Η Μάγισσα(2015)
(The VVitch: A New-England Folktale) | Πρώτη προβολή: 04-07-2016

95
Μάριος Μαύρος
Ο Robert Eggers φτιάχνει ένα απίστευτα εσωτερικευμένο οικογενειακό θρίλερ, χτίζοντας την ένταση αργά, με υπομονή και ξεκάθαρο στόχο.
90
Βασίλης Γιαννάκης
2020-01-20
Οπτικά συναρπαστική και εικαστικά άψογη, κατορθώνει να βυθίσει τον θεατή στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, τότε που την ζωή του ανθρώπου όριζαν οι δυνάμεις του καλού και του κακού και αποτελούσε έρμαιό τους.
80
Σάκης Καρπάς
2020-01-18
Το The Witch είναι η απόλυτη απόδειξη πως το horror genre δεν έχει πεθάνει, ούτε έχει στερέψει από ιδέες.
70
Xάρης Παπαπαναγιώτου
2020-01-06
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια "ιδιαίτερων απαιτήσεων" ταινία, προορισμένη να διχάσει τους θεατές, κανείς ωστόσο δεν μπορεί να κατηγορήσει τον δημιουργό της πως μάς πλασάρει "μια απ' τα ίδια".
70
Αλέξανδρος Χατζής
Πρόκειται για την ταινία ορισμός του ''με κομμένη την ανάσα''. Γρήγορο σενάριο, σταθερή ροή, σίγουρα απολαύσιμα και τα 92 λεπτά του "The Witch". Δεν υπάρχει σημείο στο οποίο θα βαρεθείς, αφού θα σε κρατήσει σε συνεχή εγρήγορση.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με σκεπτόμενη ταινία του είδους, σχετικά αργή, που σε κάποιες σκηνές παίζει με την αμφιβολία για το στοιχείο του φανταστικού και που κυρίως ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ατμόσφαιρας.
70
gaRis
2020-01-08
Δεν αμφιβάλλω ότι ο παραδοσιακός θριλεράκιας θα ψιλοχαλαστεί με το The Witch. Να υπομονέψει, δε θα χάσει, τουναντίον. Ο τρόμος θα έρθει αποταμέσα, τα σπλάχνα. Από την απιστία που εντέλει θα νικήσει την πίστη. Ή τη δεισιδαιμονία.
70
Νικόλ Φιλιπποπούλου
2020-01-12
Το The Witch, επαναφέρει στο προσκήνιο το χαμένο ψυχολογικό τρόμο, που είχε ξεχαστεί για δεκαετίες στα κινηματογραφικά συντρίμμια, παραδίδοντας ένα γνήσιο, καλογραμμένο έργο εξαιρετικά δομημένο και κλιμακούμενο, με μοναδικό του όπλο την εναλλασσόμενη ατμόσφαιρα.
70
horrormovies.gr
2020-01-10
Αντιλαμβάνομαι ότι το «The Witch» μπορεί να ξενίσει και να κουράσει αρκετούς θεατές με την ασυνήθιστη εικόνα του και για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι και αψεγάδιαστο σαν φιλμ. Ωστόσο, για όσους αναζητούν μια διαφορετική, πιο «σινεφίλ» προσέγγιση με βαθύτερο περιεχόμενο και δυνατά θέματα στον horror κινηματογράφο, το ντεμπούτο του Robert Eggers τους αποζημιώνει και με το παραπάνω.
70
Γιώργος Τσιρακίδης
2020-01-16
Ακόμα και αν η ερώτηση που προκύπτει μετά το αμφιλεγόμενο φινάλε του «The Witch» είναι το «τι τελικά ήθελα να μας πει ο Eggers για τον θρησκευτικό φανατισμό;», δεν στερεί καθόλου την αξία του φιλμ ως ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου κινηματογράφου τρόμου, που ξεφεύγοντας από την περπατημένη καταφέρνει να επαναφέρει ένα κουρασμένο είδος στο προσκήνιο αυτού που οι θεωρητικοί του κινηματογράφου, λανθασμένα ίσως, ονομάζουν «καλό κινηματογράφο».
70
Γιάννης Μόσχος
2020-01-14
Ο Έγκερς κινηματογραφεί εκείνη την πλευρά του Κακού που προσιδιάζει με τη διαχρονική έννοια του Υψηλού, προκαλώντας σοκ και δέος στους ανυποψίαστους θεατές. Και αν έχετε εφιάλτες για μέρες, μην προβληματιστείτε. Αυτός είναι ο στόχος και το κριτήριο του πετυχημένου τρόμου.
60
Γιάννης Βασιλείου
2020-01-02
Είναι όμως μια ταινία που πρέπει να δεις. Παρά τις ενστάσεις μου κι ενώ έχουν περάσει μέρες από την προβολή, τη σκέφτομαι ακόμα – αυτό ίσως κάτι να σημαίνει.
60
Σταύρος Γανωτής
2020-01-04
Ο Robert Eggers δανείζεται πηγές από παμπάλαιες υποθέσεις «μαγισσών» και πλάθει μία δική του με έναν τρόπο που μπορείς να τον πεις πρωτοποριακό.