Μια Μητέρα Εκδικείται(2023)
(The Good Mother) | Πρώτη προβολή: 09-11-2023

50
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2023-11-20
Παρά την αδιαμφισβήτητη προοπτική του, το "The Good Mother" δεν καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, υιοθετώντας αθέμιτα αργούς ρυθμούς και μια επιδερμική προσέγγιση που αφήνει πολλά καλά στοιχεία αναξιοποίητα.
40
Μαίρη Βανδώρου
www.artscript.gr
Η ταινία ακολουθεί τόσο την πεπατημένη του είδους σε κάθε πτυχή της, που δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Αντιθέτως ο θεατής θα νιώθει ότι έχει παρακολουθήσει την ίδια ταινία άπειρες φορές.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
Ακολουθεί την πεπατημένη μέχρι τη μέση της αφηγηματικής διαδρομής για να επιδοθεί σε μια σειρά από αληθοφανείς ή όχι ανατροπές από εκεί και πέρα.
40
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
Το «The good mother» δεν είναι μια κακή ταινία, απλώς εξατμίζεται αμέσως μετά τη θέαση γιατί ούτε τολμά ούτε προσπαθεί να φέρει κάτι φρέσκο ή αληθινά ενδιαφέρον.
40
Νίκος Τσαγκαράκης
patris.gr
Αστυνομικό δράμα που δεν καταφέρνει να συνθέσει τα επιμέρους αξιόλογα στοιχεία του (πρόσφορο θέμα, αξιόπιστο καστ, μελαγχολική ατμόσφαιρα, αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο) σε κάτι παραπάνω από ένα άνισο και κοινότοπο αποτέλεσμα.
40
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2023-11-18
Τυπικό δείγμα αμερικάνικου, σχετικά αξιοπρεπούς, περιπετειώδους θρίλερ, που ξεκινά δίνοντας υποσχέσεις, προχωρά ικανοποιητικά, αλλά προς το τέλος υποχωρεί σε αλλεπάλληλα κλισέ, αβοήθητο από το τετριμμένο σενάριο, ενώ μας επιφυλάσσει κι ένα διφορούμενο και σχεδόν χλωμό φινάλε.
40
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-11-16
Αργόσυρτο αστυνομικό θρίλερ χωρίς νεύρο στη δράση και με έλλειψη καλών σεναριακών ιδεών.
30
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
Μία ταινία, που αν και έχει την πρόθεση να δείξει την αλήθεια, δεν καταφέρνει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο.
30
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-11-14
Δεν μπορείς να δεχτείς αυτή την ταινία σαν κάτι άλλο από αυτό που είναι: ένα αστυνομικό θρίλερ της σειράς.
30
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2023-11-12
Ειδικά σε σεναριακό επίπεδο, ένα απλά ακατανόητα δομημένο φιλμ.
20
Γιάννης Βασιλείου
cinemagazine.gr
Για πολλοστή φορά η Χίλαρι Σουόνκ χαραμίζει το ταλέντο της, εδώ σε ένα τετριμμένο, απελπιστικά ανιαρό δράμα μυστηρίου, που όταν μεγαλώσει θα ήθελε να γίνει μια μεγάλη αμερικανική τραγωδία.
20
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
Δυστυχώς άνθρακας ο θησαυρός. Το ίδιο και η Χίλαρι Σουάνκ.
20
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2023-11-04
Κι εκεί που το Μια μητέρα εκδικείται αποπειράται να μη βγει τελείως εκτός θέματος, συμπυκνώνει μια σειρά από αναληθοφανή και τραβηγμένα περιστατικά, χωρίς να παραλείπει να υπενθυμίζει τις κοινωνικές συνέπειες που υποβόσκουν στην οικονομικά πληγωμένη πολίχνη.
20
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-11-10
Κοινότοπο στόρι, διάφανοι χαρακτήρες και μια νυσταγμένη σκηνοθεσία βυθίζουν στην πλήρη αδιαφορία ένα αναποφάσιστο στο ύφος του, αλλά και στις ιδέες του δραματικό θρίλερ.
20
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2023-11-08
Αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου, όπου το μυστήριο δεν πείθει κανέναν, οι σεναριακές τρύπες δεν βοηθούν να συνδεθούμε με την πλοκή ή τους ήρωες και η Χίλαρι Σουονκ περιορίζει την ερμηνεία της στο να πίνει μουτρωμένη.
20
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2023-11-06
Η παρουσία της Χίλαρι Σουάνκ (έχει δύο βραβεία Όσκαρ στην κατοχή της, μην το ξεχνάμε) πασχίζει να δώσει κύρος σ' ένα παντελώς αδιάφορο δράμα, που στους άψυχους κοινωνικούς προβληματισμούς του παρεμβάλει ένα καθόλα σχηματικό, αστυνομικού τύπου μυστήριο.
20
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
ertnews.gr
Μπορεί η Χίλαρι Σουάνκ και η Ολίβια Κουκ να διασώζονται από αυτό το εκνευριστικά ανούσιο χάσιμο χρόνου, σίγουρα όμως δεν είναι αρκετό για να μετατραπούμε σε θερμούς υποστηρικτές αυτού του φθηνού υπο-προϊόντος.
10
Πάρις Μνηματίδης
Filmy.gr
2023-11-02
Δεν είναι ένα φιλμ που εξοργίζει, είναι όμως ανιαρό σε βαθμό τέτοιο που το εμποδίζει από το να αποκτήσει φαν ακόμη και από τους καλοπροαίρετους.