Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου(2019)
(Le Miracle du Saint Inconnu / The Uknown Saint) | Πρώτη προβολή: 29-10-2020

56 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Σε ένα εγκαταλελειμμένο έρημο χωριό, ένας κλέφτης θάβει λάφυρα από μία ληστεία στην κορυφή ενός λόφου, μεταμφιέζοντας το σημείο σε τάφο. Χρόνια αργότερα, όταν επιστρέφει για να ανακτήσει τη λεία του, έκπληκτος αντικρίζει ένα μαυσωλείο που τιμά τον «άγνωστο άγιο» που είναι θαμμένος εκεί και πιστώνεται με την εκτέλεση θεραπευτικών θαυμάτων. Κι όχι μόνο αυτό: ένα νέο χωριό χτίστηκε εκεί κοντά, για να εξυπηρετεί τους προσκυνητές καθώς το μαυσωλείο είναι θρησκευτικός προορισμός.

Είδος:Κωμωδία
Χώρα:Μαρόκο, Γαλλία, Κατάρ
Σκηνοθέτης:Αλάα Εντίν Αλζέμ
Πρωταγωνιστούν:Γιουνές Μπουάμπ, Σαλάχ Μπεν Σαλέχ, Μπουσαΐμπ Σεμάκ, Μοχάμεντ Νουαϊμάνε
Διάρκεια:100
70
Σοφία Γουργουλιάνη
2020-10-20
Πρόκειται για μια ταινία που μοιάζει συχνά έρμαιο των ίδιων της τον σινεφιλικών αναφορών, αλλά που τολμά να πέσει με τα μούτρα στα βαθιά της υπαρξιακής φιλοσοφικής κωμωδίας και να βγει νικήτρια ενός απαιτητικού κινηματογραφικού είδους.
60
Χρήστος Μήτσης
2020-10-18
Ανορθόδοξη heist movie με καουρισμακικό χιούμορ, η οποία σχολιάζει σαρδόνια την ανθρώπινη ματαιοδοξία κι ευπιστία.
60
Ηλίας Δημόπουλος
2020-10-16
Ιδιοσυγκρασιακή και αναπάντεχη μαροκινή κομεντί, που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς φαντεζί ομολόγους της, τόσο από πλευράς ευρηματικότητας όσο και, ακόμα περισσότερο, από πλευράς φλέγματος.
60
Λήδα Γαλανού
2020-10-14
Λεπτοδουλεμένη και χαριτωμένη, η ταινία του Αλτζέμ μοιάζει διαρκώς να πνίγει ένα περιπαικτικό γελάκι προς τους ανθρώπους –την ανθρωπότητα μάλλον– που παρατηρεί.
60
Μανώλης Κρανάκης
2020-10-12
Μια μικρή μεστή παραβολή για την πίστη και το θαύμα στη μορφή μιας πραγματικά αστείας αλλά και βαθιά μελαγχολικής κωμωδίας του παραλόγου που συστήνει ένα νέο ταλέντο από το Μαρόκο και που θα λάτρευε στα σίγουρα ο Ακι Καουρισμάκι.
60
Μαίρη Βανδώρου
2020-10-10
Αν θέλετε να δείτε μια από τα ίδια, έχετε πολλές επιλογές. Αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό και είστε πρόθυμοι να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, «ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ», είναι μια καλή επιλογή.
50
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-10-08
Έχει τις στιγμές του και μια σπαρταριστή κεντρική ιδέα αλλά δεν καταφέρνει ποτέ να κορυφωθεί σε κάτι αληθινά αποκαλυπτικό ή μοναδικό, ούτε η νοηματική του πυκνότητα είναι τέτοια που συγχωρεί πάντα τους αργούς ρυθμούς.
40
Δημήτρης Δανίκας
2020-10-06
Ειρωνικό, χαοτικό
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
2020-10-04
Με τη βασική πλοκή να μην είναι παρά μονάχα τρία-τέσσερα plot points χωρίς τίποτα για να γεμίσει τον ενδιάμεσο χρόνο, το δεύτερο από τα subplots να προκαλεί νεκρική αδιαφορία και μονάχα οι σκηνές με τον γιατρό και τα θαυματουργά χαπάκια του -ένα κάθε πρωί- να με ξυπνούν από το λήθαργο, σίγουρα δε μπορώ να προτείνω τη ταινία παρά μόνο στους οπαδούς του είδους.
30
Νίκος Παλάτος
2020-10-02
Μικρό, φεστιβαλικό art-house, που χάρη στο σαρκαστικό του ύφος ξεχωρίζει από τη μαυρίλα που εσχάτως κυριαρχεί στο χώρο. Θα μπορούσε ν' αποτελέσει μια αληθινά ευχάριστη έκπληξη, δυστυχώς όμως το σενάριο «κρεμάει» από νωρίς, αποστερημένο την αρχική του σπίθα. Εύφημος μνεία στη φωτεινή φωτογραφία των άνυδρων τοπίων της μαροκινής ερήμου.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση