Άλυτη(2019)
(Entwined) | Πρώτη προβολή: 10-09-2020

43 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται μια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρμα της σαν φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει το παράδοξο τρόπο για να την σώσει.

Είδος:Φαντασίας
Χώρα:Ελλάδα. Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:Μίνως Νικολακάκης
Πρωταγωνιστούν:Προµηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία - Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης
Διάρκεια:89
60
Ρόμπυ Εκσιέλ
2020-09-20
Γνωστικά και επιδέξια επεξεργαζόμενος τα δίπολα παρόν και παρελθόν, πολιτισμός και φύση, ορθολογισμός και μεταφυσική, και στέκοντας κυρίως πάνω σε εκείνο του επιστητού και του μη επιστητού (που θα κορυφωθεί σε μια πικρή όσο και εντελώς επίκαιρη νίκη του πρώτου), ο νεόκοπος δημιουργός φιλοτεχνεί μια σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα ταινία φαντασίας.
50
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2020-09-18
Ξεχωριστή μείξη μαγικού ρεαλισμού με το σινεμά του φανταστικού, με συγκροτημένη αισθητική και υποβλητική ατμόσφαιρα, η οποία όμως εγκλωβίζεται στις πολυσήμαντες αναφορές της.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-09-16
Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Μίνως Νικολακάκης φανερώνει εικαστική δύναμη και ιδιαίτερη ευαισθησία στην αποτύπωση του κινηματογραφικού χρόνου στην παράδοξη σύζευξη του ορθολογισμού με τη φύση, όταν ένας γιατρός αποπειράται να σώσει μια ευπαθή κοπέλα η οποία ζει απομονωμένη από τους εχθρικούς, δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, σε ένα σπίτι στο δάσος, υποφέροντας από μια σπάνια ασθένεια.
50
Παύλος Γκουγιάννος
2020-09-14
Ένα πανθεϊστικό κομψοτέχνημα, με ελλείψεις αλλά και ενδιαφέρουσες ιδέες.
50
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-09-12
Σε επίπεδο προσέγγισης και φιλοδοξίας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον αν και σταδιακά παραδομένο σε μια αλληλουχία συμβολισμών που μάλλον το φρενάρουν περισσότερο από ό,τι του αξίζει. Ντεμπούτο που μας κάνει αν μη τι άλλο να περιμένουμε τι θα έρθει μετά.
40
Ηλίας Δημόπουλος
2020-09-10
Αξιοσημείωτη ελληνική προσπάθεια ταινίας-είδους στον φολκλορικό τρόμο, που ισορροπεί το δημώδες με το φεστιβαλικώς διανοούμενο και σε κερδίζει όσο προχωρά παρά τις τυπικές εγχώριες αδυναμίες και τις ασαφείς ιδεολογικές προεκτάσεις.
40
Λήδα Γαλανού
2020-09-08
Κι αν δεν προσθέτει κάποια πρωτοτυπία, σεναριακή ή σκηνοθετική, κι αν η κεντρική ιδέα του χάνει τον δρόμο της προς το τέλος, όμως, με ένα ελαφρύ χιούμορ και ξεκάθαρη όρεξη να ψυχαγωγήσει το κοινό χτίζει ικανά την ατμόσφαιρα του εφιάλτη των παραμυθιών.
30
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-09-06
Δεν κινείται στέρεα στο μεταίχμιο πραγματικότητας και φαντασίας, τόσο που τελικά δείχνει εντελώς ξεκρέμαστη – πέρα από το γεγονός ότι οι ερμηνείες των Προµηθέα Αλειφερόπουλου και η Αναστασίας – Ραφαέλας Κονίδη ποτέ δεν σε πείθουν ολοκληρωτικά (ειδικά η Κονίδη που έχει τον πιο δύσκολο ρόλο).
30
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2020-09-04
Φιλότιμη πρώτη, πάμε για βελτιωμένη δεύτερη προσπάθεια.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2020-09-02
Φιλμικό παράδοξο, πόσω μάλλον για την ελληνική παραγωγή, η «Άλυτη» αποτυγχάνει από όποια σκοπιά κι αν την παρακολουθήσεις, είτε του φανταστικού, είτε του folklore παραμυθιού, είτε του είδους του σινεμά τρόμου. Προθέσεις υπήρχαν, όμως το αποτέλεσμα βγάζει μία αίσθηση ερασιτεχνισμού, με το σενάριο (πρωτίστως) να ακυρώνει την όλη προσπάθεια για κάτι το αξιοπρεπές.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση