Κυρία Χάιντ(2017)
(Madame Hyde) | Πρώτη προβολή: 12-04-2018

70
Ακης Καπράνος 
2018-04-20
Αυτό που τελικά προκύπτει είναι ένα παράξενο υβρίδιο: μια ταινία που από τη μια λειτουργεί ως κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, και από την άλλη παίζει έντεχνα με το φανταστικό, θέτοντας ερωτήματα δίχως να περιμένει απαντήσεις.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-04-16
...η κυρία Ζεκίλ θα πάρει κάποια στιγμή την εκδίκησή της και η Ιπέρ θα έχει ολοκληρώσει έναν ακόμα ρόλο τον οποίο αξίζει να θυμόμαστε, ένα ακόμα μικρό διαμαντάκι ανάμεσα στα τόσα της ενδιαφέρουσας κινηματογραφικής ανθολογίας ρόλων της.
60
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-04-18
Οι ερμηνείες εδώ είναι χαριτωμένες, με την Ιπέρ και τον Ρομάν Ντιρί (αστείος για αλλαγή) να το διασκεδάζουν απενοχοποιημένα.
50
Γιάννης Φραγκούλης
Θα πρέπει να δούμε αυτή την ταινία σα μία προσπάθεια κριτικής πρώτα στο εκπαιδευτικό σύστημα, μετά σε όλη την κοινωνία, αφού βάζει βόμβα στο μηχανισμό της ιδεολογικής αναπαραγωγής της. Όμως τα όπλα της δεν είναι τόσο δυνατά ώστε να σπάσουν τις ρίζες αυτού που δημιουργεί την αποσάθρωση. Αμφισβητεί αλλά δεν έχει μία πρόταση να αντιπαραβάλλει, ο λόγος της είναι κριτικός και όχι δομικός.
50
Τάσος Ντερτιλής
...μια ταινία που ακροβατεί-όχι πάντα με επιτυχία-μεταξύ κοινωνικού σχολίου, τρόμου και παρωδίας.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-04-12
Μετά από ατυχές πείραμα, ντροπαλή και άτονη καθηγήτρια Φυσικής σε υποβαθμισμένο λύκειο αποκτά περπατημένο νυχτερινό άλτερ έγκο, σε αυτή την ισόποσα ενδιαφέρουσα και απογοητευτική διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Στίβενσον.
50
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2018-04-14
Κινηματογραφικά πρωτότυπο φιλμ που συνδυάζει εκκεντρικό χιούμορ με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, αλλά δεν διατηρεί τις σωστές ισορροπίες μεταξύ κωμωδίας και κοινωνικής αλληγορίας.
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
...διασκεδαστική, με αρκετά ευρήματα κωμωδία...Απολαυστική στο ρόλο η Ιζαμπέλ Ιπέρ.
40
Άγγελος Πολύδωρος
Ο αργός σκηνοθετικός ρυθμός και η εξέλιξη του σεναρίου παραπαίουν μεταξύ κωμωδίας, ειδικά όταν βλέπουμε τον τρόπο που την αντιμετωπίζει ο καρτούν-χαρακτήρας του διευθυντή του σχολείου της, και ανάλαφρου θρίλερ το οποίο στηρίζεται στις κλισέ νυχτερινές εμφανίσεις της κυρίας Χάιντ και ένα –σκόπιμα ίσως- πρόχειρο οπτικό εφέ.
40
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-04-08
...το «Μαντάμ Χάιντ» υπόσχεται ένα θρίλερ για την συμπληρωματική σκοτεινή πλευρά μας, μα τελικά μοιάζει περισσότερο με μια φαρσική εκδοχή του «Ανάμεσα στους Τοίχους» του Λοράν Καντέ...
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-04-10
Η εκμοντερνισμένη, χιουμοριστική εκδοχή του κλασικού «Δόκτωρ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ» έχει γούστο, ρυθμό και χρήσιμα συμπεράσματα γύρω από τη σημασία και το νόημα της εκπαίδευσης, αλλά ποτέ δεν αποκτά τη βαρύτητα εκείνη που θα επιτρέψει στο δημιουργό του φιλμ να σκιαγραφήσει το υπαρξιακό -και ηλεκτρισμένο!- πορτρέτο του σύγχρονου ατόμου που πάσχει από μοναξιά και έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας (προσέξτε τους διαλόγους της ηρωίδας με το σύζυγό της) παρά την εξαίσια παράσταση της πρωταγωνίστριάς του.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-04-06
Η «Κυρία Χάιντ» δεν καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον ως το τέλος, αλλά ανεβαίνει κλίμακα από την απόσταση που παίρνει η Ιπέρ από τη συναισθηματική φόρτιση μιας απογοητευμένης γυναίκας που διχάζεται για να επιβιώσει.
40
Παναγιώτης Πυλαρινός
Άνευρη διασκευή στην γνωστή ιστορία του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, με την Isabelle Huppert μια πέρα για πέρα εκπληκτική ηθοποιός, να αναλώνεται σε γκροτέσκ μανιέρες, ενώ ο Σερζ Μποζόν αντλεί απο την ιστορία μόνο τα ονόματα και την μεταμόρφωση της κεντρικής ηρωίδας του, μια μεταμόρφωση δε που εδώ υποστηρίζεται από ένα κακόγουστο οπτικό εφέ.
30
Φοίβος Κρομμύδας
Αν δεν έπαιζε η Huppert, θα ήταν άλλη μια από αυτές τις δευτερότριτες ταινίες που βλέπουμε μέσα στη χρονιά και μετά ξεχνάμε πως υπήρξαν. Αδιάφορη στην καλύτερη, δεν πρόκειται να μας ξαναπασχολήσει. Και όταν τη θυμόμαστε, δε θα είναι για καλό λόγο.
30
Λήδα Γαλανού
2018-04-04
Η ιστορία του Δόκτορος Τζέκιλ και του Κυρίου Χάιντ μέσα στη σχολική τάξη, σε μια τραβηγμένη απ' τα μαλλιά, επιτηδευμένα «αλλόκοτη» κωμωδία, που κερδίζει μόνο από την πρωταγωνίστριά της.
20
Βασίλης Παπαστεργίου
Θα μπορούσαμε να βάψουμε έναν τοίχο και μετά να πάρουμε μια καρέκλα και να καθίσουμε να χαζεύουμε την μπογιά να στεγνώνει. Θα περνάγαμε καλύτερα και θα μας έμενε και κάτι παραπάνω.
20
Νίκος Παλάτος
2018-04-02
Ακατανόητη προσπάθεια εκμοντερνισμού ενός κλασικού έργου του φανταστικού που αποτυγχάνει παντού, και που προσφέρεται μονάχα για τους τυχόν φανατικούς θαυμαστές της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
10
Αντώνης Γκούμας
Μα, πάνω από όλα, ως σύνολο, είναι μια ταινία εξοντωτικά κουραστική στη θέαση της.