Η Οικογένεια Άνταμς(2019)
(The Addams Family) | Πρώτη προβολή: 07-11-2019

80
Νικολίνα Κουκουράκη
Το χιούμορ της είναι όσο παιδικό χρειάζεται η μουσική επένδυση μοντέρνα, χωρίς να εξαιρούνται τα κλασικά χτυπήματα στα δάχτυλα που χαρακτηρίζουν τους Άνταμς. Το animation ήταν πολύ χαριτωμένο και χρησιμοποιήθηκαν έντονα χρώματα και πολλές αντιθέσεις, γεγονός που έκανε την αισθητική πολύ ιδιαίτερη.
60
Άντα Δαλιάκα
2019-11-20
Η screwball κωμωδία και τα ενταγμένα στο πλουσιοπάροχο θέαμα καπρίτσια των Άνταμς, θα κρατήσουν ευχαριστημένους τους νεαρούς θεατές.
50
Ειρήνη Δρίβα
Παρά το πολύ καλό φωνητικό cast του έργου και το εντυπωσιακό animation, η ταινία είναι γλυκανάλατη και στερεί από το κοινό το απολαυστικό σκοτεινό υλικό της πιο crispy οικογένειας.
50
Σιλένα Νικολοπούλου 
Ξεκάθαρα παιδική ταινία με περισσότερο χιούμορ παρά ανατριχίλα. Ωραίες οι ερμηνείες και τα τραγούδια, αλλά λίγα πράγματα θα μας μείνουν από αυτή την εκδοχή.
50
Λήδα Γαλανού
2019-11-12
Βασισμένη, όπως πάντα, στην ιδέα της διαφορετικότητας αλλά και σε μια ανατρεπτική έκφραση της ανθρώπινης τρυφερότητας, αυτή εδώ η Οικογένεια Ανταμς διχάζεται ελαφρώς μεταξύ της μεγάλης παράδοσής της και της επιθυμίας της να «εξηγηθεί» στο παιδικό κοινό που δεν τη γνωρίζει και κάτι χάνει από την πρωτοτυπία και το χιούμορ της.
50
Χρήστος Μήτσης
2019-11-18
Η αστεία πλευρά της διαφορετικότητας αποκτά κοινωνικές διαστάσεις σε ένα πολιτικοποιημένο (η «ροζ», επίπλαστη ευτυχία του αμερικανικού ονείρου) animation, αλλά χωρίς το ανατρεπτικό και πολιτικά μη ορθό χιούμορ που θα το απογείωνε.
50
Δημήτρης Δανίκας
2019-11-16
Ναι και όχι!
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2019-11-14
...ένα έξυπνο και αρκετά αντισυμβατικό καρτούν για μικρούς και μεγάλους...
40
nicolas1810
Στην ορίτζιναλ τουλάχιστον βέρσιον, βλέπεται.
40
Έλενα Στάικου
Σίγουρα η μαύρη κωμωδία και η καυστικότητα των Addams όπως την έχουμε κατά νου παραλλάσσεται. Εδώ τα πράγματα παρουσιάζονται πιο σχηματικά ώστε να γίνουν έντονα τα νοήματα στην αφήγηση.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-11-06
Η animation εκδοχή της «Οικογένειας Ανταμς» είναι αρκετά κοντά στο πνεύμα της κόμικ σειρά που πρωτοδημοσιεύτηκε στον «NewYorker»: πολλά γκαγκ που έχουν γούστο και χάρη, χιούμορ που απογειώνεται όταν το μεταφυσικό στοιχείο αποκτά το πάνω χέρι, παιδικότητα που συμπλέει ιδανικά με το διδακτισμό του σεναρίου.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2019-11-10
Ένα franchise που ύμνησε τη διαφορετικότητα επιστρέφει σε μια εποχή που δεν το διαφοροποιεί πλέον ως προς το περιεχόμενό του, με λίγες καλές στιγμές και χωρίς την απαραίτητη απογείωση.
40
Ηλίας Φραγκούλης
2019-11-08
Το ψηφιακό σχέδιο θα ξενίσει λίγο στην αρχή, με τη σχεδόν primitive αισθητική του, αλλά είναι κάτι που ξεπερνιέται γρήγορα, καθώς ο σκοπός ήταν να προσεγγίσουν οι δημιουργοί του φιλμ τις πρωτότυπες cartoonish μορφές της δεκαετίας του '30. Το βασικό στόρι δεν είναι και κάτι το τρομερό, όμως υπάρχουν διάφορες υποπλοκές και σεκάνς creepy γέλιου που ανεβάζουν το κέφι.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
Οριακά υποφερτό, το The Addams Family χάνει τελείως την ουσία του κόμικ, δεν είναι διασκεδαστικό, δεν είναι αστείο, δεν είναι καλλιτεχνικά ενδιαφέρον, δεν είναι ούτε για πολύ μικρές ηλικίες ούτε για οποιονδήποτε μετά τη μέση εφηβεία, γενικά, δεν.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς, παρά τις ενήλικες κοινωνικοπολιτικές πινελιές και τις αναφορές στο παρελθόν των ταινιών και της τηλεοπτικής σειράς που δεν λείπουν, το αποτέλεσμα είναι χλιαρό και απευθύνεται κυρίως στις μικρότερες ηλικίες.
30
Χρήστος Μπακατσέλος
2019-11-04
H Οικογένεια Ανταμς επιστρέφει - στον κόσμο του computer animation. Με ιδέες αλλά χωρίς ψυχή.
30
Χάρης Αναγνωστάκης
Αδιάφορο ψηφιακό animation που δεν έχει κάτι να προσθέσει στην ιστορία της γνωστής εκκεντρικής οικογένειας, παρά την καλή δουλειά που έχει γίνει σε τεχνικό επίπεδο.
20
Πάρις Μνηματίδης
2019-11-02
Θεωρητικά μια animated εκδοχή του κόμικ θα ήταν πιο πιστή στην ουσία του, μιας και θα αναδείκνυε κατάλληλα το καρτουνιστικό του στοιχείο, κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει εδώ.