Όταν Ανθίζει η Νιότη(2020)
(Gli Αnni più Belli / The Best Years) | Πρώτη προβολή: 16-07-2020

49 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ιστορία της Ιταλίας, από τη δεκαετία του '80 έως σήμερα, μέσα από τη ζωή των τεσσάρων φίλων, του Τζούλιο, της Τζέμα, του Πάολο και του Ρικάρντο. Σαράντα χρόνια φιλίας, αγάπης, ελπίδας, επιτυχιών και αποτυχιών.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιταλία
Σκηνοθέτης:Γκαμπριέλε Μουτσίνο
Πρωταγωνιστούν:Πιερφραντσέσκο Φαβίνο, Κιμ Ρόσι Στούαρτ, Μικαέλα Ραματσότι, Κλαούντιο Σανταμαρία
Διάρκεια:129
70
Ηλίας Φραγκούλης
2020-07-20
Σινεμά χαρακτήρων, ιστοριών βγαλμένων από τη ζωή, με το σπάσιμο του «τέταρτου τοίχου» στην αφήγηση να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τους θεατές και να τους κάνει συμμέτοχους σε καταστάσεις και ψυχοσυνθέσεις της (τόσο κοντινής και σ' εμάς, γενικά) γείτονος.
70
Τάσος Μελεμενίδης
2020-07-18
Η ταινία είναι μια απόδειξη πως οι εποχές και οι γενιές δεν καθορίζονται μόνο από τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα, τις μόδες και την αισθητική τους αλλά και από την πορεία των ανώνυμων ηρώων που τις έζησαν σε παρέες, με παθιασμένους έρωτες ή και μόνοι, στους οποίους ο χρόνος χαρίζει έναν τεράστιο όγκο διηγήσεων που αξίζουν περισσότερο και από μάθημα Ιστορίας.
60
Παναγιώτης Πυλαρινός
2020-07-16
Παρά τα -λίγα είναι η αλήθεια- λαθάκια (ουρίτσες, κάποιες σκηνές λίγο τραβηγμένες) σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κάτι για όλους. Και δεν πρόκειται για ένα απλά κινηματογραφικό και νοσταλγικό μήνυμα, αλλά για το μήνυμα που "υποστηρίζει" από την αρχή η τελευταία προσπάθεια του Gabriele Muccino. Η φιλία.
60
Λήδα Γαλανού
2020-07-14
Ο κύκλος της ζωής αλά ιταλικά, με τα κλισέ, την ομορφιά και το πάθος του Γκαμπριέλε Μουτσίνο.
50
Γιάννης Βασιλείου
2020-07-12
Η ιστορία μιας τετραμελούς παρέας από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα σε ένα αφηγηματικά αλάνθαστο, αμφίβολων κατά περίσταση αισθητικών και σεναριακών επιλογών, μα αναμφίβολα ψυχαγωγικό δείγμα λαϊκού σινεμά.
50
zerVo
2020-07-10
Η τετραπλή ανθρώπινη ιστορία που αφηγείται είναι όμως ικανοποιητικά σχεδιασμένη και με γνώση του αντικειμένου εκτελεσμένη. Οδηγώντας, πολύ φυσικά, όπως και στα προαναφερόμενα πονήματα του, στην τελική ρομαντικά βουρκωμένης θωριάς έξαρση του χάπι εντ.
40
Δημήτρης Δανίκας
2020-07-08
Πληκτικούτσικο
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-07-06
Τα πιο γνωστά επεισόδια του κύκλου της ζωής μέσα από χιλιοειδωμένα κλισέ αλλά και μια ευπρόσδεκτη συνέπεια που κάνει τη σκηνοθετική προσέγγιση του Μουτσίνο – καλογραμμένα οπωσδήποτε τα βασικά επεισόδια της ιστορίας- να ακροβατεί επιδέξια μεταξύ δράματος και κωμωδίας και να αναδεικνύει υποδειγματικά τις ερμηνείες.
30
Χρήστος Μήτσης
2020-07-04
Μπανάλ και μελωμένη συναισθηματικά saga για τις μεγάλες αλήθειες και τα μικρά μυστικά του απρόβλεπτου βίου μας.
20
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-07-02
Το «μήνυμα» της σημασίας της ειλικρινούς φιλίας που θέλει να περάσει η ταινία είναι προφανές αλλά έχουμε δει την ανακρυστάλλωση του με πολύ καλύτερο τρόπο και σε πολύ καλύτερες ταινίες (όπως π.χ. η «Μεγάλη ανατριχίλα») στις οποίες η «Ανθή της νιότης» δεν έχει να προσθέσει πολλά.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση