Το Παρελθόν της Ούνα(2016)
(Una) | Πρώτη προβολή: 14-06-2017

70
Xάρης Παπαπαναγιώτου
2018-04-08
Ιδιαίτερα ζόρικο, οπωσδήποτε, το θέμα του κινηματογραφικού αυτού ντεμπούτου του καταξιωμένου Αυστραλού θεατρικού σκηνοθέτη Μπένεντικτ Άντριους. Ωστόσο, αν και "πρωτάρης" πίσω από την κάμερα, και παρά το γεγονός πως δεν αποφεύγει κάποια κλισέ, καταφέρνει να το χειριστεί με εντυπωσιακή δεξιοτεχνία, ελισσόμενος επιδέξια ανάμεσα σε ποικίλους ηθικούς σκοπέλους, ακροβατώντας με χάρη πολύπειρου σχοινοβάτη πάνω στο αόρατο νήμα που ενώνει την αθώα αγάπη με την εκμετάλλευση και διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα το σασπένς που πηγάζει από τη μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην Ούνα και τον Ρέι.
60
Flix Team
2018-04-06
Το «Παρελθόν της Ούνα» μπορεί να μην είναι μια «εύκολη» ταινία, μα είναι από εκείνες που σε παρασύρουν από την αρχή ως το τέλος σε μια διαδρομή γεμάτη αμφιβολίες και ηθικά διλήμματα κρατώντας σε στην άκρη της καρέκλας σου ως το τελευταίο λεπτό.
50
Αντώνης Γκούμας
2018-04-02
Το θέμα του είναι δυνατό αλλά θα δοκιμάσει τις ηθικές αντοχές σας, καθώς περιστρέφεται γύρω από αποπλάνηση 12χρονου κοριτσιού και τη συνάντηση της αρκετά χρόνια μετά ξανά με τον δράστη. Το ηθικό «αγκάθι», δηλαδή, του κατά πόσο δικαιολογεί ή όχι την πράξη, είναι και το μόνο που κρατά πίσω την ταινία, πληγή στο -κατά τα άλλα- καλοδουλεμένο σενάριο, την ωραία σκηνοθεσία, την ατμοσφαιρική φωτογραφία, το μοντάζ.
50
athinorama.gr
2018-04-04
Ο Ντέιβιντ Χάροουερ διασκευάζει σεναριακά το θεατρικό του έργο «Blackbird» σε μια μεταφορά που προσπαθεί με χρονικά άλματα να ξεφύγει από τη θεατρικότητα του κειμένου. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί εντείνοντας στο θεατή τα άβολα συναισθήματα που προκαλεί η θεματική της κακοποίησης.