Το Κορίτσι και το Λιοντάρι(2018)
(Mia et le Lion Blanc / Mia and the White Lion) | Πρώτη προβολή: 31-10-2019

60
Ιωάννα Βαρδαλαχάκη
Δεν πρόκειται για την καλύτερη ταινία του. Το «Πόνος και Δόξα» έχω την αίσθηση πως είναι μια ταινία περισσότερο για το κοινό του Almodóvar. Τουλάχιστον αυτοί θα το απολαύσουν και θα την καταλάβουν περισσότερο. Οι υπόλοιποι μάλλον θα βαρεθούν.
60
Δημήτρης Αποστολόπουλος
2019-10-20
Σε κάποια σημεία το φιλμ προκαλεί συγκίνηση και προβληματίζει, κυρίως όσον αφορά την προστασία και τρυφερότητα του κοριτσιού ως προς το ζώο, ενώ κατά τα άλλα έχουμε πολλές άνισες στιγμές, που δείχνουν πως το σύνολο είναι σχετικά αδούλευτο και κάπως αφημένο στη μέση.
50
Μαίρη Βανδώρου
2019-10-16
Το θέμα θα έλεγε κανείς ότι αφορά περισσότερο ηλικιακά νεαρότερους θεατές, ένας δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα παιδί και ένα ζώο, και η υπόθεση μπορεί να μην συνεπάρει κοινό με περισσότερες απαιτήσεις.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2019-10-18
Η ταινία μοιάζει να αναζητεί τα ίχνη τού «Γεννημένη ελεύθερη», εμβληματικής περιπέτειας του είδους της που είχε τεράστια επιτυχία και έχει αφήσει εποχή. Τα καταφέρνει θαυμάσια, και το γεγονός ότι καθετί που βλέπουμε είναι σάρκινο και γυρισμένο χωρίς τη βοήθεια ψηφιακών «ενέσεων» βοηθά στο να την εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο.
40
Πολύ όμορφη η φωτογραφία της γης των Μπαφάνα, τυλίγει επιδέξια την χημεία ανάμεσα στο παιδί και το άριστα εκπαιδευμένο, αλλά και πανέμορφο, ολόλευκο με μακριά χαίτη, τετράποδο, που θα το λατρέψουν όλοι οι θεατές. Κάποια κενά αφήγησης, αλλά και μερικά ερωτηματικά για το πως και το γιατί ξεσπιτώθηκε η - επίσης περιέργως γαλλοτραφής... - φαμίλια, που έχει και τόσα ζητήματα υγείας να επιλύσει, ας πούμε πως τα παίρνει το ποτάμι της θέλησης μας, να παρακολουθήσουμε ένα οικογενειακού χαρακτήρα adventure, που θα συγκινήσει όμως μόνον τους ζωόφιλους.
40
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
Ταινία φτιαγμένη για όλη την οικογένεια, αρκετά συγκινητική, τρυφερή που ο όμορφος, λευκός λιονταρής Τσάρλι περπατάει σταθερά και με ασφάλεια στα βαθιά ίχνη της «Γεννημένης Ελεύθερης», Έλσα.
40
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
2019-10-04
Αποκλειστικά σχεδόν προορισμένη για το προεφηβικό κοινό, αυτή η οικολογική περιπέτεια θυσιάζει τις πιο σκοτεινές και εν δυνάμει συναρπαστικές διαστάσεις της για να περιοριστεί σε ένα εύπεπτο και ανώδυνο καρτποσταλικό θέαμα «για όλη την οικογένεια».
40
Τάσος Μελεμενίδης
2019-10-08
Οικογενειακή ταινία με προσδοκίες ευαισθητοποίησης απέναντι στις συμμορίες που εξαφανίζουν τον κόσμο των άγριων ζώων, εντυπωσιακά κινηματογραφημένη αλλά και γεμάτη με τα αναμενόμενα διδάγματα.
40
Χρήστος Μήτσης
2019-10-14
Ανώδυνο, φιλοζωικό οικογενειακό θέαμα που προτάσσει τα οικολογικά μηνύματα αντί για την αληθοφάνεια της βασισμένης σε αληθινά γεγονότα ιστορίας του.
40
Δημήτρης Δανίκας
2019-10-12
Οικογενειακό, οικολογικό, παιδικό
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-10-10
Γλυκό συναίσθημα και οικολογικές ανησυχίες συνδυάζονται μέσω μιας στρωτής αφήγησης σε ένα καλοφτιαγμένο φιλμ που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, αλλά ειδικά στα παιδιά που λατρεύουν τα ζωάκια. Ακόμη και τα πιο επικίνδυνα.
40
Σοφία Γουργουλιάνη
2019-10-06
Πρόκειται για μια ταινία που θα τέρψει φιλόζωους εφήβους μετά των γονέων, αλλά δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ενήλικου κοινού.
30
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Πέρα από τις απιθανότητες (καλύτερα να μη δοκιμάσετε να πάρετε λιοντάρι σαν pet στο σπίτι) και τις όποιες τρύπες στο σενάριο, σαν περιπέτεια που μπορεί να δει ένα παιδί χωρίς να πολυψάχνει τις λεπτομέρειες, είναι αρκούντως συγκινητική και ενίοτε συναρπαστική.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2019-10-02
Εφηβική γαλλικουργιά «καλών προθέσεων» για safe κατανάλωση από όλη την οικογένεια, το «Κορίτσι και το Λιοντάρι» ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ταινιών που δεν έχουν ηλικιακό κοινό στην Ελλάδα.