Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού(2023)
(The Last Voyage of the Demeter) | Πρώτη προβολή: 23-08-2023

80
nikos fekkas
FEKKAS MOVIES
Έχει άφθονη δράση και αγωνία με αποτέλεσμα να σε έχει στη τσίτα σε όλη τη διάρκεια, συμπαθείς χαρακτήρες καθώς και κάποιες σκληρές εξελίξεις που σε συνεπαίρνουν! Σίγουρα κινείται σε προβλέψιμα μονοπάτια ωστόσο το σύνολο είναι άκρως διασκεδαστικό!
65
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2023-07-18
Το "The Last Voyage of the Demeter" μπορεί να κουράζει λόγω της στάσιμης ιστορίας του ωστόσο καταφέρνει να προσφέρει μερικές αξιόλογες στιγμές τρόμου στους οπαδούς του horror.
60
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
Διαθέτει γνήσια ατμόσφαιρα και αποφεύγει τις πολλές ψηφιακές «φλασιές», αλλά μάλλον αυτή η παλιομοδίτικη αύρα είναι που την οδήγησε στην αποτυχία.
60
Βαγγέλης Βίτσικας
CinemaNews.gr
Ένα υποβλητικό και καλογυρισμένο φιλμ τρόμου, που προσφέρει αιματηρή ψυχαγωγία και αποτελεί καλοδεχούμενη, αν και όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη, προσθήκη στον τεράστιο κατάλογο των ταινιών που άντλησαν έμπνευση από το σπουδαίο βιβλίο του Stoker.
60
vandimir
Ταινίες που βλέπω
Βρήκα την ταινία καλογυρισμένη, ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και με πολύ καλό κλίμα εποχής.
60
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
ertnews.gr
2023-07-16
Το «Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού» κάνει ακροβασίες σε θολά νερά και ανάμεσα στα είδη· προσπαθεί να είναι ένα σοφιστικέ ψυχόδραμα, που παράλληλα προσεγγίζει και το κοινό των ταινιών τρόμου. Στο σύνολο αυτή η ισορροπία θα κρατηθεί χωρίς να προσβάλει ούτε το ένα, ούτε το άλλο κοινό.
60
horrormovies.gr
Horrormovies.gr
Αξιόλογη ταινία τρόμου με έναν μυθικό κακό σε μεγάλη φόρμα αλλά και υπερβολικό σκοτάδι...
50
Λάζαρος Κολαξής
The Director’s Cut
Δυστυχώς ποτέ δεν καταφέρνει να προσφέρει το κάτι παραπάνω, αποτελώντας τελικά ένα (φουρτουνιασμένο) ταξίδι που ενώ έχει τις στιγμές του και ικανοποιεί την ανάγκη για τίμιες ανατριχίλες, δύσκολα θα αφήσει το στίγμα του στο είδος.
50
Μάνος Θηραίος
CINEMANO
Εν γένει αξιοπρεπές και σοβαρών προθέσεων, ακόμα κι αν στερείται του παραμικρού στοιχείου έκπληξης (τουλάχιστον σε όσους είναι οικείοι με την ιστορία του Δράκουλα), το φιλμ βυθίζεται σε μια ατμόσφαιρα γοτθική και αποτρόπαια μέχρι το παρ' ολίγον α λα Τιτανικός φινάλε της.
50
Νίκος Τσαγκαράκης
patris.gr
Καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική και τρομακτική, αλλά κοινότοπη, με περιστασιακή ασυνέπεια στην πλοκή και μ' έναν Δράκουλα, το μυθικό στάτους του οποίου υποβιβάζεται στη διεκπεραιωτική λειτουργία ενός φονικού τέρατος.
50
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2023-07-14
Με δεδομένη μια κάποια αμηχανία και την απουσία κάποιας αληθινής κορύφωσης, το φιλμ σαν ένα δίωρο τρομακτικό παραμύθι δεν είναι κακό.
40
Γιάννης Βασιλείου
cinemagazine.gr
2023-07-12
Το φιλμ αποζημιώνει κάπως τους φαν του παλιομοδίτικου τρόμου με κάποια επιμέρους στοιχεία του, αλλά μάλλον θα δυσκολευτεί να γοητεύσει το κοινό των multiplex.
40
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
Το ταξίδι του Ντιμίτερ που ως φαίνεται θα έχει και συνέχεια, αν και εικαστικά γοητευτικό, δεν αποδεικνύεται και συναρπαστικό.
40
Dimitris Dx
Letterboxd
Οι τρεις ατμοσφαιρικές σκηνές τρόμου και η αναγωγή του Δράκουλα σε αμιγώς στοιχειωτικό τέρας χάνονται μέσα στην υπόλοιπη διαδικαστική και μάλλον άνευρη αφήγηση.
40
Χρήστος Μπακατσέλος
FLIX
2023-07-10
Ένα μόνο κεφάλαιο του «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ γίνεται μια ταινία μυστηρίου και τρόμου που κερδίζει σε ατμόσφαιρα, όχι όμως και σε ουσία.
40
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2023-07-08
Έχει τις στιγμές του, η παραγωγή προδίδει φροντίδα, αλλά το «Demeter» δεν πείθει για την ατμόσφαιρα τρόμου που... μάλλον ξέμεινε πίσω στο λιμάνι. Επίσης, για ταινία που πλησιάζει το πλήρες δίωρο, κάπου θα τον ζητήσεις τον Βαν Χέλσινγκ και τα παλούκια του!
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
Η επανάληψη αρχίζει να κυριαρχεί και η μάλλον άστοχη απεικόνιση του αιμοδιψή κόμη (που θυμίζει περισσότερο τέρας παρά ανθρώπινη φιγούρα λόγω του CGI ) σκιάζει κάπως τις αρχικές εξαιρετικές εντυπώσεις.
30
Αλέξανδρος Νιωτάκης
MAXMAG
Το The Last Voyage of the Demeter δυστυχώς πλέει σε πολύ ρηχά νερά. Δηλαδή, έχει όλο τα στοιχεία και τις προοπτικές για μία πολύ καλή ταινία τρόμου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας απογοητεύει.
30
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2023-07-04
Ενώ σε κάποια κομμάτια προσπαθεί να δώσει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, εντέλει όμως δεν πετυχαίνει τον σκοπό της, μιας και όσο περνάει η ώρα... ξεχειλώνει, απλά ξεμένοντας από έξυπνες ιδέες.
30
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2023-07-06
Η πειστική gore αισθητική και ο ανατριχιαστικός α λα «Νοσφεράτου» αέρας είναι τα μόνα αξιομνημόνευτα στοιχεία ενός horror που χαντακώνεται από την αδικαιολόγητη σκηνοθετική αφέλειά του.
20
Ορέστης Μαλτέζος
Filmy.gr
2023-07-02
Σεναριακά η ταινία δεν διστάζει να τραβήξει κάποια πράγματα περισσότερο από το κοινώς αποδεκτό και αυτό είναι ταυτόχρονα καλό και ανούσιο αφού δεν αρκεί για να διασώσει το γελοιοδέστατο φινάλε, πανομοιότυπο με αυτό από το "Φως του Διαβόλου", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα υπερφυσικό περιπετειώδες franchise που κανείς δεν ζήτησε.
20
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
Παρότι η ταινία «εκμεταλλεύεται» τον μύθο του Δράκουλα για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της., πρώτον δεν έχει να προσθέσει απολύτως τίποτα στον μύθο και δεύτερον δεν στέκεται και τόσο καλά ως αυτόνομη δημιουργία.
0
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2023-07-01
Μακριά.