100
NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR
2018-10-20
Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι η καλύτερη σειρά που κυκλοφόρησε το 2018. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να βρει μια άλλη και να διαφωνήσει. Μικρή σημασία έχουν όμως τέτοιες απονομές. Αυτό που πρέπει να ειπωθεί και αγγίζει την πραγματικότητα, την σφιχταγκαλιάζει για την ακρίβεια, είναι πως το Maniac αποτελεί ένα τηλεοπτικό αριστούργημα.
90
PsycoticFox
2018-10-14
Με άψογη σκηνοθεσία, φωτογραφία, σενάριο, μουσική και ερμηνείες είναι κρίμα να μη θεωρηθεί αυτό το διαμάντι ως μια από τις καλύτερες σειρές του 2018. Μπορεί να του λείπει η έξαψη και η αγωνία μιας σειράς καθαρά επιστημονικής φαντασίας ή περιπέτειας, όμως συνδυάζει αυτά τα δύο στοιχεία με την ψυχολογία, τον σουρεαλισμό και τη μαύρη κωμωδία. Ξεφεύγει από τα κλισέ και προσφέρει πρωτότυπη ποιοτική ψυχαγωγία.
90
Στέργιος Πουλερές
2018-10-16
Είναι μια συζυγία πλανητών, μια ευτυχής σύνδεση τόσων ικανών και ταλαντούχων ανθρώπων αυτή η σειρά που το αποτέλεσμα δύσκολα θα μπορούσε να πέσει κάτω από το πολύ καλό. Τελικά, όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά πέρασε μπροστά από τις προσδοκίες μας ως σίφουνας, γύρισε πίσω, τις χαιρέτησε με έπαρση και χάθηκε μπροστά.
90
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
2018-10-18
Το Maniac είναι βιντάζ, είναι κουλ, είναι ρετροφουτουριστικό, έχει μια micro-scifi ατμόσφαιρα που είναι σαν να έκανε μια μεγάλη pop ένεση στο ύφος του Κιούμπρικ και να το συνδύασε με τον συναισθηματικό πυρήνα του Spike Jonze στο Her ή του Michel Gondry στο Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Είναι μια τριπαριστή φαντασμαγορία με λαϊκή ψυχαναλυτική προσέγγιση και διακυβεύματα που αντιστοιχούν στο τέλος του κόσμου.
80
Σπύρος Νικολούζος
Tο «Maniac» είναι μια σειρά που θα σε στείλει στην πιο όμορφη «παραίσθηση» (ειδικά όταν βλέπεις τους διαφορετικούς ρόλους που παίρνουν η Στόουν και ο Χιλ κατά τη διάρκεια των παραισθήσεων που βιώνουν).
80
Δημήτρης Πολιτάκης
2018-10-10
Εξαίρετοι ο Τζόνα Χιλ και η Έμα Στόουν σε μια σειρά που καταφέρνει να είναι «τριπαριστή» και συναισθηματική συγχρόνως.
80
Yorgos Kaleas
2018-10-12
Το Maniac στέκεται ευτυχώς και επάξια αντάξιο στις επιθυμίες μας και παραδίδει ένα πρωτότυπο και σαγηνευτικό concept που ολοκληρώνεται σε 10 πανέξυπνα επεισόδια!
70
Ιωσηφίνα Γριβέα
2018-10-08
Η προσπάθεια του 'Maniac' να φτάσει τις τεράστιες φιλοδοξίες του δεν πετυχαίνει όσο το ίδιο νομίζει και οι ανισότητες στον τόνο του θα δοκιμάσουν και τον πιο εκπαιδευμένο τηλεθεατή. Η αγάπη του όμως για το παράξενο, οι εκπλήξεις, η εντυπωσιακή παραγωγή, η μαύρη κωμωδία του, και - τελικά - η αλλόκοτη ψυχαγωγία που προσφέρει, θα ανταμείψει όποιον δεν περιμένει τη ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής γύρω από τις ψυχικές ασθένειες.
70
Nίκος Γιακουμέλος
Γενικότερα, ο σκοπός της σειράς ήταν πολύ μεγάλος και τα θέματα της δύσκαμπτα. Το Maniac ωστόσο προσπάθησε. Επίσης η ατμόσφαιρα οικειότητας και ζεστασιάς που φτιάχνει ο Fukunaga, εντελώς παράταιρη από άλλες δουλειές του, και για την οποία, σε μεγάλο βαθμό, οφείλονται οι φιγούρες των Hill και Stone, είναι αξιοσημείωτη και μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Και έτσι θα καταγραφεί στην μνήμη μας το Maniac: σαν την στιγμή που η streaming τηλεόραση αποφάσισε να πειραματιστεί και να πετύχει, εν μέρει.
60
Ιωάννα Βαρδαλαχάκη
2018-10-06
Το Maniac τελικά δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει όσο κατάφερε να εντυπωσιάσει με το τρέιλερ, ωστόσο, αποτελεί μία ευφάνταστη και σε πολλά σημεία πετυχημένη προσπάθεια να αποδώσει το χάος του ανθρώπινου μυαλού. Διαθέτει άλλωστε μπόλικη δόση σουρεαλισμού, εξαιρετική λεπτομέρεια στο product design, υπέροχα χρώματα, σχήματα και ρετρό τεχνολογίες.
50
Παύλος Γκουγιάννος
2018-10-04
Το «Maniac» θα μπορούσε να ήταν πολύ καλό ως σειρά ανθολογίας, αλλά ως σειρά που θεωρητικά ακολουθεί έναν ενιαίο δρόμο, αποτυγχάνει να τον ακολουθήσει.
40
Άγγελος Πολύδωρος
2018-10-02
Το ενδιαφέρον της σειράς βρίσκεται κυρίως στο γεγονός ότι κάθε φορά που η Άνι και ο Όουεν βρίσκονται υπό την επήρεια των φαρμάκων τους, συναντώνται διανοητικά (κάτι που θέλει να αποφύγει η εταιρεία) και είτε θυμούνται τις προηγούμενες ζωές τους (οπότε ο θεατής μαθαίνει καλύτερα τους χαρακτήρες τους), είτε μπλέκουν σε καταστάσεις του παρελθόντος ή του μέλλοντος, που θυμίζουν μια μεγάλη ποικιλία κινηματογραφικών ειδών (από western μέχρι fantasy του στυλ Άρχοντας των Δαχτυλιδιών).