Κάθε Πέρυσι και Καλύτερα(2023)
(Un Annee Difficile / A Difficult Year) | Πρώτη προβολή: 04-07-2024

60
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2024-07-20
Πολλοί θεατές θα στάξουν ένα αλληλέγγυο δάκρυ στο εναρκτήριο μοντάζ των Γάλλων Προέδρων (δε γράφω περισσότερα), ενώ οι δυο σκηνοθέτες παραδίδουν ένα χαρμάνι φάρσας και καυστικής κοινωνικής σάτιρας που λειτουργεί.
60
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
Διασώζεται, από τις ενθουσιώδεις ερμηνείες των βασικών πρωταγωνιστών και από ένα πραγματικά απολαυστικό soundtrack (Chic, Doors, Bowie, κ.ά.), το οποίο από μόνο του, μας χαρίζει δυο ευχάριστες ώρες.
50
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
Ε και;
50
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2024-07-16
Μια επιπόλαιη και γρήγορη ματιά, ένα γαλλικό κλικ πάνω στα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας, που ικανοποιούν ως προς την κωμικότητά τους, αλλά αδυνατούν να θέσουν κάποιον άλλο στόχο.
50
Αιμίλιος Χαρμπής
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
2024-07-18
Οι δημιουργοί των δημοφιλέστατων «Άθικτων» συστήνουν τη νέα ταινία τους, στο γνώριμο ύφος της κωμωδίας με κοινωνικές προεκτάσεις που μας έχουν συνηθίσει.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
...ένα ενδιαφέρον, αν και άνισο σενάριο.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
Σίγουρα μια πολιτική κωμωδία που ενδιαφέρεται να αφουγκραστεί καυτά ζητήματα της εποχής μας αλλά και μια κάπως αδύναμη σεναριακά ταινία που ορισμένες φορές σου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να βγάλει από την μύγα ξύγκι.
40
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
Θα μπορούσε να γίνει ένα αιχμηρό σχόλιο για τη σύγχρονη καταναλωτική μανία και την περιβαλλοντική κρίση, αλλά οι δημιουργοί του αποφάσισαν να το στρέψουν προς την κατεύθυνση της ρομαντικής κομεντί και γρήγορα έχασαν την προσοχή μας.
40
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
ertnews.gr
Μια ψευδο-ακτιβιστική γαλλική κομεντί από τους δημιουργούς των «Άθικτων», στο ύψος -αλλά όχι στην έμπνευση- της ίδιας ταινίας, με πολλά κρατήματα αλλά και ένα σχόλιο που έχει ακροατήριο.
40
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το φιλμ βλέπεται ευχάριστα, αν και πολλές φορές μοιάζει να στέκεται στον αφρό της μπύρας, χωρίς ιδιαίτερη ουσία και γεύση, ξεπετώντας τα σοβαρά θέματα που θέτει στον πυρήνα του με διάφορα ασύνδετα γκαγκς, ενώ και οι χαρακτήρες θα ήθελαν ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
Οι δημιουργοί των «Αθίκτων» σατιρίζουν τη σύγχρονη γαλλική κοινωνική πραγματικότητα με μια προβλέψιμα διασκεδαστική, αλλά ανώδυνη και συναισθηματικά συγκαταβατική κομεντί.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2024-07-12
Κάποια αστεία που αρχικά είχαν γούστο ή έβγαζαν λίγο γέλιο στο πρώτο μέρος του φιλμ, στην πορεία και με τις συνεχείς επαναλήψεις μοιάζουν να κινούνται στα ρηχά με απλοϊκά μηνύματα που δεν αφορούν κανέναν.
40
Δημήτρης Παναγόπουλος
efsyn.gr
2024-07-14
Άνευρη κωμωδία, με καλές όμως ερμηνείες, η οποία μπλέκει το μαύρο χιούμορ με τη σάτιρα και την προσπάθεια σχολιασμού των κακώς κειμένων της κοινωνίας μας, χωρίς όμως να πετυχαίνει να εμβαθύνει και να εξερευνήσει τους προβληματισμούς που θέτει.
30
Ηλίας Δημόπουλος
cinemagazine.gr
2024-07-10
Η ταινία στερείται πλήρως (χιουμοριστικής) αστειότητας, αντικαθιστώντας με ένα προχειρογραμμένο υβρίδιο πολιτικής σάτιρας, ακτιβιστικής ευαισθησίας και εκδοχής μιας κοινωνικής ανυπακοής.
30
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
Η κωμωδία γρήγορα δίνει τη θέση της στη φάρσα και όταν πια όλα εξαντλούνται χωρίς έμπνευση, η λύση είναι ο δρόμος της πατροπαράδοτης ρομαντικής κομεντί, που γλυκά και ανώδυνα αποθεώνει τον έρωτα ως το κρυφό νόημα αυτής της ζωής.
30
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2024-07-06
Ανέμπνευστη και επιδερμική ματιά πάνω στην πάλη του υπερκαταναλωτισμού και του οικολογικού ακτιβισμού, από τους σκηνοθέτες των «Άθικτων».
30
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2024-07-04
Μια πολιτική σάτιρα χωρίς ιδιαίτερη πολιτική στάση (οι ακτιβιστές ζωγραφίζοντας σε αρκετά σημεία ως παράξενα κωμικά όντα – η αστυνομία μάλιστα επιβάλει την τάξη με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση) κι όπου ένα μισοψημένο, αν όχι αδικαιολόγητο, ρομάντζο παίρνει κεντρική θέση.
30
Πάρις Μνηματίδης
Filmy.gr
2024-07-08
Η ευαισθησία που επιδεικνύουν συνήθως οι Nakache και Toledano απέναντι σε κοινωνικά θέματα εδώ απουσιάζει και στη θέση της εμφανίζονται πολλά «φάλτσα», σ' ένα φιλμ που προσεγγίζει επιδερμικά τα όσα θίγει αλλά και που σε κωμικό επίπεδο βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τις καλές στιγμές τους.
20
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
Μόνο για τους hardcore fans της γαλλικής «κωμωδίας». Κάθε πέρσι και καλύτερα indeed.
20
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2024-07-02
Τούτη εδώ η ταινία είναι από εκείνες που αποπνέουν ριζοσπαστισμό, αλλά δυστυχώς, στα πιο έμπειρα μάτια, αυτός ο ριζοσπαστισμός είναι ψευδεπίγραφος.
10
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
Ασυνεπές κι αγέλαστο συνονθύλευμα κοινωνικής σάτιρας και οικολογικού ακτιβισμού, που παραπαίει κάτω από μία αχρείαστα μεγάλη διάρκεια κι από ένα στόρι που σέρνεται, οδεύοντας προς το πουθενά.