Η Ελπίδα του Κόσμου(2019)
(Gloria Mundi) | Πρώτη προβολή: 29-10-2020

51 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Ρομπέρ Γκεντιγκιάν
Πρωταγωνιστούν:Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν-Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μελάν, Αναΐς Ντεμουστιέ
Διάρκεια:106
80
Άγγελος Πολύδωρος
2020-10-20
Ο σκηνοθέτης Ρομπέρ Γκεντιγκιάν μετά τις ταινίες «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» (2011) και «Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα» (2017) επανέρχεται με ένα ακόμα οικογενειακό δράμα, το οποίο όμως προκαλείται –όπως το συνηθίζει- από το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, το οποίο και σχολιάζει πιο έντονα αυτή τη φορά με την σκοτεινή φωτογραφία και την βαριά ατμόσφαιρα του λιμανιού της Μασσαλίας.
60
Χρήστος Μήτσης
2020-10-18
Τρυφερός, πολιτικά οξύς αλλά και μελοδραματικά απλοϊκός, ο Γκεντιγκιάν μένει πιστός σ' ένα κοινωνικά στρατευμένο σινεμά που σε κερδίζει με την ανθρωπιά και τις συγκινητικές κινηματογραφικές λεπτομέρειές του.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-10-16
Ρεαλισμός και ποίηση, υπαρξιακή αναζήτηση και μια βαθιά πίστη στην παντοδυναμία της δεμένης οικογένειας φτιάχνουν ένα εύγευστο κινηματογραφικό κοκτέιλ, μια ταινία σπάνιας ευαισθησίας στους καιρούς μας, μια ταινία που μας αφορά όλους.
50
Λήδα Γαλανού
2020-10-14
Η ταινία θυμίζει πόσο ευαίσθητα ο Γκεντιγκιάν σκηνοθετεί τα πρόσωπα των ηρώων του και την ανθρώπινη ζεστασιά – τις λίγες στιγμές που την εντοπίζει εν προκειμένω.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2020-10-12
...η ελπίδα που παραθέτει ο σκηνοθέτης πηγάζει σχεδόν αποκλειστικά από το πρόσωπο ενός μωρού ως κινητήρια δύναμη για καλύτερες πράξεις, εύρημα που θυμίζει μια αρκετά όμοια (και καλύτερη) ταινία από το παρελθόν, το Wonderland του Μάικλ Γουιντερμπότομ.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-10-10
Η αξία στα προηγούμενα φιλμ εντοπίζεται στην διακριτικότητα της σκιαγράφησης χαρακτήρων και καταστάσεων. Εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο ίσως επειδή η δίκαιη οργή του δημιουργού δεν του επιτρέπει να δει με ψυχραιμία το θέμα του. Και πάλι όμως κερδίζει τα εύσημα χάρη στην αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα του.
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-10-08
Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, σαν Γάλλος Κεν Λόουτς, χαρτογραφεί την εργατική τάξη της Μασσαλίας αλλά το κάνει μέσα από ένα ελαφρώς σαπουνοπερατικό στόρι πολλές στιγμές του οποίου καταλήγουν να μην λειτουργούν ή να είναι θεματικά προφανείς.
30
Νεκτάριος Σάκκας
2020-10-06
Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν («Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο») συνεχίζει στον δρόμο των οικογενειακών δραμάτων που ψηλαφούν τα όρια της ηθικής, πάντα με ταξικό πρόσημο και με φόντο τη Μασσαλία που ξέρει και αγαπά.
30
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2020-10-04
Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν κάνει ξανά -μα καθόλου καλά- μια από τα ίδια. Κι αυτή τη φορά το κοινωνικό του σινεμά, μοιάζει βεβιασμένο, αφελές, ενοχλητικά διδακτικό.
20
Βαρβάρα Κοντονή
2020-10-02
Δεν υπάρχει τρόπος να παρακολουθήσεις τη νέα ταινία του Γκεντιγκιάν χωρίς να σκεφτείς πως τα πάντα είναι «τακτοποιημένα» έτσι ώστε να βγάζουν στον κάθε πρωταγωνιστή τον... χειρότερο ή τον πιο ηθικά διδακτικό χαρακτήρα του.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση