Μια Νύχτα Μαγική(2019)
(Chambre 212) | Πρώτη προβολή: 30-07-2020

52 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μετά από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη και εγκαθίσταται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ακριβώς απέναντι, με την ελπίδα να παρατηρήσει τη ζωή της εξονυχιστικά, από μια προνομιακή θέση απόστασης. Στη διάρκεια μιας παραισθησιογόνου νύχτας, ένα πλήθος επισκέπτες θα περάσουν από το δωμάτιό της, καταθέτοντας την άποψή τους για την κρίση που περνά ο γάμος της.

Είδος:Κομεντί
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Κριστόφ Ονορέ
Πρωταγωνιστούν:Κιάρα Μαστρογιάνι, Βενσάν Λακόστ, Μπενζαμάν Μπιολέ, Καμίγ Κοτέν
Διάρκεια:90
80
Άγγελος Πολύδωρος
2020-07-20
Ο Κριστόφ Ονορέ ξεφεύγει από την πεπατημένη του flashback και δημιουργεί μια πρωτότυπη ταινία, με κάποιες κωμικές στιγμές από τη συνύπαρξη πολλών «εαυτών» την ίδια χρονική στιγμή και ταυτόχρονα μας χαρίζει μια ονειρική ταινία, μαγευτική, μελαγχολική, ρομαντική, γεμάτη ευαισθησία και αισιοδοξία για τις ανθρώπινες σχέσεις.
70
Λήδα Γαλανού
2020-07-18
Με έντονη και γοητευτική γαλλική επιτήδευση, μ' ένα χαριτωμένο, σκαμπρόζικο χιούμορ, με μια διάθεση σαρκασμού που πολεμά με την τρυφερότητα, ο Κριστόφ Ονορέ φτιάχνει μια ταινία-γλύκισμα, όπου όλα είναι οικεία, αλλά τίποτα δεν είναι ακριβώς ρεαλιστικό.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2020-07-16
Μια ταινία όχι μόνο πάνω στην έλλειψη του πόθου αλλά και στα στοιχεία εκείνα που τελικά δένουν τους ανθρώπους μέσα από βαθύτερα συναισθήματα (συναισθήματα που αναπτύσσονται μέσα από μια σειρά ωραίους, διανθισμένους με χιούμορ, διαλόγους που έγραψε ο με πείρα στο θέατρο Ονορέ, διαλόγους που θυμίζουν εκείνους στις τελευταίες, με θεατρική φόρμα, ταινίες του Αλέν Ρενέ.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2020-07-14
O Κριστόφ Ονορέ επιστρέφει με μια παιχνιδιάρικη φάρσα για την επιθυμία, τον συμβιβασμο και την νοσταλγία με ένα θαυμάσιο καστ πρωταγωνιστών.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-07-12
O Κριστόφ Ονορέ πλάθει την πιο εναλλακτική αισθηματική κομεντί των τελευταίων ετών.
50
Άντα Δαλιάκα
2020-07-10
Ο Κριστόφ Ονορέ επανέρχεται με μια φιλόδοξη ρομαντική κομεντί, στημένη γύρω από αυτή τη θεματική πάνω στην ανατροπή των κοινωνικών προτύπων για τα φύλα και σε έναν ονειρικό κόσμο τον οποίο διαφεντεύει με όλο της το είναι στον πρώτο ρόλο η Κιάρα Μαστρογιάνι.
40
Χρήστος Μήτσης
2020-07-08
Διανοουμενίστικη εκδοχή μιας ανάλαφρης σάτιρας του ερωτικού παιχνιδιού (και των γαμήλιων παγίδων του) που φλυαρεί ακατάπαυστα, προσπαθώντας ταυτόχρονα να υποδυθεί μια σκρούμπολ κωμωδία, μια ρομαντική φαντασία και μια μεταμοντέρνα παρωδία.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2020-07-06
Οι σκηνές από ένα γάμο του Κριστόφ Ονορέ είναι μια ρομαντικών διαθέσεων ανασκοπηση των συμβιβασμών μιας μακροχρόνιας σχέσης, που αναλώνεται στη φλυαρία χάνοντας μέρος από τη μαγεία που υπόσχεται.
30
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-07-04
Η Μαστρογιάνι κέρδισε γι' αυτήν εδώ την ερμηνεία της το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του περσινού φεστιβάλ Καννών. Ο τι κι αν σημαίνει αυτό.
10
Νίκος Παλάτος
2020-07-02
«Ποιητική» art-house κομεντί, που εναλλάσσει φαρσικά στοιχεία και ψαγμένα καλλιτεχνικά πλάνα, του τύπου το χιόνι που πέφτει στους δρόμους (ή και στα διαμερίσματα) του χειμερινού Παρισιού, και που συστήνεται αποκλειστικά και μόνο στους φανατικούς των ανά των διαφόρων φεστιβάλ παγκοσμίως βραβευμένων ταινιών. Κι αυτοί ακόμη, θαρρώ πως μια... νύστα μαγική θα τη νιώσουν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση