Alpha(2018)
Πρώτη προβολή: 11-10-2018

78
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Το «Αlpha», ενδεχομένως να στερήθηκε στο ελάχιστο και από πλευράς υποκριτικής, ωστόσο ποτέ δε προσπάθησε να προβληθεί ως κάτι αριστουργηματικό. Ίσα Ίσα, κέντρισε τη προσοχή της στο πιο σημαντικό στοιχείο. Την απέραντη αγάπη που ανέκαθεν υπήρχε μεταξύ ανθρώπου και σκύλου.
70
Αντώνης Γκούμας
2018-10-20
Έντονα, ζωντανά χρώματα, αποτυπώνουν το μεγαλείο και τη δύναμη της φύσης, θυμίζοντας σε σημεία κόμικ ή πίνακες, ενώ η ιστορία το βιβλίο της Σίνου Κίρα, στη Χώρα των Μαμούθ. Το σενάριο αν και απλό, έχει μελετήσει αρκετές λεπτομέρειες, τόσο στην προϊστορική κοινότητα των ανθρώπων όσο και στην ανάδειξη της φιλίας των δυο κεντρικών ηρώων του, ανθρώπου και λύκου.
69
Θάλεια Καβαλιέρου
Το "Alpha" μπορεί να μην είναι αριστούργημα, έχει όμως τόσα συναισθήματα και ομορφιά να προσφέρει που του αξίζει μια μικρή άφεση.
60
Νίκος Δρίβας
Αναμφίβολα, η ταινία «σέβεται τον θεατή», το είδος της αλλά και τους απαραίτητους... κανόνες. Ούτε πάει να στο παίξει Αμερικανιά, ούτε προσπαθεί να αντιγράψει άλλες ταινίες του είδους και παρά τα κάποια ελαττώματα του, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
60
Παναγιώτης Πυλαρινός
Μια απλή -οπτικά καθηλωτική- ιστορία με απλούς χαρακτήρες, που όμως προσφέρει ένα παράξενο αλλά αναμφισβήτητα ζωντανό μείγμα βιαιότητας και συναισθηματικότητας, ενώ παράλληλα ψυχαγωγεί, αγγίζει και εκπλήσσει.
60
Τάσος Ντερτιλής
Συναρπαστική και θεαματική επιστροφή στην προϊστορία και στην καταγωγή του καλύτερου φίλου του ανθρώπου.
60
Μαρία Γκιούλη
2018-10-18
Μία έντιμη και σκληρά ανθρώπινη παραγωγή που επενδύει εντελώς στον συναισθηματικό παράγοντα και μαγνητίζει με την καλοδουλεμένη φωτογραφία του.
50
Αλέξανδρος Κυριαζής
Το Alpha είναι μια εφηβική περιπέτεια επιβίωσης που ακολουθεί κατά γράμμα όλα τα κλισέ που έχουν κάνει αγαπητές και τις αντίστοιχες ταινίες της Disney.
50
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Ούτε ακριβώς παιδική, αλλά ούτε και ενήλικη, αυτή η ταινία επιβίωσης, παρουσιάζει σχετικό ενδιαφέρον και ταιριάζει καλύτερα στη μεγάλη οθόνη και σε 3-D, όπου αυτό υπάρχει.
50
Τα τοπία της Ισλανδίας που ορίζουν το πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό, κόβουν την ανάσα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά, το ανεξερεύνητα παρθένο μέγεθος αυτής της απόμακρης, νησιωτικής, Σκανδιναβικής, πανέμορφης χώρας. Σε βαθμό που τα εκπληκτικά landscapes όχι και λίγες φορές να κλέβουν την παράσταση από όσα, όμορφα δομημένα μεν, μα ξαναειπωμένα περιγράφει η πλοκή.
50
Έλενα Χριστοπούλου
Μια ταινία για όλη την οικογένεια.
50
Χρήστος Μπακατσέλος
2018-10-12
Εντυπωσιακό θέαμα και διαχρονικές αξίες επιβίωσης σε μια ταινία για τη φύση και τον άνθρωπο. Και το χάος μεταξύ τους.
50
Λήδα Γαλανού
2018-10-14
Μια εντυπωσιακή ταινία για τη σχέση της φύσης με τον άνθρωπο, όχι μόνο μεγαλειωδώς θεαματική, αλλά και πραγματικά ανθρώπινη κι ευαίσθητη, ιδιαίτερα για μικρότερους θεατές.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-10-16
Ολόγιομο παραμύθι μηνυμάτων και οικολογικών διαθέσεων, η ιδανική ταινία περιπέτειας για μικρούς σε ηλικία θεατές.
40
Χρήστος Μήτσης
2018-10-10
Προσεγμένη παραγωγή, απλοϊκό στόρι και κάτι ανάμεσα σε προϊστορική περιπέτεια επιβίωσης και δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του History Channel.
40
Πάνος Αχτσιόγλου
2018-10-08
Γυρισμένη σε τοπία που θυμίζουν φανταστικά ταξίδια στη Μέση Γη, η περιπέτεια επιβίωσης του προϊστορικού έφηβου Κέντα κινηματογραφείται με ασφάλεια και προβλεψιμότητα, αλλά καταφέρνει σε στιγμές, αφενός να εντυπωσιάσει και αφετέρου να αγγίξει το συναίσθημα ιδίως ενός νεαρότερου κοινού.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Δεν είναι για πολλές απαιτήσεις το φιλμ αλλά στο κομμάτι της περιπέτειας και κυρίως στην κατασκευή της τρυφερής ιστορίας φιλίας μεταξύ ανθρώπου και λύκου (η αύρα του Λόντον) είναι σαφέστατο ότι πετυχαίνει τα επιδιωκόμενα στάνταρ της καθαρόαιμης ψυχαγωγίας.
40
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-10-04
Προϊστορικός νεαρός τραυματίζεται, αλλά καταφέρνει να επιβιώσει εξημερώνοντας τον πρώτο λύκο στην κυνική ιστορία της ανθρωπότητας, σε αυτή την γλυκανάλατα πλαδαρή ταινία με την ωραία φωτογραφία.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-10-06
Ο αμούστακος, millennial Κόντι Σμιτ Μακφί είναι σαφώς ένα πρόσωπο που μορφολογικά δεν ταιριάζει καθόλου στους πρωτόγονους πατέρες μας και η αφήγηση υιοθετεί τη μονότονη, αναμενόμενη πεπατημένη παρόμοιων περιπετειών ηρωικής λύτρωσης.
20
Παύλος Θ. Κάγιος
Ένα αφελέστατα ... εντυπωσιακό θέαμα χάρη στα οπτικά εφέ που δεν κάνει ούτε για μικρούς θεατές.
20
Νίκος Παλάτος
2018-10-02
Τα παιδιά του Δημοτικού μπορεί και να ξετρελαθούν από τις όμορφες εικόνες και τη φιλία ανάμεσα σε αγόρι και λύκο. Το εφηβικό κοινό των multiplex, κάτι με την απουσία δράσης κάτι με την ακατάληπτη γλώσσα, μέχρι που ξηλώνει και καθίσματα. Οι του art-house, από μεγάλη απόσταση. Τούτη η προϊστορική περιπλάνηση του «Alpha» dog δεν κάνει με τίποτα για τα δόντια τους.