Γκρέτελ & Χάνσελ(2020)
(Gretel & Hansel) | Πρώτη προβολή: 13-02-2020

70
nikos fekkas
Παρότι οι ταινίες που περισσότερα υπονοούν παρά δείχνουν δεν ταιριάζουν στα γούστα μου, η συγκεκριμένη ίσως επειδή βασίζεται και σε μια ήδη γνωστή ιστορία με κέρδισε και μου άρεσε αυτή η διαφορετική οπτική!
65
Λήδα Ειρήνη Αδάμου
Η κινηματογράφηση του Galo Olivares παραμένει από τα highlight της ταινίας, με τους ήχους που τη συνοδεύουν, να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και να προσπαθούν να αφηγηθούν την ιστορία που δεν μπόρεσε να μας αφηγηθεί το σενάριο...
64
Αγγελική Αντωνίου
2020-02-20
Μια μινιμαλιστική, ατμοσφαιρική και σκοτεινά όμορφη ταινία, με ενδιαφέρουσες στιγμές αλλά μη ικανοποιητική και ασυνεπής αφήγηση.
60
Αντριάν Σαλτέ
Υπολογίζω πως η συγκεκριμένη ταινία θα εμπίπτει στην κατηγορία εκείνων των ταινιών που κάποιοι θα λατρεύουν και κάποιοι θα μισούν.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Ο Οζγκουντ Πέρκινς υπηρετεί με σεβασμό το όραμα των παραμυθάδων, η ταινία δεν είναι φορτωμένη με τα συνήθη κλισέ που βρίσκουμε στο είδος της, ο τρόμος αναδύεται με ηρεμία και σωστά υπολογισμένες εντάσεις.
60
Χρήστος Μπακατσέλος
2020-02-18
Σίγουρα το «Γκρέτελ & Χάνσελ», με την χαμηλών τόνων arthouse αισθητική του, δεν είναι για όλους. Αλλά όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν μέσα στις σκοτεινές αίθουσες τα ψίχουλα που πετάει ο Πέρκινς τότε σίγουρα θα ανταμειφθούν με μια πανδαισία, τόσο οπτικά όσο και εγκεφαλικά, σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες τρόμου που έχουν δει τον τελευταίο καιρό.
60
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-02-16
Μια ταινία τρόμου χωρίς φτηνά τινάγματα, οπωσδήποτε προτεινόμενη για υπομονετικούς θεατές, όπου η ατμόσφαιρα μοιάζει κεντημένη από κάδρο σε κάδρο.
55
Δημήτρης Αποστολόπουλος
2020-02-14
Με μια φανταστική χρήση του απειλητικού δασώδους τοπίου και των φωτισμών στα εσωτερικά πλάνα, το "Gretel and Hansel" προδίδεται δυστυχώς απ'την άκρως ασθματική σκηνοθεσία και σεναριό του, ή για να ακριβολογούμε, απ'την απουσία αυτών.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2020-02-08
Με πολύ προσεγμένη δουλειά στη φωτογραφία και στην καλλιτεχνική διεύθυνση, ο Πέρκινς φροντίζει το κομμάτι της ατμόσφαιρας, διατηρώντας ένα υποβλητικό στυλ από την αρχή ως το τέλος και πιθανότατα θα έφτιαχνε ένα ακόμα καλύτερο φιλμ αν δεν είχε να διαχειριστεί το άγχος της κληρονομιάς που κουβαλά ένα κλασικό έργο.
50
horrormovies.gr
Προβληματική μεταφορά ενός κλασικού παραμυθιού στον κινηματογράφο.
50
Σοφία Γουργουλιάνη
2020-02-10
Πρόκειται για μια ταινία που λειτουργεί εν είδει καλοστημένης βιτρίνας, που σε αφήνει όμως τελικά αμήχανο να μην καταλαβαίνεις γιατί την προσπέρασες αδιάφορος.
50
Νεκτάριος Σάκκας
Ανανεωτική πρόταση πάνω στο κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ με οικολογικές νύξεις, στροφή στο γυναικείο στοιχείο, αισθητικό ενδιαφέρον και ελκυστικά visuals, την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο γιος του Άντονι Πέρκινς.
50
Δέσποινα Τριανταφυλλίδου
Αδύναμο στοιχείο της δυνατής ταινίας είναι η αργή κίνηση της πλοκής. Η προσοχή του θεατή αποσπάται έως και το τελευταίο της μέρος, όπου τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται. Κινηθείτε, λοιπόν, κι εσείς στο μαγικό κόσμο της Γκρέτελ και του Χάνσελ, αλλά ρίξτε και κανένα ψίχουλο στον δρόμο για να μη χαθείτε!
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-02-12
Το περίφημο παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφέρεται με εικαστική αρτιότητα, διανθισμένη από δυνατές σπλάτερ εικόνες, σε ένα απόλυτα λειτουργικό κατασκεύασμα όπου ο τρόμος και η φαντασία αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά.
40
Λήδα Γαλανού
Ο άξονας γέρνει προς την κοριτσίστικη χειραφέτηση, αλλά ούτε αυτό, ούτε τα ομολογουμένως απολαυστικά σύνθετα, ποτισμένα στον φανταστικό τρόμο σκηνικά και η goth αισθητική δεν προσθέτουν κανένα επιπλέον ενδιαφέρον στη γνωστή ιστορία.
40
Παύλος Γκουγιάννος
Η ταινία διαθέτει περισσότερο τα εξωτερικά γνωρίσματα ενός πιο σινεφίλ θρίλερ, παρά την ουσία. Πίσω από την μάσκα, πίσω από την ατμοσφαιρική φωτογραφία και την φρέσκια ανάγνωση του λαϊκού αυτού μύθου της γερμανικής παράδοσης, δεν κρύβεται κάτι που θα μπορούσε να βαστάξει το ύφος της ταινίας και να το αναγάγει σε κάτι παραπάνω από έναν Χάνσελ και μια Γκρέτελ.
40
Χρήστος Μήτσης
2020-02-06
Το παραμύθι των αδελφών Γκριμ ως μια τρομακτική ιστορία ενηλικίωσης που αντί για τη συναρπαστική αφήγηση προτάσσει τον οπτικό εντυπωσιασμό και τη φεμινιστική παραβολή.
40
Παναγιώτης Πυλαρινός
Το Gretel And Hansel χάνεται στήν ομιχλώδη μετάφραση, η φρίκη σιγοσβήνει οσο περνούν τα λεπτά και ολόκληρη η υπόθεση, την αισθάνεσαι σαν ένα συναρπαστικό, αλλά μη ικανοποιητικό όνειρο.
40
Αχιλλέας Βασιλείου
2020-02-04
Η Alice Krige στον ρόλο της αινιγματικής γυναίκας, δίνει τονωτικές ενέσεις απειλής και μυστηρίου με την παρουσία της, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να αναβαθμίσει ένα-σχεδόν- αρτιστίκ θρίλερ μεσαίου βεληνεκούς, που δείχνει να θέλει να κάνει την διαφορά αλλά δεν ξέρει ακριβώς τον τρόπο.
40
Κώστας Ζαλίγκας
Θριλερική ατμόσφαιρα βασισμένη στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ που θα εκτιμήσουν αποκλειστικά οι θαυμαστές του είδους.
10
Νίκος Παλάτος
2020-02-02
Όσοι στο άκουσμα της λέξης «horror» φέρνουν στο μυαλό τους τα σε φάση γαλαρία νεανικά θριλεράκια σύγχρονης κοπής, θα βρεθούν να ξηλώνουν τα καθίσματα των multiplex. Όσοι γοητεύονται από την πιο «καλλιτεχνική» ματιά του είδους που έχει ενσκήψει προσφάτως, μπορεί ίσως και να εκτιμήσουν κάτι από το οπτικό κομμάτι του φιλμ. Όσοι δηλώνουν φίλοι του genre, μακριά κι αγαπημένοι.