Ο Δράκος του Κακού Ενάντια στον Πολεμιστή(1969)
(O Dragão da Maldade contra o Santo Guerreiro / Antonio das Mortes) | Πρώτη προβολή: 27-10-2010

87 Βαθμολόγιο
με βάση 3 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο παράνομος Αντόνιο ντας Μόρτες έχει πλέον αποσυρθεί στη μοναξιά του, όμως καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση, όταν εμφανίζεται ένας νέος απείθαρχος ο οποίος αποδεικνύεται εξίσου επικίνδυνος όσο και βαθιά ιδεαλιστής.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Βραζιλία
Σκηνοθέτης:Γκλάουμπερ Ρόσα
Πρωταγωνιστούν:Μαουρίτσιο ντο Βάλε, Οντέτ Λάρα, Όθον Μπάστος, Ρόσα Μαρία Πένα
Διάρκεια:100
100
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2020-10-06
Τοποθετώντας την ταινία του σε σύγχρονη εποχή (τα καμιόνια, ο σταθμός της Shell που αντιπροσωπεύει το ξένο κεφάλαιο κ.ά.), πράγμα που εκφράζει τη βραζιλιάνικη πραγματικότητα, παρεμβάλλοντας το τραγούδι (λαϊκό, μοντέρνο, ακόμη και όπερα) και επιβάλλοντας ένα στυλιζάρισμα τόσο στο παίξιμο όσο και στη φωτογραφία, ο Ρόσα κατόρθωσε να συνδυάσει κάτι το φαινομενικά ακατόρθωτο: τις ιδέες του Μπρέχτ με το θέατρο της ωμότητας του Αντονέν Αρτό.
80
Χρήστος Μήτσης
Η διασημότερη ταινία του βραζιλιάνικου cinema novo διατηρεί μεγάλο μέρος του ποιητικού οίστρου και της παθιασμένης επαναστατικότητάς της, δείχνοντας πλέον το πέρασμα του (κινηματογραφικού) χρόνου από πάνω της.
80
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Δίνοντας λιγότερη έμφαση στα πραγματικά ιστορικά γεγονότα αυτή τη φορά, αλλά επιμένοντας στα λαογραφικά στοιχεία της χώρας του, αντικατοπτρίζει στο σήμερα, το ύφος των καλλιτεχνικών έργων της εποχής του τέλους της δεκαετίας του '60.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση