Η Παλιά Φρουρά(2020)
(The Old Guard) | Πρώτη προβολή: 10-07-2020

52 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Τέσσερις αθάνατοι πολεμιστές που προστατεύουν κρυφά την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες γίνονται στόχος εξαιτίας των δυνάμεών τους, όταν ανακαλύπτουν μια νέα αθάνατη ύπαρξη.

Είδος:Περιπέτεια, Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τζίνα Πρινς Μπάιδγουντ.
Πρωταγωνιστούν:Σαρλίζ Θερόν, Κίκι Λέιν, Μαρουάν Κενζάρι, Λούκα Μαρινέλι
Διάρκεια:125
70
Καλογυρισμένο φιλμ, εντυπωσιακή Σαρλίζ Θερόν, σχετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, τελικά με κράτησε απόλυτα κι ας μην πρόκειται για "κινηματογραφικό αριστούργημα".
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-07-18
Εύκολα αναγνωρίζει κανείς τις εντελώς γνώριμες ιδέες πίσω από τα επιμέρους κομμάτια αυτής της "Φρουράς", από την αθανασία ως κατάρα στην corporate εκμετάλλευση, όμως εδώ αυτό που θα μπορούσε να έχει εύκολα μετατραπεί σε απόβλητο, β' διαλογής X-Men ξεπατίκωμα, αναπτύσσεται σε αυτή την περιπέτεια ως διασκεδαστικά γκρίζο, μια περιπέτεια που κινείται καθώς σκέφτεται και σκέφτεται καθώς κινείται.
60
Ιωσηφίνα Γριβέα
2020-07-16
Το Netflix βρήκε επιτέλους την πρώτη πραγματικά καλή ορίτζιναλ ταινία δράσης του. Ίσως όμως βρήκε και το πρώτο καλό action franchise του.
50
Νίκος Δρίβας
2020-07-14
Το Old Guard μπορεί να μην είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδεί, αλλά προσφέρει ένα χαλαρό δίωρο που σίγουρα δεν είναι αξιομνημόνευτο, αλλά αν μη τι άλλο καταφέρνει να κάνει τον θεατή να ξεχαστεί και να περάσει καλά.
50
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2020-07-12
Αν σας έλειψαν τα καλοκαιρινά blockbuster, η φαντασία, οι υπερήρωες, το θέαμα, οι μάχες και οι σχηματικοί τους χαρακτήρες, «Η Παλιά Φρουρά» έχει την λύση.
50
Μάρα Θεοδωροπούλου
2020-07-10
Οι σκηνές δράσης της Πρινς-Μπάιθγουντ είναι κοφτερές και αφήνουν τις υπόλοιπες, πιο χαλαρές στιγμές της ταινίας να αναπνεύσουν και να δημιουργήσουν χαρακτήρες και συγκρούσεις που μοιάζουν προσγειωμένες στον αληθινό κόσμο. Όμως χωρίς κάποιο εξαιρετικό όραμα, αισθητική πρόταση ή σεναριακή πρωτοτυπία (παρά τη στέρεη και franchise-able αρχική ιδέα), Η Παλιά Φρουρά θυμίζει αρκετά την παλιά φρουρά των κινηματογραφικών υπερηρώων.
40
Σταύρος Γανωτής
2020-07-08
Τίποτα λοιπόν το πρωτότυπο εδώ που θα άξιζε να αφήσει εποχή, εκτός από την επιβεβαίωση μιας γενικής τάσης των μπλοκ-μπάστερ ότι αρχίζουν να σέβονται επί των βασικών το κοινό τους (κάτι στο οποίο αχνοφαίνεται ότι έχει συμβάλει και η συγκεκριμένη πλατφόρμα). Λίγο κι αυτό δεν το λες.
40
Dimitris Dx
2020-07-06
Ωραίο concept (θυμήθηκα ξανά πόσο είχα αγαπήσει το comic) και η Theron όπως πάντα εντυπωσιακά αφοσιωμένη, όμως αισθητικά η ταινία μου έφερε στο μυαλό ένα άβολο μείγμα low budget φιλόδοξης περιπέτειας και τυποποιημένης υπερ-ηρωικής σειράς του CW.
40
Γιάννης Λυμπέρης
2020-07-04
Μια προσπάθεια να στηθεί ένα νέο franchice, αλλά στις σχεδόν δύο ώρες, το αποτέλεσμα μοιάζει με τους ήρωες: Είναι αθάνατοι μέχρι... που δεν είναι!
40
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
2020-07-02
Μολονότι το ξεκίνημα της ταινίας που οι ήρωες ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες, με ένα περιστατικό ΔΡΑΣΗΣ (κι όχι υπόθεσης) σε σύγχρονη εποχή, προδιαθέτει για φιλμ τύπου «τελεσίγραφο του Μπορν», γρήγορα εγκαταλείπεται όταν αποκαλύπτονται οι αληθινές προθέσεις κι η ταυτότητα. Και τι μένει; Οι σκηνές των μαχών, κυρίως των συμπλοκών, οι σκηνές πάλης που είναι σαν χορογραφημένες κι είναι εξαιρετικές, όπως εκείνη μεταξύ των δύο γυναικών και.. αυτό είναι όλο...
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση