Ήρωας Κανενός(2022)
(Viens Je t'Emmène / Nobody's Hero) | Πρώτη προβολή: 14-09-2023

80
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2023-09-20
Από τις πιο σουρεαλιστικές ιστορίες που έχω δει τα τελευταία χρόνια.
60
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
Μια έξυπνη, χιουμοριστική ματιά με έντονο το σουρεαλιστικό στοιχείο, που οδηγεί σε περίεργες καταστάσεις. Ένα από τα ατού της ταινίας είναι οι διάλογοι που συχνά ισορροπούν μεταξύ λογικής και παράλογου.
60
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
Ο σκηνοθέτης Αλέν Γκιροντί φτιάνει ένα μωσαϊκό συλλογικής παράνοιας, χωρίς όμως να βάζει ποτέ στην άκρη το χιούμορ αλλά και τη μελαγχολία της μοναξιάς που μοιάζει να τρώει τους πάντες.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
Ο σκηνοθέτης εκμεταλλεύεται τον μικρόκοσμο της πολυκατοικίας και του πολυπολιτισμικού κοσμου της για να κάνει ένα σχόλιο πάνω στη σημερινή, συγχυσμένη, με πάμπολλα άλυτα κοινωνικά προβλήματα, γαλλική κοινωνία.
60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2023-09-18
Με έναν αέρα νεο-νουάρ (η μοιραία γυναίκα και το μυστήριο που την περιβάλλει), η ταινία σταδιακά "παρεκτρέπεται" με γερές δόσεις σκοτεινού χιούμορ, σχολιάζοντας δηκτικά την σύγχρονη γαλλική κοινωνία, μέσα από μια σειρά χαρακτήρων και γεγονότων που θα μπορούσε πιθανόν να συναντήσει κανείς σε δημιουργίες του Ντέιβιντ Λιντς ή του Αλμοδόβαρ, μέσα από την δική τους ματιά φυσικά.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
Τελικά τίποτα από όσα συμβαίνουν στην ταινία δεν καταφέρνουν να «δέσουν» αρμονικά μεταξύ τους. Κάτι που προφανώς βρισκόταν στις προθέσεις του σκηνοθέτη αλλά μπορεί να γίνει κουραστικό για τον θεατή.
50
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
Ενδιαφέρον τονικό πείραμα από τον Γκιροντί, του οποίου η σάτιρα φλερτάρει με τον παραλογισμό και χρησιμοποιεί ένα ακραίας υποκειμενικότητας βλέμμα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον σε σημεία, ειδικά κατά το πρώτο μισό του φιλμ, αλλά κάποια στιγμή ξεμένει από ιδέες και προκλήσεις.
50
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ζιροντί θα καταφέρει να σχολιάσει - όχι πάντα με επάρκεια ή σαφήνεια - τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη φτώχεια, τις αντιδράσεις έναντι της μετανάστευσης, τη μισαλλοδοξία, που εύκολα τρυπώνει στα σπίτια της μεσαίας τάξης, αλλά και την αντρική τοξικότητα και την περιφρόνηση της γυναίκας.
50
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά πραγματεύεται ο «Ήρωας κανενός». Είναι μια αλλόκοτη κωμωδία; Μια Μπουνιουελική σάτιρα; Ένα χαριτωμένο φιλμ καταγγελίας στην ισλαμοφοβία και την ακροδεξιά ψύχωση; Οι ιδέες μένουν ανολοκλήρωτες και οι προθέσεις είναι ασαφείς.
50
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-09-14
Ο Αλέν Γκιροντί δείχνει να μην μπορεί να συνδέσει ομαλά όλα όσα συμβαίνουν, με αποτέλεσμα η ταινία να αποτελεί μια αταξινόμητη απόπειρα που προκαλεί αμηχανία και ανάμικτα συναισθήματα.
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-09-16
Ενδιαφέρων, αλλά άνισος και συχνά χοντροκομμένος συνδυασμός ερωτικής φάρσας και πολιτικής καταγγελίας.
50
Λήδα Γαλανού
FLIX
2023-09-12
Ένα ρομάντζο στις πιο αντίξοες συνθήκες, μια γοητευτική αλλά άνιση ταινία.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2023-09-10
Το φιλμ παρά το άνισο σενάριο του, έχει τις ξεχωριστέςστιγμές του καθώς και κάποιες απίθανες σκηνές σαν εκείνη της πρώτης ερωτικής συνεύρεσης μεταξύ Μεντερίκ και Ιζαντόρα που βάζει υποψηφιότητα για την πιο ερωτική σεκάνς της χρονιάς!
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2023-09-08
Σε μια παράξενη σάτιρα με ελικοειδή πλοκή, ο Γκιροντί επιλέγει έναν αφελή αισθηματία stalker ως έμμεσο πρωταγωνιστή της κοινωνικής κριτικής του, αλλά το ερωτικό κομμάτι της ταινίας φλερτάρει συχνά με την καρικατούρα και το πολύπλοκο μεταναστευτικό φαντάζει περιστασιακό στην πλοκή, τολμηρά ανατρεπτικό μέσα στις σοβαρές διαστάσεις και επιπλοκές του, αν και όχι πάντα πετυχημένο.
50
Φίλιππος Χατζίκος
Filmy.gr
Μέσα από τη χαοτική δημιουργική ικανότητα του Γκιροντί, η οποία επιχειρεί φιλόδοξα να συνδυάσει σε ενενήντα λεπτά όρους που δεν συνδυάζονται, προκύπτει μια χαλαρή κωμωδία που δρασκελίζει ανάμεσα σε ζητήματα από τα οποία θα μπορούσε να αντλήσει υλικό για μια πιο στέρεη διαχείριση των προβληματικών της.
40
Ανδρομάχη Σδούκου
MOVE IT
2023-09-04
Αν και το χιούμορ καθιστά περισσότερο προσβάσιμη και ενδιαφέρουσα την ταινία, χαρίζοντας ελαφράδα και χαλαρότητα, δεν είναι αρκετό για να καλύψει την άβολη συνθήκη που συνιστά στο μεγαλύτερο μέρος της.
40
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2023-09-06
Για το κοινό που έχει μια στοιχειώδη πολιτική αντίληψη σήμερα, αλλά και για τους νοσταλγούς της μπουνιουελικής περιόδου του '70. Τώρα το έκανα να ακούγεται πιο δελεαστικό απ' ότι είναι, βέβαια, οπότε βαστάτε ένα μικρότερο καλάθι... διαστάσεων ιδιοσυγκρασίας σημερινού γαλλικού κινηματογράφου.
30
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Προσπαθεί να πει πολλά (τρομοκρατικές επιθέσεις, ρατσισμός, ερωτισμός κ.λπ.) αλλά τα θέτει όλα τόσο άτσαλα, χωρίς ειρμό και χωρίς καμιά αιτιολόγηση, που το παρακολουθείς μόνο και μόνο για να δεις πού θα καταλήξει τελικά...
30
Βαρβάρα Κοντονή
cinemagazine.gr
2023-09-02
Ένα συνονθύλευμα καταστασιακού χιούμορ και χοντροκομμένης πλάκας, που ούτε χιούμορ έχει, ούτε πλάκα.
30
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
Μία παράδοξη ερωτική ιστορία, που σε σημεία εξοκείλει στην υπερβολή και την καρικατούρα -η εμμονή της Ιζαντάρα με το σεξ και οι θορυβώδεις οργασμοί της συμβάλλουν κατά πολύ σε αυτή τη λογική- συνδυάζονται χωρίς ουσιαστικό λόγο με μια τρομοκρατική επίθεση.