αίθουσα, αν περάσουν το κατώφλι της και δεν τους «τρομάξει» το χιονισμένο τοπίο.
60
Αναστασία Σταθά
2021-06-08
Μία αξιοπρεπής σκηνοθετικά ταινία που παρά την υπερβολή των συγκυριών μας χαρίζει ένα δίωρο γεμάτο σασπένς και μας κάνει να προβληματιστούμε για την κοινωνική απομόνωση και να συμπονέσουμε εκείνους που η αναζήτηση της αγάπης οδηγεί μερικές φορές σε όχι και τόσο σοφές αποφάσεις.
50
Ηλίας Δημόπουλος
2021-06-06
Γύρω από το περιστατικό της εξαφάνισης μιας γυναίκας, μια σπονδυλωτή ιστορία 5 ανθρώπων, που χρησιμοποιεί την χρονολογική παλινδρόμηση και τα πολλαπλά αφηγηματικά νήματα.
50
Αλέξανδρος Κυριαζής
2021-06-04
Το πολλά υποσχόμενο πρώτο μισάωρο δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη, με το Seules les Bêtes να γίνεται βαρετό πολύ πιο συχνά απ' όσο θα μπορούσαμε να ανεχτούμε αγόγγυστα, ενώ το στόρι παρότι αναπτύσσεται σωστά μπουρδουκλώνεται στα ίδια του τα πόδια.
20
Ηλίας Φραγκούλης
2021-06-02
Εάν το επιχειρήσετε, κοιτάξτε το ρολόι σας στη μία ώρα μετά την έναρξη του φιλμ, με το που θα εμφανιστεί ο μεσότιτλος με το όνομα της Αμαντίν. Θα με θυμηθείτε όταν θα βρίζετε (ή θα γελάτε) στο φινάλε...
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση