Εξέλιξη(2023)
(The Promotion) | Πρώτη προβολή: 16-11-2023

100
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2023-11-20
Μια αυτοαναφορική μεν ταινία με έξοχες ερμηνείες, γεμάτη ευαισθησία και τρυφερότητα, αλλά και μια πρώτης τάξεως καταγγελία για την ανώτατη εκπαίδευση και τις παθογένειες της.
85
Κώστας Γ. Καρδερίνης
MiC - GREEK MUSIC MAGAZINE
Οι δυο πρωταγωνιστές, Λογοθέτης άλλο εγώ και Κολοβός τρίτο εγώ, είναι τόσο αληθινοί και σημερινοί που μας φέρνουν κατάφορα αντιμέτωπους με το χθες, το σήμερα και το αύριό μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, το καθρέφτισμα της αφίσας της ταινίας.
70
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
pantimo.gr
Το έργο επισημοποιεί την αξία του, πέρα από τα κινηματογραφικά που ανέφερα κι έχω να αναφέρω κι άλλα ακόμα, για ηθοποιούς δεν μίλησα ούτε για μοντάζ, σε μια στροφή που γίνεται. Και γίνεται στο σημείο που δείχνει να έχει κολλήσει σε κάτι γύρω από τον πατέρα και τους φοιτητές κλπ κλπ και εκεί θέλεις οπωσδήποτε ή μια στροφή ή μια παράλληλη πλοκή.
70
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2023-11-18
Μια τρυφερή προσωπική ιστορία... αποτυπωμένη στο πανί. Άρτια σεναριακά και τεχνικά, όμως χρειαζόταν λίγο σφίξιμο στις «σιωπές» της.
70
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
Εκείνο όμως που απογειώνει την ταινία, είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική και ως εκείνη τη στιγμή, αναπάντεχη ανατροπή, που ουσιαστικά υπογραμμίζει την ίδια την υπόσταση του σινεμά ως "αληθινού ψέματος" που κάποιες φορές έχει τη δύναμη να αφορά προσωπικά τον καθένα μας ξεχωριστά, όπως σε τούτη την ιδιαίτερα αξιόλογη για το ελληνικό σινεμά δημιουργία.
70
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
Το καλοδομημένο σενάριο και η σκηνοθετική ευλυγισία του Χούρσογλου, η ιδανική φωτογραφία του Γιώργου Αργυροηλιόπουλου, το εξαιρετικό μοντάζ του Τάκη Γιαννόπουλου δένουν το υλικό για αυτήν την τρυφερή, μελαγχολική, πικρή, συγκινητική και συνάμα δυνατή ταινία.
70
Ρόμπυ Εκσιέλ
FLIX
2023-11-16
Η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου, το δικό του προσωπικό «8 1/2», ένα συγκινητικό ταξίδι επαναπροσδιορισμού και αυτογνωσίας.
60
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
Ένα λεπτοδουλεμένο, τρυφερό αφήγημα, με αναπάντεχο χιούμορ και συγκινήσεις, με σπουδαίες ερμηνείες από τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και τον Βασίλη Κολοβό.
60
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
Αν και δεν αποφεύγει την αυτοαναφορικότητα, καταφέρνει να μεταδώσει μία ειλικρινή συγκίνηση για όλα αυτά τα μικρά όνειρα, που άλλοτε αποτυγχάνουν και άλλοτε γίνονται πραγματικότητα, χαρίζοντάς μας μικρές στιγμές ευτυχίας.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-11-14
Ο Χούρσογλου, στις δικές του «Άγριες Φράουλες», πατάει και με τα δυο του πόδια στην κοινωνική και κινηματογραφική ελληνική πραγματικότητα. Υπερβολικά χειροποίητο, μα τρυφερό, λιτό και... ριψοκίνδυνο.
60
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-11-12
Έντονα αυτοβιογραφικός, ο Περικλής Χούρσογλου υπογράφει μία στέρεη και ολοκληρωμένη ταινία, που δεν πλατειάζει, είναι πολύ συγκεκριμένη σε όσα θέλει να πει και χαρίζει συγκίνηση και έντονα συναισθήματα αβίαστα και μακριά από τον ξύλινο λόγο.
60
Μαίρη Βανδώρου
www.artscript.gr
2023-11-10
Ένας εξαιρετικός Βασίλης Κολοβός στο ρόλο του πατέρα, που φαίνεται ότι έχει ραφτεί επάνω του και ένας εξίσου ιδανικός Αλέξανδρος Λογοθέτης στον ρόλο του γιου, πατέρα και καθηγητή.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
Όλα να περνούν μέσα από μια καθαρά ελληνική πραγματικότητα, που ο σκηνοθέτης του «Λευτέρη Δημακοπούλου» (συγγενικού σε θέματα και προσωπικές εμπειρίες μέχρι σ' ένα βαθμό με τη σημερινή ταινία), καταγράφει με βάση ένα λιτό, σφιχτοδεμένο σενάριο, γραμμένο από τον ίδιο, με ένα ρεαλιστικό στιλ, εκμεταλλευόμενος τους χώρους (με την εξαίρετη φωτογραφία του Γιώργου Αργυροηλιόπουλου) κι ένα άνετο, εξαιρετικά ελεγχόμενο ρυθμό...
60
Αχιλλέας Βασιλείου
Cinepivates
Η ΕΞΕΛΙΞΗ είναι μία έντιμη ταινία, απλή όσο και όμορφη, αστεία, συγκινητική, που χωρίς να πασχίζει ιδιαίτερα, παραδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
50
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
Το φιλμ προδίδεται από μια άβολη σεναριακή ανατροπή στο τέλος, που όχι μόνο είναι ανεπαρκής σε επίπεδο εκτέλεσης, αλλά δεν υποστηρίζεται από το στήσιμο και την ανάπτυξη της ιστορίας όπως την απολαμβάναμε μέχρι εκείνη τη στιγμή.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-11-08
Η «Εξέλιξη» έχει αρκετά να προσφέρει και το κάνει ευπρόσωπα.
50
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
Με αρκετές επιφυλάξεις αλλά και με συγκινητικές στιγμές!
40
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
2023-11-06
Το συγκινητικό φινάλε έρχεται για να επαναφέρει την... τάξη στα δρώμενα και ελπίζουμε να αποτελέσει το έναυσμα για μια συστηματικότερη επιστροφή του δημιουργού στα κινηματογραφικά πράγματα.
30
Βαρβάρα Κοντονή
cinemagazine.gr
2023-11-04
Σκηνοθετικά η ταινία παραπέμπει σε κινηματογραφική παραγωγή παλαιότερων ετών, δίχως όμως να διαθέτει τη γοητεία μιας συνειδητά σκηνογραφημένης, «παλαιομοδίτικης» εποχής.
10
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2023-11-02
Η αμηχανία μου (για να το θέσω όσο πιο ευγενικά γίνεται) ήταν τεράστια όσο παρακολουθούσα την ταινία και δεν εύχομαι σε κανέναν να βιώσει κάτι τέτοιο στο σινεμά.