Ένα Τέλειο Σχέδιο(2019)
(El Plan) | Πρώτη προβολή: 30-07-2020

44 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Κάθε μέρα στις 9 ξεκινούν να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από την δύσκολη κατάστασή τους. Κάθε φορά όμως κάποιο γεγονός τους αναβάλλει τα σχέδια και αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως. Η φιλία των τριών αρχίζει και κλονίζεται.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ισπανία
Σκηνοθέτης:Πόλο Μενάργκεζ
Πρωταγωνιστούν:Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ραούλ Αρεβάλο, Τσέμα ντελ Μπάρκο
Διάρκεια:79
60
Άντα Δαλιάκα
2020-07-20
Η δράση εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο κι αν κάπου-κάπου οι δραματικές εντάσεις ξεθυμαίνουν, έρχεται το φινάλε να μεταστρέψει το δράμα δωματίου σε αληθινό θρίλερ (ένας έμπειρος θεατής δεν αποκλείεται να μαντέψει τη μεγάλη ανατροπή που κρύβει η πλοκή), το οποίο έχει ένα αποκαλυπτικό, πικρό σαν φαρμάκι σχόλιο για την σύγχρονη ισπανική κοινωνία και την φύση των συντηρητικών, πατριαρχικών της δομών.
60
Απόστολος Κίτσος
2020-07-18
Ένα διαλογικό δράμα δωματίου λοιπόν που προσπαθεί να μιλήσει για την ανδρική ψυχοσύνθεση αναφορικά με ζητήματα ανεργίας, προβληματικών σχέσεων με τις συντρόφους τους που οδηγούν σε πιθανά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, συνολικά αναλύει την ανδρική ανασφάλεια και τις δηλητηριώδεις οσμές της τοξικής αρρενωπότητας.
50
Λήδα Γαλανού
2020-07-16
Ολα συγκεντρώνονται, όλα ερμηνεύονται, στο σοκαριστικό φινάλε, που ακροβατεί μεταξύ ηθικής κι εγκληματικότητας, παράνοιας και λογικής: μόνο που αυτό έρχεται τόσο εμβόλιμα, που σε αφήνει εξίσου έκπληκτο με τους ήρωες, εξίσου ανέτοιμο να το αξιοποιήσεις.
50
Σοφία Γουργουλιάνη
2020-07-14
Πρόκειται για μια ταινία γεμάτη έξυπνες στιγμές και επιτυχημένες ανατροπές, που όμως δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει την τάφρο της σοβαρότητας που έφτιαξε στον ίδιο της τον εαυτό.
50
Flix Team
2020-07-12
Θεατρικής υφής δράμα δωματίου, με στιγμές κυνικού χιούμορ και τρεις θαυμάσιους πρωταγωνιστές, να «περιγράφουν» την τοξική αρρενωπότητα.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2020-07-10
Οι τρεις ήρωές του αποκαλύπτουν από νωρίς την ολική έλλειψη κινήτρου για να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο πέραν της αμπελοφιλοσοφίας, η ανάγκη όμως του σεναρίου να μετατοπιστεί προς το θρίλερ μειώνει τη σημασία αυτής της ενδιαφέρουσας ψυχικής απογύμνωσης.
40
Χρήστος Μήτσης
2020-07-08
Δράμα δωματίου πάνω στην αντρική νοοτροπία και τις ψυχολογικές παγίδες της, το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει από τη θεατρική λογική και δραματουργία στην οποία βασίζεται.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-07-06
Η διαρκής αγωνία του σκηνοθέτη να αρπάξει από τα μούτρα τον θεατή και να τον καθηλώσει κάπου καταντά κουραστική και τον απομακρύνει από το βασικό στόχο που είναι το γέλιο.
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-07-04
Με έναν περίεργο τρόπο είναι μονίμως ενδιαφέρουσα, αλλά χωρίς ποτέ να έχεις αληθινή ιδέα για το πού κατευθύνεσαι και γιατί. Μας αρκεί η δομική αβεβαιότητα της ύπαρξής μας, έτσι δεν είναι;
30
Παναγιώτης Μήτσικας
2020-07-02
Βραδυφλεγής δραμεντί δωματίου, με ολίγη από «twist». Θα μπορούσε να δώσει ένα πολύ πιο ηχηρό μήνυμα, αλλά λυγίζει κάτω από το βάρος του υλικού της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση