Τα Σκυλιά Δεν Φοράνε Παντελόνια(2019)
(Koirat Eivat Kayta Housuja / Dogs Don't Wear Pants) | Πρώτη προβολή: 15-10-2020

57 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Γιούχα έχει χάσει τη γυναίκα του σε ένα ατύχημα. Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ακόμη νιώθει μουδιασμένος κι ανίκανος να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ανθρώπους. Οταν θα γνωρίσει τη Μόνα, μια αφέντρα, όλα στη ζωή του θα αλλάξουν.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Φινλανδία, Λετονία
Σκηνοθέτης:Τζ.-Π. Βαλκεάπα
Πρωταγωνιστούν:Πέκα Στράνγκ, Κρίστα Κοσόνα, Ιλόνα Χούχτα, Γιάνι Βολάνεν
Διάρκεια:105
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-10-20
Μπροστά στο Τα σκυλιά δεν φοράνε παντελόνια οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι μοιάζουν με προθέρμανση για καλογερική ‒ και σίγουρα ένα πιο πρόστυχο concept, γιατί ντιλάρει την απόλαυση έξω από τις νόρμες, ως διαστροφή που οφείλει να εξαλειφθεί για να γίνει ο γάμος.
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-10-18
Είναι μια φρέσκια προσέγγιση στο κλασικό είδος των «πρέπει να προχωρήσεις με τη ζωή σου, ρε φίλε!» δραμάτων, χωρίς να παραδίδεται σε δραματουργικές ευκολίες, διαποτισμένο με μια μαύρη αίσθηση χιούμορ αλλά και δίχως να φοβάται να πάει τα πράγματα στα άκρα με την στιβαρή καθοδήγηση του σκηνοθέτη Γ-Π Βαλκεπάα στην τρίτη του ταινία.
60
Χρήστος Μήτσης
2020-10-16
Πρωτότυπη και τολμηρή προσέγγιση ενός love story κοινωνικά απροσάρμοστων χαρακτήρων, το οποίο εκμεταλλεύεται διασκεδαστικά, με «ξερό», μαύρο χιούμορ, τη βορειοευρωπαϊκή κοινωνική ψυχρότητα.
60
Λήδα Γαλανού
2020-10-14
Κι αν η βορειοευρωπαϊκή ψυχοσύνθεση είναι τόσο διαφορετική από τη μεσογειακή, ώστε η κωμικότητα των μεν να μοιάζει ενίοτε με αυτοκαταστροφικότητα για τους δε, στην ταινία του Βαλκεάπα υπάρχει η σωστή αφέντρα για να κρατήσει την ισορροπία και να φέρει το... happy end.
60
Σπύρος Δούκας
2020-10-12
Πρόκειται για μια όμορφη εναλλακτική πρόταση, που με ευθύτητα και ειλικρίνεια ρίχνει φως σε σκοτεινές ανθρώπινες πλευρές.
60
Δωροθέα Ανδρικάκη
2020-10-10
Ο Valkeapää εναλλάσσει τα ψυχρά χρώματα της καθημερινότητας του ήρωα, χωρίς τα οποία άλλωστε σκανδιναβική ταινία δεν νοείται, με την κόκκινη παλέτα, τα νέον φώτα και τα μαύρα δερμάτινα υφάσματα της εμμονής του. Παράλληλα, χτίζει μία ταινία γεμάτη συμβολισμούς, με μία σκηνοθετική ροπή προς το θρίλερ χωρίς ωστόσο να επιδιώκει ποτέ να προκαλέσει φόβο.
50
Βαρβάρα Κοντονή
2020-10-08
Πρόκειται για ένα άκρως απολαυστικό και σκοτεινά χιουμοριστικό φιλμ το οποίο πιθανότατα θα ενοχλήσει όλους εκείνους που βρίσκονται σε μία μόνιμα προβληματική σχέση με τα εν λόγω θέματα. Για όλους τους υπόλοιπους, σίγουρα αποτελεί μία ξεχωριστή επιλογή τούτης της εβδομάδας, χάρη στο ωραίο σενάριο, την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και τις ξεχωριστές ερμηνείες. Στα συν και το φανταστικό synth soundtrack.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-10-06
Τολμηρό φιλμ που πετυχαίνει να συνδέσει αποτελεσματικά τον φετιχοποιημένο ερωτισμό με μια παρακμιακή αισθηματική ιστορία.
40
Ηλίας Δημόπουλος
2020-10-04
Σωτήρια, το σύνολο εμβαπτίζεται – για ένα εδικό κοινό μιλάμε πάντα – σε ένα σκανδιναβικής κλινικότητας χιούμορ, το οποίο εξανθρωπίζει τα δρώμενα, δείχνει να αντιλαμβάνεται το τραβηγμένο του πράγματος (τι άλλο θα σκαρφιστεί κανείς για να πει μια ιστορία απώλειας και τραύματος;) και γεννά μερικές στιγμές τόσο υποδηλωτικού χιούμορ που μπορεί από κάποιους να περάσει απαρατήρητο, όμως άλλοι θα διασκεδάσουν ιδιαίτερα.
20
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-10-02
Ούτε για «μάτι» δεν προσφέρεται αυτό το αρρωστημένο κατασκεύασμα που φαίνεται να υποστηρίζει ότι στον πόνο βρίσκεται η λύτρωση.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση