80
Αντώνης Γκούμας
2018-05-20
Η επιτυχία της σειράς κρύβεται σίγουρα στην ακριβή παραγωγή της. Ωραία σκηνικά δίνουν αληθοφάνεια και ύφος στη σειρά, τόσο στο εξελιγμένο καταφύγιο, όσο και στα πλάνα των, χτυπημένων από την καταστροφή πόλεων, από την περιοχή του Βόρντιγκμποργκ ως την Κοπεγχάγη, -έρημοι δρόμοι με εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, άδεια κεντρικά σημεία υπό πλήρη διάλυση, σπασμένες βιτρίνες, λεηλατημένα μαγαζιά.
80
Γιάννης Μητσάκος
2018-05-10
Οι Δανοί μας έχουν συνηθίσει σε υψηλά στάνταρ όσον αφορά τις τηλεοπτικές τους σειρές. Τί να πρωτοθυμηθούμε... «Borgen», «Bron/Broen», «Forbrydelsen» (γνωστότερο ως «The Killing)... Και η πρώτη τους πρωτότυπη σειρά για το Netflix ήταν σίγουρο ότι θα τραβήξει το ενδιαφέρον. Το ότι πρόκειται για μετα-αποκαλυπτικό δράμα όπου μία τοξική βροχή έχει εξαφανίσει όλους σχεδόν τους ανθρώπους, σίγουρα δίνει έξτρα πόντους...
80
Πάνος Νέζος
2018-05-14
Για όσους λατρεύουν σειρές που περιέχουν ουτοπικούς κόσμους, κόσμους στους οποίους έχει προηγηθεί μια μεγάλη καταστροφή, που έχει αφανίσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού καλό θα ήταν να σπεύσουν να ξεκινήσουν να βλέπουν την Βροχή μόλις διαβάσουν άρθρο αυτό.
80
Πάνος Κοκκίνης
2018-05-12
H απρόσμενη δανέζικη απάντηση στο 'Walking Dead' είναι με διαφορά η καλύτερη μετα-αποκαλυπτική σειρά της σεζόν.
80
Σπύρος Νικολούζος
2018-05-16
Η σειρά θυμίζει το «The Walking Dead» και το «The 100», αλλά δεν είναι. Το «The Rain» είναι ταυτόχρονα φρέσκο και γνώριμο και δίνει μια διαφορετική ματιά σ' ένα είδος που έχει φτιαχτεί ακριβώς για ν' αρέσει σε δυο κατηγορίες τηλεθεατών, τους binge-watchers και τους young adults.
80
Μαρία Μαρκουλή
2018-05-18
Οι Δανοί έκαναν μια σειρά μυστηρίου, σκοτεινή και δυσοίωνη που θεματολογικά θυμίζει πολλά από όσα έχεις δει, αλλά χρησιμοποιώντας έξυπνα τους συμβολισμούς ή ακόμη και τις Stephen King αναφορές της, βρίσκει τη θέση της στις καταιγίδες του streaming και δικαιούται να επιστρέψει με περισσότερες απαντήσεις.
70
Παναγιώτης Μένεγος
2018-05-06
Το σασπένς, όπως φαίνεται, δε θα το στερηθούμε. Μικρές παρωνυχίδες πληροφορίας μας προετοιμάζουν για τον μεσσιανικό ρόλο του Ράσμους, για ποικίλες ανατροπές στις σχέσεις αφού σίγουρα κάποια πράγματα/ κάποιοι χαρακτήρες δεν είναι αυτό που φαίνονται, για πολλές καταστάσεις «άνθρωπος εναντίον ανθρώπου» πριν καταλήξουμε στην έκβαση του «άνθρωπος εναντίον φύσης». Νομίζω, αυτή η ανεξέλεγκτη φύση του κακού (έτσι όπως έρχεται από τον ουρανό, από κάτι που έχουμε μάθει να το θεωρούμε κομμάτι της ζωής μας), αλλά και η αίσθηση ότι η ανθρωπότητα πληρώνει την αλαζονεία της ορίζουν το τερέν που καλείται να ξεχωρίσει Η Βροχή.
70
Νεκτάριος Παπασπύρου
2018-05-08
Δανία, δυστοπία και αρκετή αγωνία! Η τηλεοπτική αυτή σειρά κάθεται πάνω σε ένα έξυπνο σενάριο επιστημονικής φαντασίας και πλαισιώνεται τόσο από καλές ερμηνείες όσο και από μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική οπτική γωνία.
60
Aπόστολος Κίτσος
2018-05-02
Προς το τέλος, η σειρά προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τις κλισέ καταστάσεις και τις ράθυμες εξελίξεις, αλλά διακόπτεται κάπως απότομα και ίσως η δεύτερη σεζόν να αποδειχθεί με καλύτερο ρυθμό και πιο ευρηματική. Αν του την δώσουμε την ευκαιρία, τελικά.
60
Στέργιος Πουλερές
2018-05-04
Η αδελφική αγάπη και τα ερωτικά σκιρτήματα, ειδικά για τον νεαρό Ράσμους που στα 16 του μαθαίνει για πρώτη φορά τον κόσμο, είναι αξιέπαινες πινελιές σε μια σειρά που μοιάζει να ασφυκτιά πολλές φορές στις νόρμες του είδους της. Το The Rain είναι λες και έχει εγκλωβιστεί.