Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας(2023)
(Μighty Aphrin in the Time of the Floods) | Πρώτη προβολή: 10-02-2024

100
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2024-02-20
Ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ-στοχασμού που δίνει τροφή για σκέψη για την κλιματική αλλαγή και τις πιθανότητες μιας επερχόμενης δυστοπίας με φόντο τους κλιματικούς μετανάστες και ταυτόχρονα ένας ύμνος για τη γυναίκα.
64
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2024-02-18
Η τρομακτική ομορφιά αυτής της οντολογικής περιπέτειας (με στοιχεία μετα-αποκαλυπτικού θρίλερ επιβίωσης) εκτυλίσσεται μέσα από την αγωνία που προκαλεί η λαογραφική καταγραφή μιας γωνιάς του πλανήτη. Και ο σοφός σκηνοθέτης φτιάχνει ένα οικολογικό θρίλερ με τα πιο αγνά κινηματογραφικά υλικά.
60
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2024-02-06
Διατηρώντας το βλέμμα του ακέραιο απέναντι σε κάτι που θα μπορούσε εύκολα να γίνει μελοδραματικό, αν όχι κλισέ και μονοδιάστατα οικολογικό ή καταγγελτικό, ο Αγγελος Ράλλης δοκιμάζει στο «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας» τις αντοχές μιας τεκμηρίωσης που συναντά τον μαγικό ρεαλισμό σε σκηνές που χωράνε μέσα τους όλη τη βία αλλά και την ομορφιά του κόσμου.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
Με τις νέες βροχές και τις πλημμύρες να μετατρέπονται σε εφιάλτη και την Αφρίν να βρίσκει απόδραση στη φαντασία (φαντάζεται πως έχει φτερά και πετάει) ή να ανακαλύπτει τον χαμένο πατέρα στο βυθισμένο στο νερό νησί, και να ψαρεύει μαζί του τη νύχτα με τις δάδες, σε σκηνές δοσμένες με ποίηση και λυρισμό.
60
Γιάννης Κρουσίνσκυ
eretikos.gr
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή και ουσιώδη έκφραση ντοκιμαντέρ, με ψυχή-σάρκα ντοκουμέντων συν ενδυμασία μυθοπλασίας, από τον πολυπράγμονα δημιουργό Άγγελο Ράλλη (μορφή σεναρίου, σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας, μέρη μοντάζ, μέρη ήχου).
60
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
Ένα δυνατό, αμείλικτο αλλά και ονειρικό φιλμ, ένα τέλεια κατασκευασμένο ανθρωπιστικό διαμάντι, μια ταινία άθλος που δημιουργεί ρωγμές στην απάθεια. Ίσως αφυπνίσει και κάποιους από μας.
60
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
ertnews.gr
2024-02-08
Η ομορφιά του κόσμου συναντά τη βία της φύσης σε μια ιστορία ενηλικίωσης, ανθρωπολογική μελέτη και εθνογραφική υποσημείωση, με την ιστορία της Αφρίν να μεταμορφώνεται σε κάτι περισσότερο από την καταγραφή της στιγμής.
60
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2024-02-14
Εντυπωσιακή, επίπονη και επίμονη κινηματογράφηση από τον Ράλλη, ο οποίος θα αναδείξει τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, αλλά και τη βίαιη ενηλικίωση της Αφρίν, ενός παιδιού απ' τα πολλά, που υφίστανται πλέον τις ανθρώπινες παρεμβάσεις στη φύση.
60
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2024-02-12
Η ιστορία ενηλικίωσης της Αφρίν, ενός 12χρονου ορφανού κοριτσιού με φόντο την κλιματική κρίση--αξίζει
60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2024-02-10
Ένα ντοκιμαντέρ που συνδυάζει την παρατήρηση με τον λυρισμό και τον ρεαλισμό με το δράμα χωρίς - παρά το κεντρικό θέμα του - δείχνει τη φτώχεια ως αγοραίο θέαμα.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2024-02-16
Θεαματικά σκηνοθετημένο χρονικό ενηλικίωσης, το οποίο αποτυπώνει μια σκληρή κοινωνική πραγματικότητα και μια μεγάλη οικολογική απειλή.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2024-02-04
Το ενδιαφέρον του θεατή μένει αμείωτο καθ' όλη την διάρκεια του 92λεπτου πονήματος που ορισμένες φορές θυμίζει μυθοπλασία. Αλλά πάνω απ' όλα είναι η ίδια η Αφρίν η ψυχή της ταινίας, εκείνη που μας κρατά από το χέρι, περήφανη, ακούραστη, θαρραλέα, αποφασιστική.
30
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2024-02-02
Το 2024 οι άνθρωποι δεν μπορούν να προστατευτούν από τις πλημμύρες; «Τις πταίει»; Αυτό το «ποιος φταίει» δεν το βλέπουμε στο ντοκιμαντέρ, ούτε καν υπονοείται. Ωραία και μαγική η απεικόνιση, αλλά όταν δεν αναδεικνύει τα αίτια είναι απλώς τροφή για τα μάτια και όχι για σκέψη.