Ένα Ήσυχο Μέρος(2018)
(A Quiet Place) | Πρώτη προβολή: 05-04-2018

85
Γιώργος Καραλιάς
Ο Krasinski σκηνοθετεί με ανέλπιστη οικονομία και ισορροπεί εξαιρετικά τον τρόμο με το συναίσθημα. Παραδίδει μια άμεση ταινία χωρίς περιττές σκηνές και κινήσεις εντυπωσιασμού, με λίγα πλάνα (σχεδόν) προοικονομίας σε αντικείμενα που ξέρουμε ακριβώς τον θόρυβο που είναι ικανά να προκαλέσουν.
83
Στελίνα Θεοδοσοπούλου
2018-04-20
Ο John Krasinski παραδίδει ένα απολαυστικότατο βουβό φιλμ τρόμου, εξαιρετικά τερπνό και με αποτελεσματικά τα στοιχεία του θρίλερ και του τρόμου, ειλικρινές κι ανέλπιστα συγκινητικό. Βουβό σασπένς με ένταση που θα μπορούσε να κουφάνει, σε κάνει όχι μόνο να εύχεσαι για τη σωτηρία, αλλά και να κρατάς και την ανάσα σου.
81
Λήδα Ειρήνη Αδάμου
Ομολογουμένως, ο Krasinski στο ντεμπούτο του πετυχαίνει διάνα, βρισκόμενος ακριβώς στον υψηλό στόχο που μπορεί να θέσει μια υψηλών προδιαγραφών «αλληγορική ταινία», με μπόλικη τροφή για σκέψη για τα μυαλά μας. Οι συμβολισμοί είναι εδώ για να μείνουν!
80
Γιώργος Νυκταράκης
Ένα εξαιρετικό θρίλερ το οποίο ανεβάζει σε μεγάλο βαθμό την ένταση και αποτελεί μια από τις πιο αγχωτικές κινηματογραφικές εμπειρίες εδώ και πολύ καιρό.
80
Παναγιώτης Πυλαρινός
Έντονα πρωτότυπο, αναμφισβήτητα τρομακτικό με μια εκπληκτική και γεμάτη ένταση post-apocalyptic ατμόσφαιρα, το A Quiet Place βάζει σίγουρη υποψηφιότητα για θρίλερ της χρονιάς.
70
Άρης Λεχουρίτης
Το Quiet Place δικαίως έχει κάνει τόση αίσθηση και μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο κύμα στις ταινίες τρόμου ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνουν καλύτερα και πιο φρέσκα πράγματα στο κορεσμένο αυτό είδος. Επιβάλλεται να θεαθεί στην απόλυτη σιωπή όπως του αρμόζει.
70
horrormovies.gr
Πρωτότυπη και αγωνιώδης ταινία τρόμου. Σίγουρα διεκδικεί μια θέση στις καλύτερες ταινίες τρόμου του 2018.
70
Άγγελος Πολύδωρος
Το Quiet Place δικαίως έχει κάνει τόση αίσθηση και μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο κύμα στις ταινίες τρόμου ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνουν καλύτερα και πιο φρέσκα πράγματα στο κορεσμένο αυτό είδος. Επιβάλλεται να θεαθεί στην απόλυτη σιωπή όπως του αρμόζει.
70
Γιάννης Φραγκούλης
Έχουμε μία ταινία που δεν είναι ανόητη, μας μαθαίνει αυτά που θέλει να πει, κάτι που είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό των θρίλερ. Φαίνεται ότι κάθε πλάνο έχει γίνει με απίστευτη προσοχή στην ταινία, όπως ένας ωρολογιακός μηχανισμός σε μία βόμβα, υπάρχει αυτή η απίστευτη ισορροπία του τρόμου με τις σκηνές όπου θεμελιώνεται το συναίσθημα και ο κόσμος αυτών των χαρακτήρων.
70
Ηλίας Φραγκούλης
2018-04-14
Για έναν απλό θεατή, αυτή είναι η ταινία που θα τον φτάσει στα όρια του καθίσματός του (και του να βάλει τις τσιρίδες δίχως αύριο!), πόσω μάλλον... δικαίως! Δαιμονισμένο σασπένς, ελάχιστες στιγμές ηρεμίας, τσιτωμένα νεύρα και λειτουργική, δραματική ένταση.
70
Αγγελική Στελλάκη
2018-04-16
To Ένα Ήσυχο Μέρος αξιοποιεί έξυπνα τα μέσα του για να παραδώσει μια ταινία που από την πρώτη σεκάνς μέχρι την τελευταία καταφέρνει να κρατήσει τον θεατή σε αγωνία, αν και ο άπειρος στη σκηνοθεσία Κραζίνσκι αποκαλύπτει αρκετές φορές μερικά από τα καλά «χαρτιά» του (κάνοντας ζουμ για παράδειγμα σε αντικείμενα ή πράγματα που ξέρεις που θα χρησιμεύσουν αργότερα).
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-04-18
Εξαιρετική ιδέα που ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος αλλά και πρωταγωνιστής Τζον Κραζίνσκι μεταφέρει υποδειγματικά στο πανί.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-04-12
Σοφά μοιρασμένο σε δύο διακριτά μέρη, την άμυνα και την επίθεση, το Ένα ήσυχο μέρος δεν δείχνει ποτέ σημάδια κόπωσης ούτε χαμηλώνει την ένταση του, ακόμα κι όταν κόβει εντελώς τους ήχους και διακόπτει πρόσκαιρα τη δράση για την απαραίτητη ανασύνταξη και τη στρατηγική αντεπίθεσης.
70
nikos fekkas
Δεν είναι η ταινιάρα που περίμενα,έχει τα ελαττώματα της (off camera φόνοι,ελλιπείς πληροφορίες για τα τέρατα,κάπως απότομο φινάλε),όμως σίγουρα αποτελεί μια πολύ αγχωτική και πρωτοποριακή ταινία τρόμου!
Τα μόλις ενενήντα λεπτά της είναι αρκετά, δεν κουράζουν και η Blunt έχει αρκετές καλές στιγμές, κυρίως κατά τη διάρκεια της γέννας. Περίμενα κάτι ελαφρώς καλύτερο, αλλά δεν απογοητεύτηκα, καθώς η ταινία είναι τίμια.
60
Dimitris Dx
Είπα μετά την ταινία και καθόλου ειρωνικά "είχε πολλή ένταση, με χαλάρωσε" και μετά αναρωτιέμαι τι πάει λάθος με την πάρτη μου.
Με σπαρμένες ηχοπαγίδες, λίγη φθορά από τη χρήση του βωβού τρικ και της αδυναμίας των τεράτων, αλλά με ενθουσιασμό και θαυμαστή δεξιότητα, ο Κραζίνσκι αφήνει καλές υποσχέσεις με αυτή του τη κατάθεση στο είδος των monster movies. Επιβάλλεται τσιμουδιά στην αίθουσα.
60
Λήδα Γαλανού
Στην τρίτη του σκηνοθετική δουλειά, ο ηθοποιός Τζον Κραζίνσκι στήνει μια θαυμάσια ταινία τρόμου, ένα monster movie για την ακρίβεια, γεμίζοντάς τη με θαλπωρή, οικογενειακή αγάπη, γιγάντια τέρατα, αγωνία, σπλάτερ και χιούμορ – τι άλλο να ζητήσει κανείς για μια βόλτα στο σινεμά με ποπ κορν.
60
Δημοσθένης Χριστόπουλος
Κάνει τα jump scares να αποτελούν ένα αληθινό αφηγηματικό όπλο στα χέρια του σκηνοθέτη και όχι φτηνιάρικο τέχνασμα για όσους έχουν μπερδέψει το ξάφνιασμα με τον φόβο. Φυσικά, σε αυτό του το κατόρθωμα βοηθάει και το βασικό του concept.
60
Τάσος Ντερτιλής
Ένα καθαρόαιμο b movie με σαφείς επιρροές από το κινηματογραφικό σύμπαν του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (και ειδικότερα από τον ανατριχιαστικό Οιωνό) που επικεντρώνεται ωστόσο στον φόβο ως πρωταρχική καθαρή δύναμη και πάνω σ αυτόν χτίζει μια ιστορία με έμφαση στο σασπένς, χωρίς να νοιάζεται και τόσο για το science, το πρώτο συνθετικό του sci fi.
60
Θανάσης Πατσαβός
2018-04-08
Η σιωπή είναι χρυσός, σε ένα έξυπνο φιλμ τρόμου που μετατρέπει ένα φαινομενικά απλό εύρημα σε μιάμιση ώρα απολαυστικής αγωνίας.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-04-10
Άκρως υποβλητικό (και σιωπηλό) θρίλερ, το οποίο εκμεταλλεύεται έξυπνα τη βωβή αφήγηση, τα χολιγουντιανά κλισέ και τις αλληγορικές αναφορές σε ένα χαοτικό, ακατανόητο και απειλητικό περιβάλλον.
60
Σχεδόν βωβή η εξέλιξη, στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του φιλμ, κτίζει το σασπένς της πάνω στα φευγαλέα ξυπόλητα σουρσίματα στο γρασίδι, στο οξύ παίξιμο των ακουστικών, που αναπαραγάγουν τις κιθάρες του Neil Young, στο cilly τρίξιμο των δοντιών των εχθρών που ομοιάζει πλήρως με αυτό του Alien και στις προσεγμένες μέχρι πόντου εφετζίδικες ηχητικές προσθήκες, που απογειώνουν το αίσθημα περικύκλωσης της πλατείας, από τους αεικίνητους ξένους.
60
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-04-06
Τεχνικά άρτια, πρωτότυπη, κατά στιγμές γνήσια τρομακτική, και σφιχτά σκηνοθετημένη, η ταινία του... ζεύγους Κραζίνσκι αψηφά τις κατηγοριοποιήσεις –εξού και ο χαρακτηρισμός-σιδηρόδρομος παραπλεύρως.
50
Απόστολος Κίτσος
Συνολικά μια χαμένη ευκαιρία για ένα μινιμαλιστικό διαμαντάκι.
50
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-04-04
Κάποιες από τις διερευνήσεις λειτουργούν, κάποιες άλλες όχι. Δυστυχώς, όσο προσεχτικά κι αν καλλιεργεί το κλίμα, ο Κρασίνσκι δεν επιτυγχάνει αναστολή της δυσπιστίας κι εκεί χάνει όσους πόντους του κερδίζει η υπέροχη γυναίκα του.
40
Δημήτρης Μπούρας
Αλληγορία γύρω από την απειλή και το ένστικτο επιβίωσης, με πολλά κλισέ και χωρίς ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
30
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-04-02
Δεν θα περάσει πολλή ώρα όμως και η ταινία θα πέσει στη φάκα της επανάληψης (και κάποιων κλισέ, όπως τα ίδια τα τέρατα που μοιάζουν δάνεια του «Αλιεν»), με αποτέλεσμα το «Ήσυχο μέρος», παρότι δεν έχει πολλά λόγια, να γίνει μια από τις πιο... φλύαρες ταινίες τρόμου που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια!