Ο Θεός και ο Διάβολος στη Χώρα του Ήλιου(1964)
(Deus e o Diabo na Terra do Sol / Black God, White Devil) | Πρώτη προβολή: 25-10-2010

93 Βαθμολόγιο
με βάση 3 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Μανουέλ, εργάτης γης σε ένα αγρόκτημα στις βόρειες επαρχίες της Βραζιλίας, σκοτώνει το αφεντικό του που προσπαθεί να του φάει τα μεροκάματα και το σκάει μαζί με τη γυναίκα του. Φυγόδικοι πλέον και οι δύο θα βρουν καταφύγιο ανάμεσα στους πιστούς ενός μυστικιστή ιερωμένου που κηρύσσει τη βία.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Βραζιλία
Σκηνοθέτης:Γκλάουμπερ Ρόσα
Πρωταγωνιστούν:Μαουρίτσιο ντο Βάλε, Μίλτον Ρόσα, Τζεράλντο Ντελ Ρέι, Χοάο Γκάμα
Διάρκεια:120
100
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2020-09-06
Διαπεραστική σαν πολεμική ιαχή και κατανυκτική σαν θρησκευτική εμπειρία, η ταινία θρυμματίζει τις συμβάσεις και αναδεικνύεται σε αριστούργημα του τολμηρού πολιτικού σινεμά.
100
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2020-09-04
Τι να πει κανείς για τη σκηνοθεσία του Ρόσα; Η εικόνα, τα πρόσωπα, η μουσική –γραμμένη από τον διάσημο Βραζιλιάνο Βίλα Λόμπος, που είναι κατά κάποιον τρόπο αντίστοιχος του δικού μας Θεοδωράκη– δένονται τέλεια για να μας δώσουν όχι μόνο μια από τις πιο συγκλονιστικές και ποιητικές εικόνες της ίδιας της Βραζιλίας αλλά και ένα μάθημα στον μόνο αληθινό κινηματογράφο, τον κινηματογράφο που είναι ανακάλυψη αλλά και κριτική παρουσίαση της πραγματικότητας.
80
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2020-09-02
Πρόκειται για ιστορικής σημασίας ταινία, που σπάνια συναντά κανείς στις αίθουσες, αλλά και οπουδήποτε αλλού, πέρα από αφιερώματα, φεστιβάλ και ταινιοθήκες κάθε είδους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση