Πρόσκληση σε Γάμο(2018)
(Destination Wedding) | Πρώτη προβολή: 06-09-2018

63
Θάλεια Καβαλιέρου
Ο Victor Levin μπορεί να βρήκε την κατάλληλη συνταγή για να αποδώσει την ιδέα του, κάπου όμως έχασε τη ρεαλιστικότητα με τους "έτοιμους" διαλόγους.
60
Γιάννης Ραουζαίος
Η ταινία ρέει και κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο ανάμεσα στις γλυκόπικρες εναλλαγές των σκηνών της, ενώ η διαρκής διερώτηση γύρω από το "ναι" ή το "όχι" στις προτάσεις των σχέσεών μας με τους άλλους ως πρόταση ανοίγματος των προσώπων και σύμμειξής τους, είναι κάτι που στο τέλος της ταινίας δεν καλούνται να απαντήσουν στους εαυτούς τους μόνον οι χαρακτήρες αλλά καθοδηγούμενοι από την ιδιαίτερη και τόσο βαριά όσο και ανάλαφρη ατμόσφαιρα της ταινίας, και οι θεατές της.
45
Δημήτρης Μπαμπούλης
Η γενικότερη κάλυψη της ταινίας και ο τρόπος που διαδραματίζεται εκείνη κάνει το μεγαλύτερο μέρος των θεατών να σαστίζει, μέχρι και να βαριέται, καθώς το ενδιαφέρον του για την υπόθεση και τους χαρακτήρες μένει στατικό, όπως και τα περισσότερα πλάνα της ταινίας.
40
Γιώργος Νυκταράκης
2018-09-20
Μια ρομαντική κομεντί θεατρικών καταβολών, χωρίς εκπλήξεις και πρωτοτυπίες, η οποία τραβάει το βλέμμα με το γοητευτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο χωρίς όμως να χαρίζει κάτι περισσότερο.
40
Πιο μηδενιστικός, αλλά και πιο χωστός συγκριτικά, ο Reeves, ανέκφραστος και αγέλαστος, πιάνει μάλλον καλύτερα τον σφυγμό του μεσήλικα που ξέρει πως με αυτό το φέρσιμο δεν θα βρει ποτέ του ταίρι, σε σύγκριση με την κάπως πιο υποχωρητική περσόνα της Ryder, που αν και μικρότερη του ηλικιακά, μοιάζει να του ρίχνει και μια πενταετία. Παρόλες τις αξιοπρεπείς προσπάθειες τους πάντως, εμείς ίσως και να κοιτάξαμε περισσότερες φορές το ρολόι, από όσες εκείνοι μέχρι να σημάνει το πέρας της παντρειάς. Αν ήταν μικρού μήκους, δηλαδή, το ταινιάκι, μάλλον θα μασιόταν καλύτερα, από ότι τώρα.
40
Παύλος Γκουγιάννος
2018-09-18
Σε αντίθεση βέβαια με τα χοντροκομμένα, κάφρικα αστεία του Sandler, η ταινία ακολουθεί την γουντιαλενική αρχή ενός πληθωρικού σεναρίου, γεμάτο διαλόγους, συνήθως με μία δόση πικρού, ειρωνικού, κυνικού χιούμορ αμφισβήτησης των όσων θεωρούμε ως δεδομένα, κανονικά ή φυσιολογικά. Σε καμία περίπτωση βέβαια το σενάριο δεν έχει την ευφυΐα των σεναρίων του Woody Allen, αν και έχει ορισμένες αστείες και έξυπνες ατάκες.
30
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-09-16
Τα μόνα ομιλούντα πρόσωπα αυτής της σχεδόν ανυπόφορης ταινίας είναι δυο νευρωτικοί μισάνθρωποι που γνωρίζονται στη διάρκεια διήμερου γάμου-εκδρομή και γκρινιάζουν/ λοιδορούν/ ξεκατινιάζουν ακατάπαυστα, ενώ υποτίθεται φλερτάρουν μεταξύ τους.
20
Νίκος Δρίβας
Ενώ σίγουρα θα μπορούσε να είναι μια ταινία που απλά περνάει η ώρα, έχει τρανταχτά λάθη σε πολλά επίπεδα, κενά σημεία και λείπουν αρκετά τα οποία θα μπορούσαν να την κάνουν αυτό που θα ήθελε να είναι, δηλαδή να περάσεις χαλαρά την ώρα σου.
20
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Ο σκηνοθέτης αντί να δώσει ανάσες στην ιστορία και να αποσυμφορήσει κάπως την ένταση μεταξύ των δύο χαρακτήρων (είναι οι μόνοι που «παίζουν» στην ταινία αφού όλοι οι υπόλοιποι απλώς λειτουργούν ως οπτικό συμπλήρωμα του σκηνικού αφού δεν τους ακούμε ποτέ τι λένε) επιδίδεται σε μια λογοδιάρροια άνευ προηγουμένου: οι Φρανκ και Λίντσεϊ, μιλούν ακατάπαυστα και γίνονται τόσο ενοχλητικά αντιπαθείς, έτσι ώστε ακόμη και τα σωστά πράγματα να λένε, χάνουν στο τέλος το δίκιο τους.
20
Άγγελος Πολύδωρος
2018-09-08
Μόνον για φίλες και φίλους του Κιάνου Ριβς και της Γουινόνα Ράιντερ και καλή διασκέδαση.
20
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2018-09-14
Δίχως ρομαντική ατμόσφαιρα και με βεβιασμένη αφήγηση, η οποία βασίζεται σε φλύαρους διαλόγους δίχως τέλος, η ταινία καταντά πολύ σύντομα ανυπόφορη, προδομένη από το κάκιστο σενάριό της.
20
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-09-12
Σε μια – πλήρως αποτυχημένη - απόπειρα μεταξύ του «Πριν το ηλιοβασίλεμα» και του Σορκιν-ικού διαλόγου, οι δυο τους μιλάνε ασταμάτητα – ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ – χωρίς να λένε ΤΙΠΟΤΑ.
20
Τάσος Μελεμενίδης
2018-09-10
Κακογραμμένη από την πρώτη ως την τελευταία σκηνή, η ταινία που ξανάφερε κοντά τον Κιάνου Ριβς και τη Γουινόνα Ράιντερ είναι μια ατυχέστατη δοκιμασία και για τους δύο, οι οποίοι πέφτουν πάνω σε ένα εμμονικό κείμενο που προσπαθεί να αντιστρέψει κανόνες της rom-com με αποκρουστικά αποτελέσματα.
10
Θανάσης Πατσαβός
2018-09-04
«Το προσκλητήριο μου έπεσε απ' τα χέρια» θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος αυτής της ανυπόφορα φλύαρης και -κατ' όνομα μόνο- ρομαντικής κομεντί που θέλει αταίριαστο ζευγάρι τους Κιάνου Ριβς και Γουινόνα Ράιντερ.
10
Αντώνης Γκούμας
2018-09-06
Η ταινία είναι κουραστική, σχεδόν εξουθενωτική για τον θεατή, σίγουρα δεν πετυχαίνει τη στόχο της ως κωμωδία, εκτός αν μέρος του κοινού δεν αντέξει και ξεσπάσει σε νευρικά γέλια με αυτά που βλέπει.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2018-09-02
Νομίζω πως είναι μια από τις πιο κακογραμμένες ερωτικές σκηνές στην Ιστορία του κινηματογράφου. Επίσης, κάκιστα εκτελεσμένη, από το σύνολο των συντελεστών του φιλμ. Θα ήθελα να ξεχάσω ότι υπήρξαν αυτά τα ενενήντα λεπτά στη ζωή μου.
10
nicolas1810
Μα να μην βγάζουν τον σκασμό με τίποτα ρε γαμώ την παναχαϊκή μου μέσα.