Φαντασία(2019)
Πρώτη προβολή: 28-11-2019

60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στην εποχή και στο κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού (την εποχή λίγο πριν αυτό αλλάξει μορφή εισάγοντας ποπ και ανατολίτικα στοιχεία, που απενοχοποίησαν τη λεγόμενη κουλτούρα του σκυλάδικου η οποία πέρασε στο maistream και που δυστυχώς, δεν έφυγε ποτέ), από μέσα, δηλαδή κοιτάζοντας τον κόσμο και την εποχή, πάνω από το πάλκο και όχι αντίστροφα.
50
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
Την ταινία ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΚΑΚΗ. Κι ούτε κοίταγα το ρολόι τι ώρα θα τελειώσει. Της αφέθηκα. Καθώς όμως της αφηνόμουν έβλεπα πάνω της το «είσαι γυναίκα μιας βραδιάς/ψεύτικα που αγαπάει». Όχι εμένα μα τον εαυτό της.
50
Στράτος Κερσανίδης
2019-11-20
Μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική ταινία, γεμάτη έρωτες και πάθη.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2019-11-16
Η πλοκή, πλημμυρισμένη με βαριές ανατροπές γύρω από ένα τραγικά ειρωνικό ερωτικό τρίγωνο, δεν θα μπορούσε παρά να είναι τραβηγμένη αν και, προς τιμή του, ο Καρδαράς δεν διακωμωδεί το είδος, ούτε το μεταχειρίζεται ως πρόφαση για meta σχόλιο.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2019-11-18
Παρά τις ατέλειές της, γιατί υπάρχουν, η ταινία, ως σύνολο, δείχνει να υπηρετεί με αξιοπρέπεια το είδος στο οποίο ανήκει, το λαϊκό μελόδραμα.
40
Χριστίνα Καλογεροπούλου
Η Φαντασία είναι μία ταινία-ύμνος στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι διανθισμένη με μπόλικο έρωτα, πάθος αλλά και γέλιο κάπου κάπου. Θα θυμίσει το παρελθόν στους παλαιότερους και θα δώσει μία αίσθηση του πώς ήταν εκείνη η εποχή στους νεαρότερους που δεν την έχουν ζήσει. Τώρα, εάν θα λησμονηθεί, αυτό θα το δείξει ο χρόνος.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-11-12
Μένοντας πιστός στη συνταγή του λαϊκού μουσικού μελοδράματος παλιάς κοπής, ο Αλέξης Καρδαράς πετυχαίνει να φτιάξει ένα στρωτό και ενδιαφέρον αλλά χωρίς συναισθηματικό βάθος φιλμ που όπως και το θέμα της ταινίας του μένει στον αφρό των γεγονότων.
40
Δημήτρης Δανίκας
2019-11-14
Όλα καλά όμως από σενάριο γιοκ.
30
Τάσος Ντερτιλής
Υπέροχα τραγούδια, άνισο σύνολο.
30
Λήδα Γαλανού
2019-11-08
Αν μια ταινία με θέμα τα εύρωστα χρόνια του ΠΑΣΟΚ του '90 στην Αθήνα και τις πίστες και τα λουλούδια και τις γυροβολιές που τα συνόδευσαν, θα μπορούσε να είναι ελκυστική για τη μεγάλη μερίδα του νοσταλγού κοινού, η «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά («Γκίνες»), είναι μια καλοπροαίρετη χαμένη ευκαιρία.
30
Άντα Δαλιάκα
2019-11-10
Κάπου ανάμεσα στον σατιρικό τόνο που θέλει να έχει για την φευγαλέα εποχή της ευμάρειας, τον βιαστικό συναισθηματισμό του μελοδράματος και την αντιπαράθεση του παλιού λαϊκού τραγουδιού με το λαϊκοπόπ χάνεται και ο ειρμός της αφήγησης.
20
Ούτε την περίοδο σχημάτισε σωστά, ούτε ατμόσφαιρα λαϊκού κέντρου της προκοπής έστησε, ούτε μια πλοκή σοβαρή και χωρίς ανοησίες μας παρουσίασε, ούτε τέλος ανταποκρίθηκε κατά πως θα έπρεπε στην χρήση του ονόματος ενός θρυλικού μαγαζιού της νύχτας, βαρύτατου σαν ιστορία. Ηλία, ρίχτο!
20
nicolas1810
...η νυχτερινή ζωή όμως και τα σκυλάδικα μαγαζιά δεν είναι πλέον αυτά που ήταν κάποτε όπως τα χρόνια εκείνα τα παλιά τα ωραία, με τις Μερσεντές, τους ανάπηρους και τους θετούς πατέρες.
20
Χρήστος Μήτσης
2019-11-06
Μουσικό μελόδραμα που προσπαθεί να ζωντανέψει (και να κριτικάρει) τα ελληνικά '90s. Απελπιστικά σχηματικό και κακοστημένο, καταντάει αφηγηματικά ακατανόητο και αγγίζει τα όρια της παρωδίας.
20
Νεκτάριος Σάκκας
2019-11-04
Ένα ρομάντζο στα χρόνια της παντοκρατορίας του ΠΑΣΟΚ και της ξέφρενης αθηναϊκής νύχτας των 90s εξελίσσεται σε τραγωδία - τόσο εντός όσο και εκτός εισαγωγικών.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2019-11-02
Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι... φανταζόντουσαν ότι κάνουν!