Η Συμμορία των 8(2018)
(Ocean`s Eight) | Πρώτη προβολή: 21-06-2018

80
Dimitris Dx
Δεν βαρέθηκα πάντως, πέρασα μια χαρά.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-06-20
Πλημμυρισμένη από φώτα και γκλαμ, πανάκριβες τουαλέτες, γυναικεία πονηριά και ανδρική ηλιθιότητα, η ταινία, χωρίς ακριβώς να συναρπάζει, μπορεί πράγματι να γίνει το απόλυτο ψυχαγωγικό θέαμα της εποχής, ένα caper movie (ταινία ληστείας) της παλιάς κοπής που σε κερδίζει με τη ρετρό διάθεσή του, την αδιαφορία του προς την άνευ λόγου φασαρία, τη χορταστική μουσική του και την παρουσία των πρωταγωνιστριών του που ολοφάνερα δείχνουν να διασκεδάζουν με τη δουλειά τους.
60
Αντώνης Γκούμας
Μια ταινία που στο βωμό της δημοσιότητας ξεκίνησε ολόκληρο πόλεμο, προσπαθώντας να χωρίσει θεατές και κριτικούς σε υποστηρικτές και πολέμιους, αλλά που τελικά δεν είναι ούτε κακή σαν ταινία, αλλά ούτε και για να... «κόβει φλέβα» κανείς, μια αξιοπρεπής για το είδος της μετριότητα.
60
Κώστας Μπουντούκος
Ουσιαστικά η ταινίας είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται...δηλαδή διασκεδαστική (και όχι αγχωτική ή έντονη) δράση, μπόλικο χιούμορ, ένα έξυπνο σχέδιο και γρήγορο ρυθμό.
60
Ηλίας Μιχαηλάκης
Η ταινία είναι διασκεδαστική με έναν αέρα από 90's λες και βγήκε μετά το «Ocean's 13». Η πρωτοτυπία της είναι ο συνδυασμός Bullock/Blanchett/Hathaway/Carter/Rihanna, με την κάθε μια φυσικά να έχει το δικό της «κομμάτι απ'την πίτα».
60
Τάσος Ντερτιλής
2018-06-16
Διασκεδαστικό και ενίοτε συναρπαστικό το φιλμ θα μπορούσε να έχει καλύτερους ρυθμούς και κάποιες κορυφώσεις που του λείπουν ως φιλμ δράσης όμως είπαμε, άλλη είναι η φτιάξη του και διαφορετικά τα κίνητρα της αρχηγού, αφού εδώ δεν είναι το χρήμα από μόνο του που κινεί τη δράση αλλά κάτι πιο βαθύ και σκοτεινό, μια αίσθηση εκδίκησης από έναν ανδρικό κόσμο που κατατάσσει τη γυναίκα στα αντικείμενα (του βλέμματος, του πόθου) και τη χρησιμοποιεί αναλόγως, άνευ εκτίμησης και λοιπών συναισθηματισμών.
60
Νεκτάριος Σάκκας
2018-06-18
Η Ντέμπι Όσιαν (Μπούλοκ) συγκεντρώνει γύρω της μερικές από τις πιο επιδέξιες απατεώνισσες της Αμερικής με στόχο μία ληστεία που θα αφήσει εποχή. Το νέο κεφάλαιο της «Συμμορίας» μας έρχεται ανανεωμένο με ένα αμιγώς γυναικείο καστ, το οποίο τα καταφέρνει περίφημα στο να δώσει ένα καλοκαιρινό μπλοκμπάστερ που να παρακολουθείται ευχάριστα και απροβλημάτιστα.
58
Αγγελική Αντωνίου
Η ταινία Ocean's 8 ( Η Συμμορία των 8) Gary Ross είναι ένα spinoff της τριλογίας του Steven Soderbergh, αμιγώς διασκεδαστικό και εμπλουτισμένο με γυναίκεια κομψότητα, χωρίς όμως την περιπλοκότητα της αρχικής τριλογίας και την απαιτούμενη ένταση. Μια απλή ταινία που προκαλεί απλά συναισθήματα..
55
Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης
Σκηνοθεσία στην επιτυχημένη πεπατημένη, χωρίς όμως καμία διάθεση πρωτοτυπίας. Προσχηματικό σενάριο, προβλέψιμοι διάλογοι μέχρι αηδίας, ερμηνείες του τύπου «έλα παιδιά, να βγει γρήγορα η σκηνή να πέσει το παραδάκι» και φυσικά ένα all-star cast από γυναίκες ηθοποιούς που είναι ικανό να τραβήξει τον κόσμο στο ταμείο του σινεμά.
50
Νίκος Δρίβας
Το Ocean's 8 είναι μια ημιτελής προσπάθεια, που στερείται αγωνίας και έντασης, προσπαθεί να δώσει κάτι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό για τον θεατή, εν μέρει το καταφέρνει αλλά σίγουρα δεν αποτελεί μια αξιομνημόνευτη προσπάθεια.
50
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-06-12
Οκ, έχει το χάζι της με όλες αυτές τις ηθοποιάρες που παρελαύνουν στην οθόνη, αλλά είναι σαφές ότι πιο καλά περνούν εκείνες κάνοντας την ταινία παρά εσύ που τη βλέπεις.
50
Σε γενικές γραμμές πάντως το Ocean's 8, τείνει προς το να το συμπαθήσει κανείς, ακόμη κι αν ενοχλείται (ως ανήρ, κυρίως) που την θέση της γυναικείας χάρης, λεπτότητας, ευαισθησίας, έχει πάρει η δεικτική συμπεριφορά της τάχαμου φεμινιστικής κυριαρχίας. Οι Κυρίες όπως όλοι μας ξέρουμε, ήταν, είμαι και θα είναι το ισχυρό φύλο, οπότε δεν περιμέναμε την Sandra και την Cate να το παίζουν ανεξάρτητες, μαγκιόρες και αδίστακτα εκδικητικές, για να το εμπεδώσουμε.
50
Χρήστος Μήτσης
2018-06-14
Χιούμορ, σασπένς, all star cast, μια απολαυστικά σχεδιασμένη ληστεία και μια δοκιμασμένη συνταγή καθαρού ψυχαγωγικού σινεμά.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-06-10
Όπως συνέβη στο Ghostbusters, οι γυναικείοι χαρακτήρες σκιάζονται από τους αρσενικούς προκατόχους τους, αντί να αναπτυχθούν από μόνοι τους.
50
Νικήτας Φεσσάς
Μοναδική σκηνή με κάποιο ενδιαφέρον αυτή που εκτυλίσσεται στο γκαλά του μουσείου. Όταν όμως σε μία ταινία με (σχεδόν) αποκλειστικά γυναικείο καστ την παράσταση κλέβει ένας άνδρας (James Corden) τα πράγματα δεν μπορεί να είναι καλά. Επίσης, το Ocean's 8 πάσχει από άχρωμο κακό (εκεί που οι προηγούμενες ταινίες είχαν να επιδείξουν τον Andy Garcia και τον Al Pacino).
50
Παναγιώτης Πυλαρινός
Είναι δροσερή και συγκεντρωμένη στον στόχο της, αλλά ως επί το πλείστον παραμένει ασφαλής μέσα στο είδος που πρεσβεύει και δεν αποκλίνει από την καθιερωμένη φόρμουλα.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-06-08
Η αδελφή του Όσιαν μαζεύει άλλες εφτά παράνομες-τζιμάνια για να κλέψουν διαμαντένιο κολιέ σε τοπ κοσμική εκδήλωση, σε αυτή την άνευρα σκηνοθετημένη, προβλέψιμη φεμινιστική εκδοχή της (πολύ καλύτερης) ανδρικής τριλογίας.
50
nicolas1810
Ένα μπουκέτο ολόδροσα κορίτσια. Υπογραφή, Ίακχος.
40
Γιάννης Φραγκούλης
Έχουμε λοιπόν ένα διασκεδαστικό θέαμα που δε φιλοδοξεί να παρουσιάσει μία σεναριακά άψογη αφήγηση. Οι υποκριτικές δεν μπορούν να αναδείξουν αυτό το αδιέξοδο που υπάρχει στους χαρακτήρες, όταν αποφασίζουν να υφαρπάξουν μία περιουσία. Πολύ περισσότερο δεν απαντά στα γιατί, γιατί γίνεται όλο αυτό, ποιος είναι ο σκοπός και ο στόχος, τι εξυπηρετεί στην ταυτότητά τους. Δεν τους ενδιαφέρει.
40
Άγγελος Πολύδωρος
Από άνευρες μέχρι ελαφρώς τσαχπίνες, οι κυρίες που συμμετέχουν σ' αυτή την Ocean–like ληστεία, προσφέρουν μόνο το γκλαμουράτα ονόματά τους και τίποτα περισσότερο.
40
Γιώργος Νυκταράκης
Ο ρυθμός τον οποίο προσπαθεί να δώσει δεν είναι πάντα αποδοτικός, το αποτέλεσμα δεν βγαίνει διασκεδαστικό καθώς το χιούμορ είναι λίγες φορές πετυχημένο και η παρέα των πρωταγωνιστριών δεν δένει τόσο ώστε να βγάζει το παρεΐστικο κλίμα των προηγούμενων συμμοριών, ενώ και σεναριακά το στόρι δείχνει πολλές φορές να ξεφεύγει βασιζόμενο σε πολλές ευκολίες.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-06-06
Διαθέτει εκτός του αναμενόμενου megacast –όπου πρωτοστατεί η χλιαρή και μονοδιάστατη, πάντως, εδώ Μπούλοκ μαζί με τις Μπλάνσετ, Χάθαγουεϊ (καλύτερες) και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ (απολαυστικότατη)–, μια σπιρτάδα κι έναν αέρα ανανέωσης που δίνει ρυθμό στην πλοκή μαζί με κάποιες απολαυστικές σκηνές.
40
Λήδα Γαλανού
2018-06-04
H θηλυκή συμμορία των 8 με all-star cast και απίθανη μόδα, χωρίς την ενέργεια και τον αισθησιασμό των ταινιών του Σόντερμπεργκ.
40
Ηλίας Φραγκούλης
2018-06-02
Δίπλα στα κινηματογραφικά (sic) σκουπίδια του φετινού καλοκαιριού, έστω, η «Συμμορία των 8» προσφέρει τη λάμψη μιας ακριβής στουντιακής παραγωγής, δίπλα στη σιγουριά του all-star δυναμικού της. Ένα διωράκι είναι, μην το πολυβασανίζουμε...
40
Απόστολος Κίτσος
Δεν πρέπει να έχεις υψηλές απαιτήσεις από μια ταινία σαν το Oceans' 8. Στην καλύτερη να ελπίζεις ότι θα ψυχαγωγηθείς όσο διαρκεί, θα χαμογελάσεις σε 2-3 σημεία, θα πιείς τις μπυρίτσες σου, θα χαζέψεις λίγο τον ουρανό αν είσαι σε θερινό, αυτά. Θα φύγεις θα την ξεχάσεις. Αυτό ακριβώς συνέβη.
30
Ακης Καπράνος 
...ληστεία σκαρώνεται εδώ, τόσο περίπλοκη που από ένα σημείο και μετά σου διαφεύγουν διάφορα, και δεν σε νοιάζει κιόλας.