Η Μικρή Γοργόνα(2023)
(The Little Mermaid) | Πρώτη προβολή: 25-05-2023

74
Αγγελική Αντωνίου
2023-05-20
Μια οπτικά μαγευτική και συναισθηματικά ικανοποιητική κινηματογραφική εμπειρία.
73
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
2023-05-18
Μια αξιόλογη προσθήκη στη live action σειρά αναβίωσης των κλασσικών ταινιών της Disney που δεν θα απογοητεύσει τους οπαδούς του πρωτότυπου αλλά συγχρόνως δεν φέρνει κάτι καινούριο για να εμπλουτίσει την πρώτη ύλη της.
60
Dimitris Dx
Σίγουρα δεν είχαμε ανάγκη μια live action Μικρή Γοργόνα, κρατώ ωστόσο τον ενθουσιασμό των συνθεατών μου κατά την διάρκεια και το τέλος της ταινίας. Μερικές φορές, ακόμα και αυτό είναι αρκετός λόγος ύπαρξης.
60
Χάρης Αναγνωστάκης
Το έξοχο παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης, εδώ παίρνει διαστάσεις γυναικείας χειραφέτησης, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι και η τοποθέτηση στον ρόλο της Άριελ μίας αφροαμερικανίδας, της ανερχόμενης 23χρονης τραγουδίστριας της ποπ και της μαύρης μουσικής Χέιλ Μπέιλι.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2023-05-14
Δεν είναι άσχημο το φιλμ καθώς αντικατοπτρίζει σε ικανοποιητικό βαθμό την σκοτεινιά που υπάρχει στο μυθιστόρημα του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, ενώ περιορίζει αισθητά την ρομαντική αφέλεια του κινούμενου σχεδίου του 1989.
50
Χρήστος Μπακατσέλος
2023-05-16
«Η Μικρή Γοργόνα» προσπαθεί σκληρά να σε κάνει μέρος του κόσμου της και τα καταφέρνει, εν μέρει, κυρίως λόγω της υπέροχης ερμηνείας της Μπέιλι η οποία δίνει τον αέρα στα πανιά της ταινίας, κάνοντας την μια τουλάχιστον αποδεκτή και ενδιαφέρουσα αλλά όχι και τελείως αξιομνημόνευτη κινηματογραφική live action μεταφορά της Disney.
40
Ορέστης Μαλτέζος
Παρότι δεν ξεπέφτει στην απλή νοσταλγία για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, η ταινία αρνείται πεισματικά να βγει στην επιφάνεια λόγω των προβληματικών δημιουργικών επιλογών στην παρουσίασή της. Παραμένει όμως η εκ νέου αφήγηση μιας πολύ αγαπητής ιστορίας που μπορεί να μην προκαλεί δυσαρέσκεια αλλά όχι και κάτι καλύτερο από απλή συγκατάβαση.
40
Παύλος Γκουγιάννος
2023-05-10
Με ένα καλό καστ στην πλειονότητά του, αλλά με ένα ανιαρό και καθόλου αστείο σενάριο και ένα αποτέλεσμα που μοιάζει περισσότερο με ξεμπέρδεμα μιας υποχρέωσης για μια ταινία προορισμένη να κάνει μεγαλύτερη καριέρα στο Disney+, παρά στα σινεμά (δυστυχώς!).
40
Ανδρέας Κύρκος
Μια ακόμη live-action διασκευή από τον εμπορικό της Ντίσνεϊ, η οποία είναι υπέρ του δέοντος τεχνοκρατική στη φτιαξιά της, ώστε να επικοινωνήσει αποτελεσματικά τη μαγεία του παραμυθιού.
40
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2023-05-12
Η χαρισματική Χέιλ Μπέιλι είναι η μοναδική που προσφέρει λίγη μαγεία σε μια διασκευή που μοιάζει με άνοστη απομίμηση του υπέροχου πρωτότυπου animation.
30
Αγγελική Καρυστινού
Ίσως οι μικρότεροι σε ηλικία θεατές, που δεν έχουν επαφή με το κλασικό animation, τουλάχιστον στη μεγάλη οθόνη, να εκτιμήσουν περισσότερο το όλο εγχείρημα.
30
Πάνος Γκένας
2023-05-08
Ανέμπνευστη και επιφανειακή, αυτή η «Μικρή Γοργόνα» αδυνατεί να αρθρώσει τη δική της φωνή.
30
Γιάννης Βασιλείου
2023-05-06
Η αλήθεια είναι ότι και να μην υπήρχαν (καινούρια τραγούδια), φανταζόμαστε πως δεν θα έλειπαν σε πολλούς. Το αυτό ισχύει και για την ταινία και είμαστε πεπεισμένοι ότι ακόμα και οι διαφωνούντες στο μέλλον θα επιστρέφουν στο πρωτότυπο και όχι στη live action κόπια του.
30
Βαγγέλης Βίτσικας
Ακολουθώντας πιστά την πεπατημένη, το «The Little Mermaid» πέφτει τελικά στην παγίδα των περισσότερων remake της Disney: δεν καταφέρνει να δικαιολογήσει την ύπαρξή του και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που επενδύθηκαν για να καταστεί δυνατή η δημιουργία του.
20
Αχιλλέας Βασιλείου
2023-05-04
Ούτε μιούζικαλ, ούτε κωμωδία, ούτε παραμύθι, ούτε παιδική ταινία, ούτε καν ως ενυδρείο για να το χαζεύεις ευχάριστα, αυτή η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ κάνει μπουρμπουλήθρες από τις ανάσες που πρέπει να πάρεις για να μην πνιγείς. Μία Ούρσουλα δεν σώζει την κατάσταση.
20
Παυλίνα Αγαλιανού
ο γεγονός ότι η «Disney» προσπαθεί να συμβαδίσει με τις επιταγές της εποχής, έτσι η Αριελ είναι μελαψή, δεν αλλάζει τίποτα ιδιαίτερο στη συγκεκριμένη ιστορία. Επίσης, τα επιπλέον σχεδόν 45 λεπτά από την αρχική εκδοχή μάλλον κουράζουν παρά ανοίγουν νέους δρόμους στην κλασική ιστορία.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2023-05-02
Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από τα όσα μάθατε βλέποντας το animation του 1989, πέραν της (άσκοπης) απόχρωσης του δέρματος της ηρωίδας και του πιο κραυγαλέα kitsch οπτικού ντελίριου που παίζει με τις αισθητικές αντοχές του θεατή, τούτη η «Μικρή Γοργόνα» αποτελεί ένα δυσκίνητο ψοφίμι ταμειακού ξεζουμίσματος ενός μυθικού τίτλου.