Οι Ζωές που δεν Έζησα(2020)
(The Roads Not Taken) | Πρώτη προβολή: 17-09-2020

35 Βαθμολόγιο
με βάση 25 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ιστορία ενός 55χρονου συγγραφέα, χτυπημένου από πρόωρη άνοια και της 25χρονης κόρης του που τον φροντίζει, σε μια μέρα στην ζωή τους στην Νέα Υόρκη, στην διάρκεια της οποίας η ψυχολογική κατάσταση εκείνου μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια της λογικής.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:Σάλι Πότερ
Πρωταγωνιστούν:Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ελ Φάνινγκ, Λόρα Λίνεϊ, Σάλμα Χάγεκ
Διάρκεια:85
50
Αλέξανδρος Κυριαζής
2020-09-20
Μέσα στα τελευταία 20 λεπτά, τα εκ πρώτης όψης ανούσια plotlines αποκτούν σώμα και ουσία, αποκτούν καρδιά, οι εκκρεμότητες σχεδόν δια μαγείας βρίσκουν το ταίρι τους, με το ομολογουμένως μελοδραματικό φινάλε να βάζει τον γλυκόπικρο κερασάκι σε ένα γλυκό, του οποίου τα υλικά δεν έχουν ανακατευτεί καθόλου καλά, όμως η καλή ποιότητά τους του επιτρέπει να "περάσει το πάσο".
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-09-18
Η σκηνοθέτις Σάλι Πότερ βρίσκει μερικές εύστοχες διαθέσεις από τις πολλές που αναζητά και στηρίζεται πολύ στον βασιλιά του πόνου, Χαβιέ Μπαρδέμ, ο οποίος δεν είναι κακός σε κάτι που ωστόσο έχει ξαναδοκιμάσει πιο ολοκληρωμένα, πιο βαθιά ή πιο φαντασμαγορικά στο παρελθόν.
40
Κώστας Ζαλίγκας
2020-09-16
Ο,τι κι αν είχε η Σάλι Πότερ στο μυαλό της για αυτή την ταινία ήταν σίγουρα ανολοκλήρωτο και χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-09-14
Η ειλικρίνεια των καλών προθέσεων (η βασανιστική σχέση πατέρα- κόρης) δεν αρκεί σε αυτό το κατάμαυρο και σκληρό οικογενειακό δράμα που οριακά διασώζεται χάρη στις φιλότιμες ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού.
40
Χριστίνα Καλογεροπούλου
2020-09-12
Το Roads Not Taken να είναι μία ιστορία που θα ενδιαφέρει λίγους, αυτούς που έχουν βρεθεί στη θέση κάποιου που βλέπει τον αγαπημένο του σιγά σιγά να χάνεται. Υπάρχει η κατανόηση απέναντι στη σκηνοθέτη του να κάνει τέχνη για να ξεπεράσει κάποιες προσωπικές εμπειρίες, όμως η ταινία της αυτή τη φορά θα ξεχαστεί πολύ σύντομα, κι ας αντιμετωπίζει το ζήτημα με τρυφερότητα.
30
Λήδα Γαλανού
2020-09-10
Η Σάλι Πότερ («Ορλάντο», «Μάθημα Τανγκό», «The Party»), μοιράζεται την προσωπική της εμπειρία, αλλά, εξαιρουμένης της πάντα δυνατής ερμηνείας του Μπαρδέμ, καταλήγει με μια ταινία υπερφίαλα γραμμένη και σχεδόν προσβλητικά συγκαταβατική και μελοδραματική.
30
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-09-08
Η ταινία δε βρίσκει ποτέ άγκυρα και ούτε αληθινό νόημα, διαλυμένη σε κομματάκια κάπου ανάμεσα στα αφηγηματικά της θραύσματα, με έναν άβολα κακό Χαβιέ Μπαρδέμ στο επίκεντρο.
20
Χρήστος Μήτσης
2020-09-06
Eσωστρεφές και ακατέργαστο ψυχολογικό δράμα, το οποίο (αυτο)καταναλώνεται σε πολλή υπαρξιακή φασαρία για το κινηματογραφικό τίποτα.
20
Πόλυ Λυκούργου
2020-09-04
H Σάλι Πότερ επιστρέφει με ένα μελόδραμα που λέει πάρα πολλά, χωρίς να λέει τελικά τίποτα.
10
Νεκτάριος Σάκκας
2020-09-02
Ένας αξιοθρήνητος Μπαρδέμ, ένα σενάριο όπου η λογική αγνοείται, κάτι βιολιά ανεξέλεγκτα και μία κεντρική ιδέα προορισμένη να αυτοαναιρεθεί εν τη γενέσει της, συνοψίζουν ένα κάκιστο μελόδραμα που εκθέτει σκηνοθέτιδα και πρωταγωνιστές.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση