The Equalizer 3: Το Τελευταίο Κεφάλαιο(2023)
(The Equalizer 3) | Πρώτη προβολή: 31-08-2023

70
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2023-08-20
Το τελευταίο κεφάλαιο της "The Equalizer" σειράς, στέκεται επάξια πλάι στους προκατόχους ωστόσο οι αργοί ρυθμοί εξέλιξης και η κακή διαχείριση των δευτερευόντων χαρακτήρων από το σενάριο το τοποθετούν μακριά από την τελειότητα.
70
Ορέστης Μαλτέζος
Filmy.gr
Η ταινία κλείνει μια τριλογία όπου η σύμπραξη των Antoine Fuqua στη σκηνοθεσία, Richard Wenk στο σενάριο και Denzel Washington ως πρωταγωνιστή υπήρξε εμπνευσμένη, καθοριστική και ουσιαστική και θα μείνει ως σπουδαία καταγραφή στις καριέρες τους.
60
Στέφανος Αρταβάνης
DEPART
Είναι, λοιπόν, το "Equalizer 3" μια ιδανική ταινία; Όχι αλλά ξέρει τους περιορισμούς της και αυτό την καθιστά αξιοπρεπέστατη.
60
Παναγιώτης Πυλαρινός
Cineramen
Το Equalizer 3 απέχει πολύ από το τέλειο, αλλά είναι ένα βήμα παραπάνω και ένα καλύτερο από το αποδεκτό τελευταίο κεφάλαιο.
60
Τάσος Γκάρας
Neopolis.gr
Ακόμη κι αν σου μένει ένα μικρό παράπονο στο τέλος, η ταινία αποτελεί άξια συνέχεια των προηγούμενων.
60
Βαγγέλης Βίτσικας
CinemaNews.gr
2023-08-18
Το «The Equalizer 3» κλείνει με ιδανικό τρόπο μια action τριλογία που μπορεί να μην αποτέλεσε σταθμό στο είδος της, αλλά κατάφερε να σταθεί πάνω από το μέσο όρο.
56
Αγγελική Αντωνίου
Cinefesto
2023-08-16
Η μονότονη κινηματογράφηση της ταινίας έρχεται σε σύγκρουση με την επιδιωκόμενη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια δυσαρμονική οπτική εμπειρία με αφηγηματικές δυσκολίες.
50
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
Οι σκληροπυρηνικοί fans της περιπέτειας, πάντως, δεν θα παραπονεθούν.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
Περιέργως, αυτή η ταινία έχει μια απροσδόκητη γλυκύτητα (παρά τις σκηνές βαρβαρότητας που δεν θα μπορούσαν να λείπουν).
40
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
Αυτό που θυμάσαι μετά το τέλος της προβολής είναι ότι ένας καλός Σαμαρείτης με τη μορφή σκληροτράχηλου Αμερικάνου πήγε σε ένα χωριό της Ευρώπης και έσωσε τους φουκαράδες αποτελεσματικά από την κακή τους παράδοση. Ας τον αφήσουμε να το πιστεύει.
40
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρίτη και φαρμακερή και ομολογουμένως καλύτερη ταινία από τις προηγούμενες, οι Φουκουά και Γουάσινγκτον.
40
Χρήστος Μπακατσέλος
FLIX
Τρίτη (και καλύτερη;) φορά για τον Ντένζελ Γουάσινγκτον στο franchise που αγάπησε. Και (ευτυχώς) τελειώνει.
40
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
Τουλάχιστον, είναι καλύτερο από τη δεύτερη ταινία και θα ξεγελάσει κάπως την πείνα των φαν της (βίαιης) δράσης.
40
Νίκος Τσαγκαράκης
patris.gr
Για μια ακόμη φορά οι εξαρχής περιορισμένου εύρους συμβάσεις του είδους εκτελούνται με διεκπεραιωτική πυγμή, όπως εκπληρώνονται οι εξίσου περιορισμένες προσδοκίες που αυτό δημιουργεί.
40
Βαρβάρα Κοντονή
cinemagazine.gr
2023-08-10
Το νέο φιλμ του Αντουάν Φουκουά είναι μια old school περιπέτεια, που λίγο πολύ ξέρεις ακριβώς πως πρόκειται να εκτυλιχθεί.
40
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2023-08-12
Οι καλοκουρδισμένες χορογραφίες δράσης και άκρατης βίας συνδυάζονται με επιφανειακές έως και ανόητες θρησκευτικές αλληγορίες και στερεοτυπικές εικόνες του Ιταλικού Νότου- κατά συνέπια και της Μαφίας- για να καταλήξουν φυσικά στην αποθέωση των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, που είναι πάντα εδώ για να σώσουν τον κόσμο από τη διαφθορά.
40
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2023-08-14
Ο Ντένζελ Γουάσιγκτον είναι «δωρικός» σε μια συμπαθέστατη κατά τα λοιπά πλοκή ...αλλά όχι αρκετά ικανή για να τη θυμόμαστε όπως την πρώτη ταινία.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2023-08-08
Καλύτερο από τα δύο πρώτα φιλμ ταιριάζει άψογα το χώρο δράσης με την φιλοσοφία του μοναχικού ήρωα.
40
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2023-08-06
Ο Robert McCall για άλλη μια φορά-και λογικά τελευταία- έρχεται αντιμέτωπος με τους ίδιους προβληματισμούς σε ένα πιο συντηρητικό και λιγότερο δραματικό Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει, με την όποια αφηγηματική πλοκή να εξαντλείται στο πρώτο τέταρτο.
20
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
ertnews.gr
Το τρίτο μέρος του The Equalizer έχει τη λιγότερη δράση από τις ταινίες της τριλογίας, χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο στα πρέπει και τα θέλω του κεντρικού χαρακτήρα. Το ενδιαφέρον ξεκινάει και τελειώνει στην κινηματογράφηση στις ιταλικές τοποθεσίες.
20
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2023-08-04
Μία από τα ίδια.
10
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-08-02
Σκορσεζικοί πειρασμοί και ατμοσφαιρικό κιαροσκούρο εμπλουτίζουν μια ακόμα χορογραφία γραφικής βίας και βιτζιλάντε δικαίωσης με έντονα θρησκευτικές(!) αναφορές.