100
Πραγματικά απολαυστική και προσεγμένη σειρά.
80
Φανή Βασιλοπούλου
Η σειρά αξίζει για το οπτικό θέαμα που παρουσιάζει, τα εξαιρετικά χορογραφημένα fight sequences, αλλά και για την ιστορία, η οποία «μπάζει» μεν σε κάποια σημεία, αλλά για εμάς αυτό μαρτυρά το πώς η Kalogridis με την ομάδα της, δεν ήξεραν ακριβώς τι βρίσκεται πίσω από κάθε γωνία και μετά από κάθε στροφή της ιστορίας. Απολαύσαμε τόσο πολύ το Altered Carbon που δεν μας πείραξαν αυτά τα μικρά κενά που αφήνει. Εξ'άλλου μπορούν να καλυφθούν στην δεύτερη σεζόν.
80
Δημήτρης Αθανασόπουλος
2018-02-20
Εάν θεωρήσατε αργό, δυσνόητο και βαρύ το Blade Runner 2049, κάτω του μετρίου και ανιαρό το Ghost in the Shell, και εάν το Westworld σας φάνηκε υπερβολικά φιλοσοφικό, τότε θα χαρείτε να ακούσετε ότι αυτή η σειρά είναι κάπου στην μέση, με γρήγορες σκηνές δράσεις, ένα αρκετά καλό αστυνομικό μυστήριο με αρκετά επίπεδα, έναν παράδοξα αντιθετικό κόσμο, φιλοσοφικά ζητήματα για την ζωή, πολύ καλή ηθοποιία και σκηνοθεσία και ένα, για ακόμα μια φορά, καλό στήσιμο παραγωγής από το Netflix.
80
Νάκης Αντωνίου
Εντυπωσιακά εφέ και ενδιαφέρουσα ιστορία που περιλαμβάνει όλα τα... καλά, δηλαδή έρωτα, μυστήριο, φόνους, σεξ και προδοσίες.
80
Κωνσταντίνος Σολδάτος
Η σειρά ξεφεύγει από την τεχνολογία, βάζοντας βαθιά διλήμματα και ερωτήματα (φιλοσοφική θεώρηση θανάτου, ύλη-σώμα)τα οποία δένονται με την πλοκή στην οποία εστιάζει η σειρά. Η ίδια έχει έναν δικό της χαρακτήρα, όπου ενώ μας θυμίζει αναγκαστικά BladeRunner δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τον κόσμο του συγγραφέα Φίλιπ Ντικ.
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
Τρομερά περίπλοκη και άνιση αλλά και ταυτόχρονα απίστευτα συναρπαστική φιλόδοξη περίπτωση σειράς που δε μπορώ παρά να προτείνω σε κόσμο ακόμα και με την παραδοχή πως κατά τόπους μοιάζει όντως με εργασία για το σπίτι.
80
Κρατάει τον θεατή σε πλήρη αγωνία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, προβληματίζοντας τον για την κοινωνία του μέλλοντος και δείχνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει τόσο ευλογία όσο και κατάρα. Αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία.
80
Στέργιος Πουλερές
2018-02-16
Σε κάθε περίπτωση το Altered Carbon έρχεται να επιβεβαιώσει πως το science fiction δεν θα χάσει την πρώτη θέση. Είναι κυρίαρχο στο σινεμά και την τηλεόραση, ανακαλύπτει εκφάνσεις που ενσωματώνουν το διαφορετικό, έστω και σε μικρότερο βαθμό και έχει πάντοτε τον τρόπο να ικανοποιεί το βλέμμα. Η βασικότερη ανάγκη όλων των αναγκών για κάθε θεατή.
80
Μάνος Βασιλείου- Αρώνης
2018-02-14
Η έρευνα του Kovacs για τη δολοφονία του Bancroft δημιουργεί ένα νουαρικής φύσης σενάριο, το οποίο ξετυλίγεται ιδανικά στο cyberpunk σκηνικό του Διαστρικού Προτεκτοράτου, προσφέροντάς μας μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας, με τις ανατροπές της και τη συνεχή εισαγωγή νέων δεδομένων, απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.
80
Γιώργος Μεσολογγίτης
Οι μάχες είναι καταπληκτικές, τα εφέ σε επίπεδο blockbuster ταινίας, οι χαρακτήρες -τουλάχιστον οι βασικοί- είναι ενδιαφέροντες, ενώ το καλό και το κακό είναι μια ομίχλη. Προσοχή όμως. Όχι σε στιλ Game Of Thrones. Στο Altered Carbon υπάρχει το καλό και το κακό, απλώς οι χαρακτήρες που μπλέκονται ανάμεσα σε αυτό, είναι επίσης πολύπλευροι.
80
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
2018-02-18
Το Altered Carbon είναι κακή σειρά; Κι όμως, όχι, μια χαρά είναι. Πρόκειται για ένα cyberpunk λούνα παρκ κι έχουμε ένα εισιτήριο με διάρκεια 10 ωρών. Αν ήταν η εκατομμυριοστή και χιλιοπαιγμένη action-thriller σειρά με τα ίδια χαρακτηριστικά, δεν θα ασχολούμασταν καν. Αλλά είναι μια προσπάθεια για τηλεοπτικό blockbuster πάνω σε μια περιπετειώδη sci-fi συνταγή.
75
Γιώργος Τρου
ο Altered Carbon θέτει υπαρξιακά ερωτήματα, ενώ παράλληλα, όπως οφείλει να κάνει κάθε δυστοπικό έργο, θίγει φλέγοντα θέματα, με σημαντικότερο τις κοινωνικές ανισότητες. Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο έχει ορισμένες αστοχίες, ιδιαίτερα όσο προχωράμε προς το τέλος, αλλά στο σύνολό του, είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι χαρακτήρες παρουσιάζουν ενδιαφέρον και οι ερμηνείες είναι αρκετά καλές.
75
Yorgos Kaleas
2018-02-12
Το 'Altered Carbon' δεν είναι κακό. Είναι διασκεδαστικό, είναι όμορφο, είναι ευχάριστο και ορισμένες φορές μία πολύ έξυπνη και καλοσκηνοθετημένη cyberpunk σειρά. Αλλά δεν ευχαριστεί τόσο το μυαλό σου όσο το μάτι σου.
70
Δημήτρης Πολιτάκης
2018-02-10
...νουάρ καταστάσεις σε εντυπωσιακά σκηνικά μπαρόκ ρετροφουτουρισμού, ξύλο με τη σέσουλα, μπερδεμένα νήματα της πλοκής, συγκεχυμένα ριζοσπαστικά politics τύπου Mr. Robot, αφηγήσεις νουάρ μοιρολατρίας («Καμιά φορά το να παραδίνεσαι είναι πολύ πιο άγριο από το να επιτίθεσαι»), ερωτήματα περί της μετατροπής της συνείδησης (της ψυχής βασικά) σε ψηφιακό φάκελο, αρκετό σεξ αλλά και χιούμορ.
65
Ιωσηφίνα Γριβέα
2018-02-08
Η νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix είναι ένα νέον υπερθέαμα που δίνει λιγότερα από όσα υπόσχεται.
60
Αλέξανδρος Κυριαζής
2018-02-06
Παρά τα πολλά της προβλήματα, είναι μια σειρά που μπορώ να προτείνω χωρίς ενοχές, με μοναδικό προαπαιτούμενο να της είστε απόλυτα αφοσιωμένος γιατί αλλιώς θα χαθείτε στο χαοτικό κόσμο της Bay City.
55
LorneMalvo
2018-02-04
Όπως και να έχει, η σειρά δεν αξίζει τόσο ούτε για το μυστήριο, ούτε για τις ερμηνείες (που δεν είναι κακές, αλλά δεν είναι και αξέχαστες), ούτε για τη σκηνοθεσία. Η σειρά αξίζει, επειδή δείχνει την εικόνα ενός πιθανού μέλλοντος και το κάνει αρκετά καλά. Αν πιστεύετε ότι αξίζει η θυσία δέκα ωρών, τότε ρίξτε μια ματιά.
40
Άρης Αλεξανδρής
2018-02-02
Ωραία η φαντασία, ωραία η επίδραση του παρελθόντος στο παρόν και ωραία η προσπάθεια της Laeta Kalogridis να μεταπλάσει δημιουργικά το σύμπαν του Blade Runner για μια mainstream πλατφόρμα όπως το Netflix. Όμως καμιά φορά πρέπει να σκοτώνεις τα είδωλά σου αν θες να φτιάξεις κάτι δικό σου που να 'χει λόγο ύπαρξης και να βλέπεται.