Ο Βασιλιάς Γάιδαρος(2020)
(The Donkey King)  Πρώτη προβολή: 15-10-2020

42 Βαθμολόγιο
με βάση 11 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού.

Είδος:Κιν. Σχέδια
Χώρα:Πακιστάν
Σκηνοθέτης:Αζίζ Τζιντάνι
Διάρκεια:105
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2020-10-20
Animation με έντονες πολιτικές αιχμές, ειδικά στην πακιστανική πραγματικότητα, φιλελεύθερα διδάγματα αλά Φρανκ Κάπρα και μελωδικές Μπόλιγουντ επιρροές.
50
Χάρης Αναγνωστάκης
Έθνος
2020-10-18
Συμπαθέστατη ταινία κινουμένων σχεδίων από το Πακιστάν, για μικρά και μεγάλα παιδιά, που έχει αστείες στιγμές και ένα εύστοχο αλληγορικό στόρι, για τα θολά νερά της μοντέρνας πολιτικής, αλλά και της ζωής στο σύγχρονο κόσμο μας.
50
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2020-10-16
Χαριτωμένο
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2020-10-14
Ο σκηνοθέτης αντλεί τόσο από τις ταινίες του Μπόλιγουντ όσο και εκείνες του παλιού Χόλιγουντ (ο Φρανκ Κάπρα δεν βρίσκεται μακριά) για να φτιάξει μια αρκετά διασκεδαστική, αν και με πολλά κλισέ και κάπως αφελή στο σενάριό της, ταινία.
50
Τάσος Μελεμενίδης
LiFO
2020-10-12
Η παραγωγή που έβαλε το Πακιστάν στον χάρτη των animation ταινιών, ξεπερνώντας κατά πολύ τα σύνορα της χώρας της, ξεκινά σατιρίζοντας εύστοχα το Slumdog Millionaire στα πρώτα λεπτά, έχοντας ως ήρωα έναν γάιδαρο που στο ζωικό βασίλειο όπου κατοικεί νιώθει ότι όσα όνειρα και να κάνει, θα παραμένει γάιδαρος.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2020-10-10
Ο «Βασιλιάς γάιδαρος» αξίζει το σεβασμό και κυρίως την εκτίμηση όλων μας αφού όπως λέει και στην ταινία «πραγματικός βασιλιάς είναι αυτός που αγγίζει τις καρδιές όλων των υπηκόων του».
40
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2020-10-08
Στοιχειώδες κινούμενο σχέδιο, επιγραμματική πλοκή, γεμισμένη με δημοκρατικά μηνύματα, μουσικές και τραγούδια, μια ελαφριά σάτιρα προεκλογικής εκστρατείας και των στερεοτύπων του ζωικού βασιλείου, προορίζεται για παιδιά μικρής ηλικίας (εξ ου και μόνο μεταγλωττισμένη) που κι αυτά, στοιχειωδώς, θα διασκεδάσουν.
40
Χρήστος Μπακατσέλος
FLIX
2020-10-06
Από τεχνικής άποψης το ψηφιακό animation της μπορεί να μην ξεχωρίζει και να παραμένει άψυχο και τετριμμένο ως το τέλος, αλλά το χιούμορ της βρίσκει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον στόχο του με τα παιδιά να έχουν λόγους για να γελάνε ως το τέλος και με τους μεγάλους να βρίσκουν ίσως περισσότερο ενδιαφέρον τα αστεία πάνω στα πολιτικά παιχνίδια εξουσίας και τον, ενίοτε προπαγανδιστικό, ρόλο των ΜΜΕ που κρύβονται πίσω από αυτά.
30
Σοφία Γουργουλιάνη
Filmy.gr
2020-10-04
Πρόκειται για μια ταινία για όλη την οικογένεια, την οποία αν δεν δει, τουλάχιστον όλη η οικογένεια, δεν θα χάσει και τίποτα.
10
Βαρβάρα Κοντονή
FreeCinema
2020-10-02
Δεν θυμάμαι καν από πότε είχα να δω τόσο ασουλούπωτο animation και δεν αναφέρομαι στην ποιότητα του σχεδιασμού καθαυτού, που κάπως υποφέρεται (επίπεδο κινουμένων σχεδίων παλιού ALTER, μη φανταστείτε...), αλλά στο σενάριο που αποτελεί ένα άθλιο μπάχαλο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση