Ο Τελευταίος Στρατιώτης(2023)
(The Last Rifleman) | Πρώτη προβολή: 07-12-2023

65
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2023-12-20
Το "The Last Rifleman" επιλέγει να αφηγηθεί μια ζεστή, ελπιδοφόρα ιστορία, αλλά το ήπιο ύφος που υιοθετεί δεν το αφήνουν να αγγίξει τη μέγιστη προοπτική του και να αναδείξει τα έντονα συναισθήματα που αναδύονται μέσα από το οδυσσειακό ταξίδι του πρωταγωνιστή.
60
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
Εξαιρετική ερμηνεία, σφιχτή σκηνοθεσία, σενάριο με suspense και ένα συναρπαστικό road trip, που βλέπεται ευχάριστα.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-12-18
Ο Μπρόσναν δίνει μια θαρραλέα ερμηνεία και ο σκηνοθέτης Τέρι Λόουν τον υποστηρίζει με καλές ιδέες σε αυτό το γλυκόπικρο, χαμηλόφωνο φιλμ που δεν μπορείς παρά να αγαπήσεις.
60
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
Ένα γλυκόπικρο road movie, χωρίς μεγάλες εντάσεις και εκπλήξεις, που δεν του λείπει η τρυφερότητα.
50
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
Ο Ιρλανδός Πιρς Μπρόσναν με προσθετικό μέικαπ, δίνει με χαρακτηριστική άνεση ζωή στον χαρακτήρα μιας ανώδυνης, feelgood δραματικής κομεντί.
50
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
Η ταινία, συμβατική, και γεμάτη συναισθηματικά μελο τεχνάσματα – όμως εδώ έχουν ομολογουμένως μια γλύκα, καθώς μοιάζουν να πατούν σε παγιωμένες συνταγές ενός σινεμά βαθιά λαϊκού. Ο δε Μπρόσναν φαίνεται να το απολαμβάνει.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2023-12-12
Μοιάζει με μια φιλότιμη, συμπαθή απόπειρα του Μπρόσναν να αποσπάσει υποψηφιότητες για κάποιο από τα βραβεία της σεζόν, και γιατί όχι ακόμη και Όσκαρ, ωστόσο η ταινία βγήκε κατευθείαν στο κανάλι Skycinema στο εξωτερικό, γεγονός που ακυρώνει τις πιθανότητές της για κινηματογραφικές διακρίσεις.
50
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2023-12-14
Ο «Τελευταίος στρατιώτης» αποτελεί μια σπάνια απόπειρα του Πιρς Μπρόσναν να κάνει έναν αληθινά δραματικό ρόλο και να ξεφύγει από τις κοσμοπολίτικες περιπέτειες που τον έχουμε συνηθίσει. Και παρά τη γοητεία της σε ορισμένα σημεία φορτισμένων διαλόγων, είναι φανερό πως είναι προϊόν συνταγής που δεν ξεφεύγει από το προφανές.
50
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-12-16
Αρκούντως ηθικοπλαστική ταινία για να σε κάνει να θέλεις να παρατήσεις την προσπάθεια να φτάσεις έως το τέλος αυτής της ιστορίας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο ήρωας φεύγει από τον οίκο ευγηρίας και πλησιάζει στον προορισμό του, ο έλεγχος χάνεται σεναριακά.
40
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
ertnews.gr
Ο Πιρς Μπρόσναν κάνει αξιοπρεπείς προσπάθειες να βρει τα πατήματα του σε αυτήν την ταινία, η οποία εκτός από την πηγαία συγκίνηση που προκαλεί σε σημεία, δυστυχώς ακολουθεί «συνταγές» του είδους.
40
Πάρις Μνηματίδης
Filmy.gr
Προσφέρεται για μια αρκετά ευχάριστη εμπειρία θέασης, έχοντας την ιδιότητα ενός κινηματογραφικού comfort food λόγω της ηπιότητάς του και της ανθρωπιάς του.
40
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
Ρεσιτάλ Πιρς Μπρόσναν.
40
Νίκος Τσαγκαράκης
patris.gr
Κι είναι μόνο κρίμα που το σενάριο κι η σκηνοθεσία δε διεισδύουν όσο αξίζει στον χαρακτήρα του, παρά τον διατηρούν τόσο λακωνικό, συχνά εντελώς σιωπηλό, σαν παρατηρητή των γεγονότων.
40
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
Ο Πιρς Μπρόσναν παραδίδει εδώ την εν δυνάμει οσκαρική του ερμηνεία, σε μια ταινία που όσο κι αν τη σηκώνει στους ώμους του, αυτή καταρρέει διαρκώς κάτω από το βάρος του κλισέ μελοδραματισμού της.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2023-12-08
Συγκίνηση, ισόποσες δόσεις χιούμορ και δράματος, μια δόση περιπέτειας που κουμπώνει με τα συνεχή φλας μπακ, αλλά και η αίσθηση πως το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί.
40
Κώστας Ντούμας
www.artscript.gr
2023-12-04
Ο Brosnan είναι η μόνη αρετή της ταινίας, με την αξιοπρεπή ερμηνεία του. Το Last Rifleman αφηγείται διεκπεραιωτικά την πλοκή του.
40
Ηλίας Δημόπουλος
cinemagazine.gr
2023-12-10
Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, μια αναπόφευκτα συγκινητική ιστορία στην καρδιά μιας αφιλόδοξης κινηματογραφικά παραγωγής.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
Ένας λιγομίλητος, μα εκφραστικός Πιρς Μπρόσναν καθοδηγεί ένα ζεστών συναισθημάτων road movie, που κρατιέται πεισματικά στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.
40
Μαρία Γκιούλη
MOVE IT
2023-12-06
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μπρόσναν (που και αυτές έπεσαν λίγο στο κενό) να αναδείξει το φιλμ, κανένα δράμα δεν υπήρχε εδώ και καμία συγκίνηση.
30
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες των ταινιών που το πιασάρικο της αρχικής ιδέας δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε πλήρη κινηματογραφική ψυχαγωγία, παραμένοντας σε επίπεδα κάτω του μετρίου.
30
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2023-12-02
Μια γλυκανάλατη κομεντί με την πρέπουσα αναθεώρηση της Ιστορίας, δεν μας προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.
30
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ακαδημαϊκή προσέγγιση του Λόαν, που θυμίζει τηλεοπτική παραγωγή του BBC, παρά τις μικρές ανάσες χιούμορ, απορροφά κάθε χυμό της ταινίας και γι' αυτό φαίνεται και να πλατειάζει, να μακρηγορεί εκεί που δεν πρέπει και να ξεπετά κομμάτια που τροφοδοτούν το ενδιαφέρον.