100
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
2020-02-10
Πώς μοιάζουν οι άνθρωποι του 21ου αιώνα στο BoJack Horseman; Δεν την παλεύουν καθόλου, δεν ξέρουν τι να κάνουν τον εαυτό τους, δεν ξέρουν πώς να σχετιστούν μεταξύ τους, πώς να διαχειριστούν τις επιθυμίες τους, πώς να αντιμετωπίσουν την διαρκή αίσθηση κατάρρευσης – και μαζί πώς να κατανοήσουν έναν κόσμο που βρίσκεται σε φρενήρη κίνηση, όντας όλο και πιο χαοτικός, όλο και πιο επικίνδυνος. Και τι μορφή παίρνει αυτό το πράγμα στην οθόνη; Οργή και λύπη και μετά punchlines. Γι' αυτό την έβαλα στο νο.1 της δεκαετίας.
95
Catherine
2020-02-08
Το Bojack Horseman ολοκληρώνεται τελικά όπως οι χαρακτήρες του: : ώριμα και χαλαρά βρίσκοντας παρηγοριά κάπου μέσα στο μικροκοσμό τους.
90
Χρυσαυγή Πατσάκη
2020-02-06
Το «BoJack Horseman» κατέκτησε επάξια τη θέση του στο πάνθεον με τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, καθώς όσοι ένιωσαν καλύτερα για τον εαυτό τους παρακολουθώντας του, ξέρουν ότι πάντα θα βρίσκουν κάτι νέο σε αυτό, κάτι που μπορεί να μην είχαν προσέξει, κάτι που μπορεί ίσως και να μην ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη δεδομένη στιγμή.
80
Ελένη Τζαννάτου
2020-02-04
Όσο υπερβατική κι αν υπήρξε αυτή η σειρά σε επίπεδο αφήγησης, τελικά, το μόνο για το οποίο ήθελε να μιλήσει ήταν η οξύμωρη ανθρώπινη φύση. Κι ας χρησιμοποίησε (και) ανθρωπόμορφα ζώα. Κανείς δεν είναι μόνο καλός ή κακός, για κανέναν δεν επιφυλάσσει η ζωή κάποιο a priori happy ending, παρά μόνο αν το χτίσει μόνος του.
70
Σόλωνας Παπαγεωργίου
2020-02-02
Η αρχή του τέλους για το BOJACK ίσως να μην κρύβει στο μανίκι της τα δυνατότερα χαρτιά που έχουμε δει. Είναι, όμως, άλλοτε διασκεδαστική, άλλοτε συγκινητική και, στο σύνολό της, μια εύρυθμη πρώτη νότα για το κύκνειο άσμα που θα ακολουθήσει.